Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία αναλαμβάνει τις επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι και δημιουργεί αεροπορική βάση στην Β.Συρία (vid)

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ DEIR EZZOR - ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΩΝ



Ρωσικές ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού στο ανατολικό Χαλέπι και πέτυχαν την ανακατάληψη του λόφου Tal Rayman, και της πόλς Al-Salihiyah, δύο στρατηγικών σημείων από τα οποία οι ισλαμιστές εξαπέλυαν επιθέσεις κατά της γραμμής ανεφοδιασμού των κυβερνητικών στρατευμάτων στον αυτοκινητόδρομο Khanasser.

Άμεσος στόχος η δημιουργία ρωσική βάσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuweires.

Οι Ρώσοι αξιωματικοί έχουν εντελώς τον έλεγχο των επιχειρήσεων στην μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και επιδιώκουν την άμεση λύση της πολιορκίας του στρατιωτικού αεροδρομίου Kuweires στο Χαλέπι. Μόλις αυτό καταστεί εντελώς ασφαλές τότε οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε άμεσο ανεφοδιασμό των συριακών στρατευμάτων στην πόλη για να εξολοθρεύσουν τους θύλακες των τζιχαντιστών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Συριακές πηγές αναφέρουν ότι η Kuweires θα χρησιμοποιηθεί ως η βασική ρωσική βάση στην Β.Συρία, με επιπτώσεις και για την τουρκική πολιτική καθώς η Μόσχα θα ελέγχει από εκεί τις κινήσεις της Άγκυρας στα ... τουρκοσυριακά σύνορα.

Αυτές τις ημέρες ο συριακός στρατός έχει ξεκινήσει μεγάλη επίθεση στην κοιλάδα Deir Hafer Plains, δίπλα στην βάση Kuweires, όπου επιχειρεί ο κύριος όγκος των ισλαμιστών.



Η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε πάνω από 20 αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Deir Ezzor λαμβάνοντας εικόνες με τις κινήσεις των ισλαμιστών μεταξύ της βασικής γραμμής ανεφοδιασμού τους στην συριακή επαρχία και του δυτικού Ιράκ.

Η Deir Ezzor πολιορκειται τρία χρόνια απο τους ισλαμιστές στα βάθη της συριακής επικράτειας και έχουν καταλάβει τις πετρελαιοπηγές της με τις οποίες μπορούν και έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα καύσιμα για τις μετακινήσεις των οχημάτων τους.

Το αεροδρόμιο της πόλης το υπερασπίζεται η 104η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς.

Κατά την διάρκεια των αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από την Deir Ezzor και τις πόλεις Al-Mayadeen, Abukamaal, και Mohassan,η ρωσική Αεροπορία πέρασε πολλές φορές τα σύνορα του δυτικού Ιράκ στην ελεγχόμενη από το ISIL επαρχία Al-Anbar Governorate, και πέταξε ανατολικά μέχρι την πόλη Al-Heel για να λάβει εικόνες από τις κινήσεις των ισλαμιστών

Είναι η δεύτερη φορά σε δύο εβδομάδες που η ρωσική Αεροπορία μπαίνει στον ιρακινό εναέριο χώρο, όμως αυτό έγινε κατόπιν επίσημης ιρακινής έγκρισης από τις ΕΔ της χώρας.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι στρατηγικά σκετπόμενοι θέλουν την αποκοπή των ισλαμιστών της Συρίας από εκείνους του Ιράκ και την άμεση ανακατάληψη των πετρελαιοπηγών.

Μετά από αυτό έχει σειρά η Ράκκα η "πρωτεύουσα του ISIL".






Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: