Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΦΠΑ σε Facebook, Google, Amazon και Ebay βάζει το Ισραήλ

Με… φόρους θα «τσεκουρώσει» τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται online στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το κράτος του Ισραήλ αρχίζει να συλλέγει φόρους και ΦΠΑ από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσω Internet στη χώρα και προτίθεται να επιβάλει φόρους και σε υπηρεσίες όπως το downloading βιβλίων και μουσικής από ξένα online καταστήματα.


Οι εταιρείες που θα επιβληθούν οι φόροι λειτουργούν ιστοσελίδες και πουλάνε υπηρεσίες μεσιτείας και διαφήμισης στο Ισραήλ. Το ΦΠΑ θα είναι 17%, συν φόροι στα έσοδα.
Οι φόροι αναμένεται να επιβληθούν και στις ...Alphabet, Facebook,Amazon, Ebay.


Η εφορία στο Ισραήλ ψάχνει τρόπους να επιβάλει φόρους και σε υπηρεσίες όπως το downloading βιβλίων και μουσικής από ξένα online καταστήματα.

Μέχρι σήμερα εταιρείες που παρείχαν online υπηρεσίες στο Ισραήλ φορολογούνταν μόνο αν είχαν την έδρα τους στη χώρα, κάτι που θα πάψει να συμβαίνει με τα νέα δεδομένα.

Σημειώνεται πως ο κύριος όγκος των οικονομικών συναλλαγών στο Ισραήλ, γίνεται μέσω ψηφιακών υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η Facebook αναφέρει πως πληρώνει κανονικά φόρους σύμφωνα με τον νόμο της κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται. Από τη δική τους πλευρά, Google, Ebay και Amazon, απέφυγαν να προβούν στο οποιαδήποτε σχόλιο.


Το θέμα ήρθε στο κοινοβούλιο του Ισραήλ από βουλευτές που ισχυρίζονταν πως οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο έχουν μεγαλύτερα οφέλη σε σχέση με τις γηγενείς, κάτι που θεωρήθηκε αθέμιτο.



http://www.koutipandoras.gr
http://papatzides.blogspot.gr/2016/04/facebook-google-amazon-ebay.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: