Άνοιξε το «παζάρι» σε ολόκληρη την Μ.Ανατολή από την δύση( ΗΠΑ) ανοίγοντας ταυτόχρονα την όρεξη του Τούρκου ηγέτη για Αιγαίο, Κύπρο , Συρία , Ιράκ , ενθυμούμενος περασμένα και οριστικά ιστορικά οθωμανικά μεγαλεία.
Σύμφωνα με γαλλικό ΜΜΕ , μια «κλειστή» (όχι μυστική διότι μαθεύτηκαν πολλά ) σύσκεψη εκπροσώπων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας, φέρεται να υπόγραψε για την αντικατάσταση της παλαιάς συμφωνία Σάικς –Πικό (1920) για το μέλλον της Μέσης Ανατολής.
Την είδηση φέρεται να επιβεβαιώνει και ο Τούρκος διπλωμάτης στην Λιβύη Ουλούτς Οζυλκέρ, σε συνέντευξη του με το Σπούτνικ, αναφέροντας ότι όλες αυτές οι χώρες πλην της Τουρκίας ετοιμάζουν το διαμελισμό της Μέσης Ανατολής .
Ο ίδιος ο Τούρκος Uluç Özülker ο οποίος όπως και ο Ερντογάν γνωρίζουν τα πάντα, αναφέρει ότι υπάρχει υπογεγραμμένο σχέδιο επαναχάραξης των συνόρων της Μέσης Ανατολής με την διαίρεση της Συρίας σε σφαίρες επιρροής, στα πλαίσια μιας νέας μεσο-ανατολικής στρατηγικής.
Οι λεπτομέρειες αυτής της μυστικής συνάντησης, που έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2018 την Ουάσιγκτον, μαθεύτηκε από διαρροές . Η επόμενη συνάντηση εκπροσώπων των χωρών αυτών θα υλοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο, προφανώς για διευθετηθούν όλες οι ...τυπικές λεπτομέρειες των νέων συνόρων.
Φέρεται να Εξετάσθηκε και η προοπτική συμμετοχής της Αιγύπτου, της Γερμανίας και της Τουρκίας.
«Σε ότι αφορά την Τουρκία, οι συμμετέχουσες στις συνομιλίες χώρες εξέφρασαν αμφιβολίες για την σκοπιμότητα να την συμπεριλάβουν. Κατά την άποψή τους, οι συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων μπορούν να προκαλέσουν εμπόδια στις αποφάσεις της ομάδας», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης , εκφράζοντας πιθανότατα ευσεβείς πόθους .
Η αμερικανική πλευρά τόνισε σε όλους τους τόνους στην «κλειστή συνάντηση» ότι οι ΗΠΑ ήρθαν στην Συρία για να μείνουν για πάντα.
Σκοπός της αμερικανικής πολιτικής είναι η δημιουργία «ασφυξίας» στο Ιράν ενώ συζητήθηκε και η ρωσική στρατιωτική παρουσία λόγω της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Αστάνα και το Σότσι.
Οι Ρώσοι με την παρέμβαση τους στην Συρία και την επάνοδο τους ξανά έχουν διασπείρει πανικό στα σχέδια αυτά για μια νέα «Μέση Ανατολή», για αυτό και ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για ρωσικά πυρηνικά όπλα έτοιμα …δια παν ενδεχόμενο προχθές .
Ο Τούρκος διπλωμάτης μίλησε για σχέδιο , κατά το οποίο θα ξεκινήσει η δημιουργία πυρηνικών όπλων «μικρής ισχύος » , τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε τοπικές συρράξεις.
Το κύριο πρόβλημα όμως παραμένει η Ρωσία και το πλέγμα των ενεργειών εναντίον της Ρωσίας και άλλων χωρών που κρίνονται ως απειλή για ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ. Επίσης αποφασίστηκε η άδεια διεξαγωγής εναέριων και χερσαίων επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν, ενώ αναφέρθηκε και το κουρδικό ζήτημα.
Τώρα πως θα συμμετάσχει η Τουρκία σε μια «φράξια» χωρών οι οποίες επαναχαράσσουν τα σύνορα μετά το 1920, ενώ η ίδια είναι σύμμαχος με την Μόσχα , αυτό μόνο οι νέο-οθωμανοί το γνωρίζουν.
Η κατάσταση στην περιοχή μπορεί να επιδεινωθεί , ειδικά στην Συρία όπου η Ρωσία και ΗΠΑ, θα αντιπαρατεθούν με συγκρούσεις σφοδρές και σκληρές λόγω των τεράστιων συμφερόντων .
Αυτά τα σχέδια και τις κινήσεις τις γνωρίζει ο παμπόνηρος Τούρκος πρόεδρος και για αυτό ομιλεί συνεχώς για «σύνορα της καρδιάς», οθωμανικές αυτοκρατορίες και άλλα τέτοια έχοντας κατά νου ότι η Μέση Ανατολή επαναχαράσσεται από ΉΠΑ, Βρετανία, Γαλλία , που αποτελούν για τον ίδιο τους ιστορικούς «σταυροφόρους» που τόσο μισούν οι ισλαμιστές.
Το ίδιο ισχύει για τον Τούρκο σουλτάνο και για το Αιγαίο και την Κύπρο , μιας και άνοιξε η «συζήτηση» για την ακύρωση της συνθήκης Σάικς –Πικό του 1920, για αυτό και ο ίδιος απαίτησε στην ουσία στην Αθήνα την «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάννης.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται στην τύχη μιας και η δύση άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» στην Μ.Ανατολή και τώρα ‘άντε να δούμε πως θα τους «κλείσει» πάλι στο ασκί.
https://www.pentapostagma.gr/
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι «εφικτή»
-
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι “εφικτή”, όμως το Κίεβο θα πρέπει να
αγωνιστεί για να πείσει τους συμμάχους...
The post Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει π...
Πριν από 38 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου