Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Σπ. Διαμαντόπουλος - Πόσες μελέτες παρέδωσα ως πρώην συνεργάτης σας ή πόσες μελέτες πρόλαβα να αφήσω στο εξάμηνο που ορίστηκα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών;

         
Θα ήθελα με κατηγορηματικό τρόπο δημόσια να απαντήσω στον κ. Καραπάνο για τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του αναφορικά με την απουσία μελετών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που υπέγραψε ποτέ ο Δήμος μας την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, ήτοι 20.530.000 € (ΕΤΠΑ 19.850.000 και ΕΚΤ 600.000 συν 80.000 Τεχνική Βοήθεια για μελέτες-προβολή).

Ουδέποτε αντιληφθήκατε εσείς και ο άμεσος συνεργάτης σας Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καρβέλης τη σπουδαιότητα και την κρισιμότητα ενός τέτοιου προγράμματος που απαιτούσε ωριμότητα μελετών και ταχύτητα. Έτσι λειτουργεί το ΕΣΠΑ κύριοι. Με ωριμότητα μελετών και ταχύτητα. Ενός προγράμματος που σας παρουσίαζα πριν ακόμη «βγει» στον αέρα ότι έρχεται ζητώντας χρήματα να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε τις αναγκαίες μελέτες που χρειάζεται ώστε να είμαστε έτοιμοι.

Και έρχεστε σήμερα ένα χρόνο μετά την παραίτησή μου και με μέμφεστε για τι ακριβώς;

Πόσες μελέτες παρέδωσε ο πρώην συνεργάτης σας που τον είχατε ορισμένο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας με δήθεν παράλληλα καθήκοντα Αναπτυξιακού χαρακτήρα, χωρίς υπηρεσία και υπαλληλικό προσωπικό, έως την 31.8.2016;

Ή μήπως πόσες μελέτες πρόλαβε να αφήσει στο εξάμηνο που ορίστηκε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ( 1.9.2016 με 28.2.2017 ) έχοντας δώρο το νέο νόμο Ν.4412/2016 ( έναρξη ισχύς του την 8.8.2016 ) που έβαζε προσωρινά φρένο στην ανάθεση μελετών αναμένοντας τις διευκρινιστικές εγκυκλίους;

Μήπως να σας θυμίσω παρουσία δική σας και του Γενικού Γραμματέα πόσες φορές μας «επέπληξαν» στη Διαχειριστική Αρχή για απουσία μελετών;

Γιατί ουδέποτε δώσατε τα χρήματα που συνεχώς σας ζητούσα ( στη διάθεση του οποιοδήποτε τα στοιχεία που το πιστοποιούν ) προκειμένου να εκπονηθούν οι μελέτες. Ουδέποτε υπήρξε προτεραιότητα δική σας αλλά και του κ. Καρβέλη.

Ο τελευταίος και αρκετοί άλλοι δεν γνωρίζουν καν τι περιλαμβάνει η Ο.Χ.Ε. λες και η δημοτική ομάδα και Αρχή του τόπου δεν πρέπει να έχει ενιαία γραμμή και γνώση για το σύνολο των ...έργων.

Και αποδεικνύεται το παραπάνω γιατί ολόκληρο το 2017 έχοντας στην φαρέτρα σας την απόφαση ένταξης της Ο.Χ.Ε. αδυνατείτε να την υλοποιήσετε ενώ έχετε μείνει αυστηρά σε μέρος των αναπλάσεων. Πουθενά οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, πουθενά τα έργα και οι υπηρεσίες που τις αφορούν, πουθενά η ψηφιοποίηση του ιστορικού μας αποθέματος και οι συνεργασίες με το ΤΕΙ και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Αφήστε λοιπόν τη σπέκουλα εναντίον μου και τις προσωπικές επιθέσεις γιατί δεν απευθύνεστε σε αυλικό σας. Απευθύνεστε σε εκείνον που σας απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να διεκδικήσει και να φέρει στην πόλη του πόρους και έργα.

Απευθύνεστε σε εκείνον που το 2016 εναντιωνόταν στην απαράδεκτη καθυστέρηση υλοποίησης έργων της καθημερινότητας όπως η πρότασή του για την υπογειοποίηση των απορριμμάτων στο κέντρο Μεσολογγίου και σταδιακά το 2017 – 2019 στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, που τώρα το 2018 τρέχετε να υλοποιήσετε.

Απευθύνεστε σε εκείνον που μαζί με τους συνεργάτες του στο τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου επανέφεραν την ανακύκλωση στο Δήμο μας με δύο ρεύματα για ξεχωριστή διαλογή.

Απευθύνεστε σε εκείνον που υλοποίησε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τρεις παιδικές χαρές σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Νεοχώρι.

Απευθύνεστε σε εκείνον που με την ομάδα εργασίας του έφερε προς ψήφιση την κατασκευή αθλητικών γηπέδων και επιπλέον παιδικών χαρών που ακόμη, ένα χρόνο μετά, αδυνατείτε να υλοποιήσετε ενώ στο Αιτωλικό «καταφέρατε» να φτιάξετε ένα έκτρωμα που δικαίως δυσαρέστησε τον τοπικό ιστορικό Σύλλογο Καλαθοσφαίρισης.

Απευθύνεστε σε εκείνον που φωνάζει από την πρώτη μέρα για το master plan του λιμανιού, την αλλαγή χρήσης του λιμανιού και την μετατροπή του σε τουριστικό λιμένα. Να αναφέρω τη Μαρίνα Μεσολογγίου; Να αναφέρω το οικόπεδο του Αγίου Νεκταρίου των 25στρ. που πρέπει με σχέδιο να αποκτήσετε από την Κτηματική Υπηρεσία και να απορροφήσετε τα 3εκ € από την Ο.Χ.Ε ώστε να δώσετε ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας;

Αρχές του 2017 με απόλυτη ευθύνη του χρέους που είχα αναλάβει και παρά τη δύσκολη απόφασή μου να παραιτηθώ, με αριθμούς πρωτοκόλλου σας ενημερώνω για το σύνολο των έργων που τρέχουν και ορίζω συγκεκριμένα καθήκοντα σε όλους τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να είστε εντός χρονοδιαγράμματος. Υπάρχουν εγγράφως κ. Καραπάνο. Και φυσικά σε εσάς για το μεγάλο έργο που απωλέσατε με δική σας ευθύνη και αφορά τη δημιουργία βιωματικού χώρου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση και φυσικά την Έξοδο του Μεσολογγίου με εμπορική χρήση και έσοδα για το Δήμο.

Είμαι περήφανος για το έργο που παρήχθη από πλευράς μου στο σύντομο χρονικό διάστημα που υπηρέτησα τους συνδημότες μου. Όπως και για τους συνεργάτες μου και στις δύο υπηρεσίες που με τοποθετήσατε.

Και είμαι έτοιμος να το υπερασπιστώ με παρρησία ειδικά όταν δίχως να αισχύνεστε εκτοξεύετε ανακρίβειες για το πρόσωπό μου και το έργο που παραλάβατε.

Όσο για την «αρένα» που με δική σας ευθύνη μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο σας προκαλώ. Δώστε εικόνα και ήχο στους δημότες και προσγειωθείτε στο 2018. Πραγματοποιήστε τώρα ζωντανή σύνδεση των Δημοτικών Συμβουλίων.

ΥΓ.1 Για όσους θέλουν να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της ΟΧΕ και των ευκαιριών για την πόλη μας τους παραπέμπω στον ΑΔΑ: ΩΠ6Ω7Λ6-ΡΤ8 ξεκινώντας αρχικά από την 130 σελίδα και κάτω. Αυτό παρεδόθη ενταγμένο την 21.12.2016 και τα χρήματα περιμένουν στο Ταμείο της Περιφέρειας. Καθώς και 60.000 για μελέτες. Απορροφήστε τα.

ΥΓ.2 Σας προκαλώ δημόσια να κάνετε Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την Ο.Χ.Ε. για να δούνε οι δημότες ποιος ανέλαβε τον σχεδιασμό ποιος τον ολοκλήρωσε και ποιος τον υπονόμευσε. Αλλά κυρίως να δουν τις ευκαιρίες που για μία ακόμη φορά η πόλη χάνει. Γνωρίζω όμως τι θα κάνετε. Άλλη μία φιέστα τύπου απολογισμού πεπραγμένων σας εκτοξεύοντας ανακρίβειες και λάσπη.

ΥΓ.3 H O.X.E. προϋποθέτει διαβούλευση με τους δημότες αλλά και τους φορείς. Προσωπικά ως αρμόδιος πραγματοποίησα δύο. Εσείς ένα χρόνο τώρα καμία, ενώ έχετε τα πάντα στα χέρια σας. Ούτε καν παρουσίαση των έργων που δεσμευτήκατε το περασμένο Δεκέμβρη.

Ξέχασα, περπατήσατε υπό το φως της Πανσελήνου στους δρόμους του ΕΣΠΑ ακούγοντας σαξόφωνο στην Τουρλίδα.



Σπύρος Διαμαντόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: