Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Μεσολογγίτικη η αιτία κατάρρευσης της πεζογέφυρας στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Μεγάλη επιχείρηση στο Μαϊάμι της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση πεζογέφυρας το απόγευμα της Πέμπτης στο Florida International University, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, ήταν κατασκευασμένη να αντέξει τυφώνα κατηγορίας 5 και και η διάρκεια "ζωής" της ήταν άνω των 100 ετών.

Τραγικό αυτό που συνέβη στο Μαϊάμι και εν μέρη ανεξήγητο, μιας και όπως διαβάσατε παραπάνω, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και από επιστημονικής, η γέφυρα που κατέρρευσε την επομένη των εγκαινίων, παραπέμπει στη σφαίρα του ανεξήγητου.

Κι όμως, όπως κάθε πράγμα στη ζωή έχει την δική του εξήγηση, έτσι και αυτό δεν στερείτε λογικοφάνειας.

Ο απεσταλμένος μας στις ΗΠΑ από την Φλόριντα και πιο συγκεκριμένα από το Μαιάμι, ο Μάικ Κουμπάνους, σε ζωντανή μετάδοση μας έδειχνε την πορεία του ...δημάρχου Μεσολογγίου στην εν λόγω πολιτεία, ώστε να συνοδεύσει την σημαία της εξόδου στην παρέλαση που διοργανώνει η ομογένεια, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Φέτος πρέπει να τονίσουμε ότι το Μεσολόγγι είναι η τιμώμενη πόλη.



Με πόνο ψυχής και μέγιστη ανατριχίλα, ο ανταποκριτής μας, μας είπε ότι λίγα λεπτά πριν από τη συγκεκριμένη γέφυρα, είχε περάσει πεζός ο καραπάνος, ( να ο σεισμός των 10 Ρίχτερ) ...σε μια συμβολική κίνηση, ώστε να πείσει για την πρόθεσή του, να στήσει γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών μας, Μεσολογγίου και Μαιάμι βάις (να και ο Τυφώνας κατηγορίας 8).

Κάτι τέτοιο είχε κάνει και στη προεκλογική του εκστρατεία στο Αιτωλικό και από τότε τα γεφύρια είναι ετοιμόρροπα, ο δε χαρακτηρισμός του ως Βενετία της δημοκρατίας, τη πόλη μας, οδήγησε σε μόνιμο πρόβλημα το νερό ύδρευσης που πίνουμε και φέτος να έχουμε πνιγεί από τις ασταμάτητες βροχές.


Παρακαλούμε την εκεί ομογένεια, να θέσει σε κατ οίκον περιορισμό τον συγκεκριμένο κύριο, αν θέλουν άλλο κακό να μην τους βρει και αν τελικά αποφασίσουν να τον ανεβάσουν στο βάθρο, τουλάχιστον ας απομακρυνθούν.

Η σκέψη μας και η προσευχή μας θα είναι μαζί τους. Άλλο κακό να μην τους βρει.






Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: