Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Είμαι περήφανος που είμαι γουρούνι»


Διαβάστε και παρακολουθήστε το βίντεο που δείχνει τον υπέρλαμπρο πρωθυπουργό ΓΑΠ και της Μάργκαρετ, να λέει ότι είμαι περήφανος που είμαι γουρούνι. Μέσα από αυτό του τον παραλληλισμό, ήθελε να φέρει στην επιφάνεια ένα άλλο είδος λόγου και ηθικής.

Είναι μια ρητορική τακτική ταπείνωσης και υπεκφυγής, απέναντι σε ένα κοινό που ψάχνει γαιδάρους να φορτώσει το φορτίο της κρίσης. Γαιδάρους δεν ξέρουμε αν βρήκαν, κάτι από γουρούνια όμως, μπορεί και να τους έκατσε.

Έτσι είναι βρε παιδί μου, αν το κατέχεις το άθλημα, αν είσαι γεννημένος ΓΑΠ και της Μάργκαρετ και να θες δεν μπορείς να αποφύγεις το πεπρωμένο. Είναι εκείνη η στιγμή που όλοι σε παρακολουθούν με δέος κοιτάζοντας το ρολόι τους, προσδοκώντας το τέλος της ομιλίας σου,ώστε να μην χάσουν το ραντεβού με τον ερωτικό τους σύντροφο και εσύ τους τη φέρνεις από πίσω με τις ατάκες που λες και τα οικολογικά επιχειρήματα που αραδιάζεις. Μετά από αυτά, να μας πείτε εσείς τι έκαναν όλοι αυτοί που άκουσαν αυτά τα σοφά λόγια από τον ΓΑΠ και της Μάργκαρετ, όταν τελικά βρέθηκαν με τον ερωτικό τους σύντροφο.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1%, μικρές σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν στην βόρεια κυρίως Ευρώπη χωρίς να έχουν επίκεντρο τα έγκατα της γης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την επιβολή φόρου στη συντήρηση ή εκτροφή γουρουνιών, λόγο της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύετε στην ατμόσφαιρα και είναι υπεύθυνο για την αύξηση της θερμοκρασίας και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Αν νομίζετε ότι κοροϊδεύουμε δείτε το βίντεο.


http://www.star.gr/politics/71036/



Δεν υπάρχουν σχόλια: