Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ημερίδα στο Αιτωλικό από τον Ιερό Δήμο της Ιεράς πόλης του Ιερού Μεσολογγίου


Ένα καλό άρθρο βρήκαμε στο blog Σάλτσινο, το οποίο αναφέρεται σε ημερίδα που θα γίνει στο Αιτωλικό, από την Τριχωνίδα ΑΕ. Η οποία θα αφορά την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER», στις περιοχές των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας, σύμφωνα με την από 10-10-2010 σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μας άρεσε ακόμη γιατί άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας, απέναντι στο θέμα Καλλικράτης. Το λέμε αυτό γιατί; Γιατί πολύ απλά είχαμε από την αρχή προειδοποιήσει να κλείνετε τα αυτιά σας σε όσους σας πουν ότι ο Καλλικράτης θα φέρει ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια για την ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Προσέξτε τι λέει η ανακοίνωση της αναπτυξιακής εταιρείας.
Επιλέξιμη περιοχή στο νέο διευρυμένο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου, είναι η Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, δηλαδή οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ηλία, Σταμνάς, Φραγγουλέικων, Χρυσοβεργίου (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού).
Φούμαρα δηλαδή τα δήθεν κονδύλια και ο πακτωλός χρημάτων από τους κουτόφραγκους Ευρωπαίους. Τα κριτήρια είναι σαφέστατα και δεν έχουν καμιά σχέση με σχέδια Καλλικράτης.
Το άρθρο αυτό, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Και για να μην σας κουράζουμε αντιγράφουμε:
Ο άλλος μύθος είναι αυτός που λέει ότι τώρα που θα γίνουμε περισσότεροι, τα κονδύλια και οι χρηματοδοτήσεις, όχι μόνο θα είναι ευκολότερες, αλλά και επιβεβλημένες. Αν κάποιος αναζητήσει τα κριτήρια χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων ή προγραμμάτων θα ανακαλύψει ότι ουδεμία σχέση έχουν με τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Παράδειγμα, το leader Αλιείας στη περιοχή μας, εγκρίθηκε μόνο για το ΔΔ Ναυπάκτου, ΔΔ Μεσολογγίου και ΔΔ Αιτωλικού. Η Σταμνά, ο Αι Λιάς και το Χρυσοβέρι δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής διότι δεν βρέχονται από θάλασσα, παρότι ανήκουν στο ενιαίο Δήμο Αιτωλικού. Σε άλλες περιπτώσεις, λαμβάνετε υπόψη το υψόμετρο στο οποίο βρίσκετε η επένδυση, σε άλλες η δραστηριότητα ή ακόμη και το φύλο (γυναικεία επιχειρηματικότητα).
Ακόμη ένας μύθος καταρρίπτετε, αλλά πέρα από τα πλούτη που δεν ήρθαν από τον Καλλικράτη και τα ψέματα που μας πούλησαν οι αλήτες του πασοκ, απορίας άξιο είναι η φωτογραφία που χρησιμοποίησε το blog Σάλτσινο σε αυτή του την ανάρτηση. Είναι η γνωστή φώτο της ταμπέλας του Δημαρχείου, την οποία κατέβασαν οι πολίτες του Αιτωλικού ως απαράδεκτη.
Πιστεύουμε ότι η ανάρτηση, της συγκεκριμένης φώτο από το Σάλτσινο, είναι τουλάχιστον άστοχη και για να μην αρχίσουμε νέο κύκλο αντιπαράθεσης για επουσιώδη πράγματα, περιμένουμε μια διορθωτική κίνηση καλής θέλησης από τους διαχειριστές του blog.

5 σχόλια:

o Ξερόλας είπε...

Δοκοί μοι, αγαπητοί Φίλοι πως εκεί στα Γιοφύρια ΔΕΝ έχετε ούτε ΙΕΡΟ ούτε όσιο !

Καλή Χρονιά , Υγεία , Δύναμη

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ο ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε όσες ταμπέλες θέλετε, εμείς Ιερά Μπικιόνια δεν θα γίνουμε ποτέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μαύρο ταιριάζει τέλεια με τους Νεοεξοδούχους Μπικιονιστές.

Ανώνυμος είπε...

Ο Α Ξ Ω Ν ! Πω πω πω ! Shit high and WATCH !