Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Που είναι η ταμπέλα σας οέο;

Για να έχουμε το καλό ερώτημα, η ταμπέλα του Μεσολογγίου στο δημοτικό κατάστημα που είναι; Μας είπαν ότι η ταμπέλα στο Αιτωλικό αναρτήθηκε μετά από εντολή του Υπουργείου εσωτερικών (Ραγκούσης) σε όλα τα Δημαρχεία των νέων Δήμων. Το Μεσολόγγι δεν ανήκει σε Δήμο; Ή είναι από μόνο του Δήμος;
Δικαιωνόμαστε όταν γράφαμε ότι οι γενίτσαροι του Μεσολογγίου είναι οι στρατηγοί της νέας δημοτικής αρχής, οι οποίοι οδηγούν και τις εξελίξεις. Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτούς, στη γενικότερη αφασία που τους διακρίνει να πιούν και ένα καφεδάκι με οποιοδήποτε γέροντα της πόλης τους και να τον ρωτήσουν για τις επιπτώσεις














που είχε στη παραγωγή και την κοινωνική συνοχή η αντιπαράθεση Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Αν δεν πειστούν, τουλάχιστον θα είναι ποιο προσεκτικοί. Είναι βέβαιο ότι αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί, γιατί απλά αν αλλάξει δεν θα έχουν λόγο επιβίωσης στη πολιτική ζωή της πόλης. Τουλάχιστον ας γίνουν ποιο προσεκτικοί.
Αλλά για να έχουμε το καλό ρώτημα, τι θα γράφει η ταμπέλα αν αναρτηθεί στο Δημαρχείο;
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ;

Από μόνοι σας καταλαβαίνετε ότι η μεθόδευση της ονοματολογίας από τον λαδόγιαννο όπως τον αποκαλείτε, μπας και αποσπάσει κανά ψήφο παραπάνω παίζοντας με τη φωτιά, σε αυτά τα αποτελέσματα οδήγησε.
Κανείς από αυτούς που κάνανε τις παρεμβολές τους στο νομοθέτη δεν σκέφτηκε ότι η πρώην επαρχία, ονομάζονταν επαρχεία Μεσολογγίου και όχι Ιερά επαρχεία Μεσολογγίου ή Επαρχεία της Ιεράς πόλης Μεσολογγίου.
Για όσους απαξιοτικά λένε, σιγά ρε παιδιά δηλαδή η ονομασία είναι το πρόβλημα; Τους αφήνουμε να απαντήσουν μόνοι τους όταν θα έρθει το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων στο προσκήνιο.

Κύριε Ιερέ Δήμαρχε του νέου Ιερού Δήμου της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου, το πρώτο μέλημά σας θα πρέπει να είναι η τροποποίηση αυτού του καρκινώματος. Είναι θέμα συνοχής της κοινωνίας που υποτίθεται ότι δημιούργησε το ανοσιούργημα του σχεδίου Καλλικράτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: