Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Άλλο πάλι ετούτο;


Πόσα χρωστάμε τελικά;
Διαβάσαμε από το Σταλίκι ανάρτηση εδώ η οποία θέτει το ερώτημα, ποιο είναι το πραγματικό χρέος των πρώην Δήμων!
Η αντίδρασή μας στην αρχή ήταν ένα σαρδόνιο χαμόγελο και μετά όλοι μαζί αναφωνήσαμε. Εμείς σας τα λέγαμε, εσείς δεν το ακούγατε! Σας απασχολούσε, περισσότερο η ονοματοθεσία του νέου Δήμου και όχι η ουσία.

Καλλικρατικοί μας συνδημότες, δεν ξέρουμε αν τελικά το 10.000.000 ευρώ είναι το αληθινό όφελος, το αμφισβητούμε διότι, μόνο ο πρώην Δήμος Αιτωλικού αγγίζει τα 7.000.000 ευρώ. Περίπου σε ένα μήνα έχουμε το πρώτο δικαστήριο, στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση της επώνυμης καταγγελίας, πρώην δημοτικού συμβούλου, για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί ο άνθρωπος είπε, ότι στις αρχές της τετραετίας το χρέος του Δήμου ήταν 3.000.000 ευρώ. Από τότε ακλούθησε η γενική κατάρρευση του Δήμου και των οικονομικών του. Χαρακτηριστικό του πανικού που επικράτησε το τελευταίο μήνα είναι η ανάρτησή μας αυτή και αυτή.

Φανταστείτε ότι, μόνο τα πρόστιμα και οι απλήρωτοι μισθοί των συμβασιούχων που έγιναν μόνιμοι, συν τα δώρα τους και τα χρήματα που τους επιδίκασε το δικαστήριο, για όλο το χρονικό διάστημα που δεν δούλευαν, αγγίζουν το εκατομμύριο. Για αναλογιστείτε λοιπόν και τα προηγούμενα πρόστιμα που έχουμε από το ΙΚΑ και από άλλες υπηρεσίες για ανάλογες περιπτώσεις (βλέπε ΔΕΑΠΔΑ)! Εσείς δηλαδή τι νομίσατε ότι ο κλέφτης του χρηματοκιβωτίου της Δημαρχίας μας, ήταν ένας απλός Τζόνης περιπατητής και εκεί που θαμπώθηκε από την ομορφιά του τοπίου και τα εκπληκτικά έργα του γαλάνη-φραγκούλη είπε, δε πάω να κλέψω το χρηματοκιβώτιο αυτής της πόλης, γιατί από μακριά λάμπει, άρα θα έχει πληθώρα χρημάτων και εντός του δημοτικού καταστήματος;

Αλλά από ότι μαθαίνουμε και εσείς δεν πήγατε πίσω, και μόνο η υπόθεση με τα λέλουδα, σας στοίχισε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες έουρος. Άλλοι μιλούν για 250 και άλλοι για 750χιλιάδες έουρος. Τι άλλο μπορεί να κρύβει το ταμείο σας δεν το ξέρουμε, μαθαίνουμε ότι το σύνολο είναι περίπου ίσο ή κάτι τι μεγαλύτερο από αυτό του Αιτωλικού.

Όσο για το Δήμο Οινιαδών, όλοι θα θυμάστε την υπόθεση με το απλήρωτο ρεύμα. Για αρκετές μέρες όλα τα χωριά του Δήμου δεν είχαν νερό στα σπίτια τους, έως ότου κάποιος πληρώσει έστω μέρος αυτού του χρέους. Το οποίο χρέος, άγγιζε και αυτό το πεντακοσάρικο. Αυτά που αναφέρουμε για τους υπόλοιπους Δήμους είναι ενδεικτικά, δεν έχουμε ακριβή στοιχεία.

Το θετικό στη υπόθεση του Δήμου Αιτωλικού είναι ότι τα περισσότερα χρέη και πρόστιμα προέρχονται από προσωπικές αποφάσεις του δοσίλογου δημάρχου γαλανάρτη ή αγγίζουν εταιρείες του δήμου οι οποίες όμως είναι ιδιωτικού δικαίου. Η ανησυχία μας είναι, αν ο νέος Ιερός Δήμαρχος της Ιεράς πόλης του Ιερού Μεσολογγίου θα συγκαλύψει όλες αυτές τις ατασθαλίες, μέσο της λεγόμενης δημιουργικής λογιστικής (βλέπε σημίτη) ή θα διαγραφούν από το επίσημο κράτος, ως συνήθως.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι κοινός απέναντι σε όλα αυτά τα λαμόγια, που κατακρεούργησαν τους Δήμους μας και κατέστρεψαν τα πιστεύω και τα όνειρά μας. Πρέπει να απαιτήσουμε να βγουν τα οικονομικά των πρώην Δήμων στην επιφάνεια και όπου υπάρχει μονομερή απόφαση ή μεθόδευση να τα πληρώσουν από την τσέπη τους.

Η ΓΛΥΝΑ

ΥΓ
Γιατί νομίζετε ότι υποβάθμισαν το ρόλο του Δημοτικού συμβουλίου στο Αιτωλικό (κάθε τρείς μήνες συνεδρίαση); Γιατί απομάκρυναν τον κόσμο από τα κοινά; Γιατί διέλυσαν το συμβούλιο νεολαίας; Γιατί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύλλογο των ψαράδων και του πολιτισμού; Γιατί πέταξαν σκατά πάνω στον τόπο που έπεσαν νεκροί οι πρόγονοί μας; Γιατί πέταξαν στα σκουπίδια το αρχείο του Δήμου Αιτωλικού;
Γι αυτό μην απορείτε με τις αντιδράσεις των Αιτωλικιωτών, οι εξελίξεις θα είναι άσχημες και ο Καλλικράτης δεν έγινε για να λύσει αλλά για να δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των πολιτών ώστε να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί οι κύριοι στο απυρόβλητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: