Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μοιράζει χρήμα ο δήμαρχος

zwani.com myspace graphic comments
Animated Graphic Comments




Το δημαρχείο αυτές τις μέρες θυμίζει νομισματοκοπείο περισσότερο, παρά μια υπηρεσία.
Δοκιμάστε ένα περίπατο στο μεγάλο κτήριο της πλατείας και θα καταλάβετε. Ο δήμαρχος πανικόβλητος να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες και να επιτηρεί ή να προστάζει την κοπή ενταλμάτων σε πρόσωπα για ανύπαρκτες υπηρεσίες. Οι μόνοι που μένουν παραπονεμένοι είναι αυτοί που πραγματικά προσφέρανε στο δήμο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ευρώ τσακιστό. Μάλλον κάτι τέτοιο θα έπαθε και κάποιος εργολάβος από το Αγρίνιο, οποίος μετά από επίπονες προσπάθειες κατάλαβε ότι τον κοροϊδεύουν και έβγαλε τα αποθεμένα του, ενάντια σε ότι ήταν όρθιο και έμψυχο. Είστε αλήτες, κλέφτες, απατεώνες, ήταν μερικά κοσμητικά στολίσματα προς τα όργανα της κομματικής τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης μας.
Ο νικολάκης όμως απτόητος συνεχίζει να κόβει εντάλματα προς ημετέρους.
Ο κύριος Μπριά… για παράδειγμα φέρεται να έχει εισπράξει... για έργα του δήμου, από 1/12/2010 έως 21/12/2010 26.900 ευρώ! Τι στο διάολο έχει κάνει ο κύριος Μπριά… και εμείς δεν το είδαμε;
Αγοράστηκε πριν λίγες μέρες ένα μηχάνημα συγκόλλησης σωλήνων της τάξεως των 2. 500 ευρώ και χρεώθηκε 9.500 ευρώ!
Θα θέλαμε την αλήθεια να λέμε και κάποιον να μας εξηγήσει τι ένταλμα έχει κοπεί στο όνομα του Κασσάρα, τι υπηρεσίες έχει προσφέρει αυτός ο κύριος; Μην ξεχνάμε ότι είναι και δημοτικός σύμβουλος! Γι’ αυτόν ο δήμαρχος πρέπει να έχει ανεβοκατέβει ίσα με 30 φορές τη σκάλα προς την οικονομική υπηρεσία. Και τη μια να παρακαλά και την άλλη να απειλεί τους υπαλλήλους που δείχνουν μια αδιαφορία πλέον και κάποιο δικαιολογημένο φόβο.
Συγνώμη για την ενόχληση κύριε ιερέ δήμαρχε του νέου ιερού δήμου μας. Θα τον σταματήσει κάποιος αυτόν τον σαρδανάπαλο; Ή θα επαληθευτούν τα σενάρια που λένε ότι του έχετε προσφέρει ιερή ασυλία;
Αν ακόμη αναρωτιέστε ή σας μπήκαν ιδέες στο μυαλό σας για το φαγοπότι που έχει στηθεί στο δημαρχείο, καλύτερα να τις βγάλετε . Τα εντάλματα αυτά δεν πηγαίνουν όλα στη τσέπη τους. Ως γνωστό το μπάχαλο και η ασυδοσία της υπηρεσίας, είναι και ήταν στο άπειρο, όλο αυτό το διάστημα. Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος με προφορικές εντολές αποσπούσαν από το ταμείο του δήμου μικροποσά της τάξης των 100, 200 και 500 ευρώ. Κάπου όμως ξεχάστηκαν και την ώρα που έπρεπε να παραδώσουν το ταμείο στον νέο ιερό δήμο της ιεράς πόλης, ανακάλυψαν ότι έχουν άνοιγμα κάποιων χιλιάδων ευρώ. Αρχίζουν λοιπόν μέσα στο πανικό τους και κόβουν εντάλματα μπας και καλύψουν τα ακάλυπτα.
Αυτό είχε γίνει και την προηγούμενη τετραετία, έλα όμως που κέρδισαν τις εκλογές και είχαν την άνεση να εφαρμόσουν το σχέδιο βούρ στο πατσά! Θα θυμάστε οι περισσότεροι ότι κάποιους αλητήριους που μπήκαν στο δημαρχείο κάποιο βράδυ και εξαφάνισαν το χρηματοκιβώτιο. Θα θυμάστε ότι Παρασκευή μεσημέρι παραδόξως είχε γίνει ανάληψη μερικών χιλιάδων ευρώ, (ποσό που αφορούσε σε πολιτική προστασία). Θα θυμάστε ότι ο κλέφτης βρήκε όλες τις πόρτες ξεκλείδωτες. Επίσης θα θυμάστε ότι σε ερώτηση της αντιπολίτευσης πριν μερικούς μήνες, για το ακριβές ποσό που ιδιωτικοποίησαν οι κακοί κλέφτες, χούλιγκαν τους είπε ο Σαμαντάς στην εκπομπή του Μάνεση όταν πονεμένος εξιστορούσε την εξαφάνιση του χρηματοκιβωτίου για να προστατέψει το Φίλο του? Από τότε λένε (οι καλές) οι γλώσσες του ‘μεινε και ο χουλιγκανισμός, αυτός δεν τόχε… Η απάντηση που ποτέ δεν μας έπεισε πάντως, είναι ότι μέχρι σήμερα και μετά από τόσα χρόνια δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό… τρομάρα σας!!!
Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά του δημαρχείου έκαναν δωρεάν προεκλογικό αγώνα, τον οποίο και κέρδισαν.


Η ΓΛΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: