Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σε ευχαριστούμε .... Μίκη!!!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Είχα την τύχη να είμαι ένας από αυτούς που παρακολούθησα από κοντά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη για τα πολιτικά δρώμενα του τελευταίου χρόνου στην πατρίδα μας.
Φυσικά δήλωσα συμμετοχή στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και νιώθω όπως είπε ο Μίκης ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να γίνει η σπίθα που θα.....
βάλει φωτιά στην μακαριότητα των περισσοτέρων από εμάς!
Ο λόγος του ήταν απλός αλλά γεμάτος αλήθειες, καταγγελτικός αλλά και ουσιαστικός ως προς τις λύσεις στα αδιέξοδα και τα διλλήματα που έχουν προτάξει οι εγχώριοι κοινοβουλευτικοί μας ΔουΝουΤο υπάλληλοι!
Ναι φίλες/οι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός μας και οι άβουλοι παλαμοκρουστές βουλευτές του ξεπούλησαν μέσω του μνημονίου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (με προφανείς στα παγκόσμια χρονικά όρους) αλλά υποθήκευσαν την ζωή και το μέλλον των παιδιών μας για πολλά πολλά χρόνια!!!
Αυτό φυσικά δεν έγινε από αφέλεια και ανικανότητα αλλά είναι η ολοκλήρωση ενός μακροχρονίου σχεδίου που μοιάζει να ολοκληρώνεται επί των ημερών του κ. Παπανδρέου.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας γιατί στο κυβερνητικό σχήμα τα κρίσιμα πόστα έχουν ανατεθεί σε εξωκοινοβουλευτικούς ή σε εκλεγμένους στο επικρατείας!...δηλ. άτομα που δεν έχουμε ψηφίσει!!!
Ας αναλογιστούμε τα τόσα προεκλογικά ψέματα αλλά και τις καθυστερήσεις μετά την ανάληψη της εξουσίας για λήψη μέτρων αλλά και για δανεισμό με λογικά επιτόκια.
Θα ‘λεγε κανείς ότι επεδίωκαν να μας πάνε στο μαγκανοπήγαδο του ΔουΝουΤου για να γίνουμε τα μουλάρια που με παρωπίδες θα δουλεύουν για να αποπληρώνουν τα ληστρικά τοκοχρεολύσια που μας έχουν φορτώσει.
Συμφωνώ με την διαπίστωση του κ. Θεοδωράκη ότι όλο αυτή η οικονομική εξαθλίωση έχει απώτερο σκοπό την καταρράκωση της ανθρώπινης μας υπόστασης σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας καταστήσει ανίκανους να αντιδράσουμε στον επερχόμενο διαμελισμό της πατρίδας μας.
Ο Μίκης κατήγγειλε ως συνυπεύθυνη και την αξιωματική αντιπολίτευση μια και πέρα από την συνενοχή της στο βαθμό που της αναλογεί (τις περιόδους που ήταν στην εξουσία) ακόμα και τώρα δεν λέει την πραγματική αλήθεια για το που πάμε.
Τέλος δε, πρότεινε και λύσεις οι οποίες ξεκινούν από το βασικότερο δηλ. να αντιληφθούμε πρώτα όλοι το μέγεθος του ξεπουλήματος που έκαναν και κάνουν οι μειοψηφούντες (σε πραγματικά νούμερα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοτικές εκλογές) κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι (τους οποίους κατά την γνώμη μου ο ιστορικός τους μέλλοντος θα τους χαρακτηρίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ) και οι οποίες λύσεις θα πρέπει να βασιστούν σε τρεις λέξεις και έννοιες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ας ενεργοποιηθούμε όλοι έστω και τώρα γιατί η κατηφόρα πια, έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και σε λίγο η πορεία μας προς το γκρεμό θα είναι μη αναστρέψιμη!!!

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_6462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: