Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δοσίλογοι και Γενίτσαροι είναι η δύναμη κατοχής του Αιτωλικού.


Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι γενίτσαροι της Ιεράς πόλης, μα ούτε καν περίμεναν την αλλαγή του έτους, για να μας κρεμάσουν τα επινίκιά τους. Το πρώτο μέλημα τους και κατόρθωμα ήταν να ταμπελώσουν το Δημαρχείο του Αιτωλικού. Σαν τα σκυλιά που οριοθετούν το χώρο τους, έτσι και αυτοί, αφού έλυσαν το υπαρξιακό τους πρόβλημα, έβαλαν και την Ιερή Ταμπέλα στο Δημαρχείο του Αιτωλικού. Σας είχαμε προειδοποιήσει, προσπαθήστε να γεφυρώσετε και όχι να επιβληθείτε στην καινούργια πραγματικότητα. Είναι θέμα χρόνου να βγουν στην επιφάνεια τα ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Είστε άξιοι της μοίρας σας, εσείς θα φέρετε την ευθύνη για ότι θα συμβεί από εδώ και μπρος.
Μάθαμε ότι εκατόνταρχος στο Αιτωλικό έχει χρηστεί η κ. Φούντα. Δεν μας αγγίζει το θέμα, το θεωρούμε και αυτό σαν μια πράξη επιβολής των αποφάσεων της κατοχικής δύναμης. Το ίδιο κάνανε οι Ιταλοί όταν ήρθαν, το ίδιο οι Γερμανοί, το ίδιο και οι Τούρκοι. Την κυρία Φούντα δεν την ψήφισαν Αιτωλικιώτες, δεν ήταν στο ψηφοδέλτιο του Αιτωλικού.
Οι δοσίλογοι του Αιτωλικού γαλάνης ο αλαζόν , φραγκούλης ο ευρωφονιάς και τσοκάντας ο λίλας, θα πρέπει να ονομαστούν ανεπιθύμητα πρόσωπα. Δεν είχαν καν την ευθιξία να παρατηθούν, έστω σαν συμβολική κίνηση, εναντίωσης και καταδίκης της απερίσκεπτης ενέργειας των γενίτσαρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: