Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Για περάστεεεε! Εδώ το καλό θαύμαααα!




Μέχρι σήμερα δεν μπορεί να συνέλθει η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού από την τελευταία συνέντευξη του δημάρχου της, κκ γαλάνη νικολέοντος του αλαζόν, στην τοπική εφημερίδα Αιχμή. Τα συναισθήματα του κόσμου είναι ανάλογα των ημερών που διανύουμε. Όλοι έχουν βγει στους δρόμους και ψέλνουν άσματα από το ντιρλανταντά μέχρι το, στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή, με τη γνωστή ιδιάζουσα νότα που βγάζει ο νικολέων όταν αποφασίζει να τραγουδήσει.
Οικονομικό θαύμα λοιπόν στο Αιτωλικό, μιας και ο Δήμος μας χρωστά μόνο 300 χιλιάδες ευρώ. Αν λάβουμε υπόψη μας, το Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος χρωστά 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως και ο Δήμος Αθηνών που χρωστά αντίστοιχο ποσό, τότε συμπεραίνουμε ότι καλά τα πήγαμε. Η αναλογία είναι 10 ευρώ ανά κάτοικο στην Αθήνα, 50 ευρώ ανά κάτοικο στη Θεσσαλονίκη και 30 ευρώ ανά κάτοικο στο Αιτωλικό. Ο υπολογισμός μας έγινε με δεδομένο ότι οι κάτοικοι του Αιτωλικού είναι 10 χιλιάδες και αυτό γιατί υπολογίσαμε τους νεόφερτους γύφτους συν αυτούς που θα μας προτιμήσουν στο άμεσο μέλλον, χάριν της τερατώδους στη σύλληψη, οικολογικής πολιτικής του δημάρχου νικολέοντος, ανοικτές αγκάλες για όλη τη γυφτιά.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα λοιπόν βγήκαμε και εμείς παγανιά στους δρόμους του Αιτωλικού, μπας και ανακαλύψουμε το μυστικό της επιτυχίας του αλαζόνος. Όχι τίποτε άλλο αλλά μιας και πέθανε ο Σκιόπα (σύμβουλος του ΓΑΠ) θα μπορούσαμε να του παρέχουμε εμείς πλέον, ανάλογη εκδούλευση,


όπως αυτή του δημάρχου Αιτωλικού, στους δημότες του.
Όρκο παίρνω ότι δεν βρήκαμε τίποτα το συνταρακτικό, τίποτα δεν μας κέντρισε το ενδιαφέρον, ούτε το χωράφι που λέγετε κεντρικός δρόμος, ούτε τα παρατημένα σοκάκια, ούτε το εγκαταλελειμμένο κτήριο της δημαρχίας, μα ούτε και ο παροπλισμένος βιολογικός καθαρισμός της πόλης μας.Σκέτη απελπισία, τι κάνουμε παιδιά; Γυρίζουμε στα σπίτια μας και αποδεχόμαστε την ήττα μας; Μάλλον ναι, μπαίνουμε στο καμουφλαρισμένο αυτοκίνητό μας και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Κάποια στιγμή ο δρόμος μας, μας φέρνει στα γεφύρια, εκεί κάποιος πεζός με τις αγριοφωνάρες του μας ξυπνά από το λήθαργο. Σιγά ρε φίλε θα μας σκοτώσεις, ψάχνουμε μες στο σκοτάδι, τίποτα, που είσαι ρε φίλε απαντάμε, μπροστά σου ρε χαμένε, από πού το πήρες το δίπλωμα λέει στον οδηγό, όπως και άλλα υποκοριστικά τα οποία λόγο εορτών δεν θα τα επαναλάβουμε. Βγάζουμε το φακό από το ντουλαπάκι και τον αναζητούμε στην άβυσσο που απλώνεται μπροστά μας.
Τελικά το βρήκαμε και δεν ήταν ο πεζός που μας έβριζε, ήταν το μυστικό του νικολέοντος που απλώνονταν σε όλο του το μεγαλείο μπροστά μας και εμείς τόσο καιρό ούτε καν δεν το είχαμε προσέξει. Ε λοιπόν ναι, ο δήμαρχος Αιτωλικού έχει τόσο καλά αποτελέσματα στα οικονομικά του Δήμου, λόγο γεφυριών. Αν υπολογίσουμε τις κιλοβατόρες που καίει μια λάμπα το πολλαπλασιάσουμε επί 5 ή 6 χρόνια που δεν υπάρχει δημόσιος φωτισμός και αυτό το πολλαπλασιάσουμε επί 10 τουλάχιστον που πρέπει να είναι οι λάμπες κατά μήκος των γεφυριών τότε βγάζουμε το αποτέλεσμα που δεν είναι τίποτε άλλο από το οικονομικόαποτέλεσμα που επικαλείται ο δήμαρχος.
Τρέμε παπακωνσταντίνου, τρέμε αλογοσκούφη, έρχεται με βήμα επέλασης ο δήμαρχος Αιτωλικού και μιας και πλέον δεν έχει άλλη ασχολία, λόγο μη αποδοχής του από κανένα ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, είναι έτοιμος να κάνει δήμο Αιτωλικού όλη την Ελλάδα, μα τι λέω; Όλη την Γιούροπ δε λες καλύτερα.
Στις φωτογραφίες βλέπετε την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η είσοδος της πόλης, τα ανατολικά γεφύρια του Αιτωλικού. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι παραβιάζονται ένα κάρο νόμοι και διατάξεις που αναφέρονται στον υποχρεωτικό φωτισμό που πρέπει να υπάρχει στη είσοδο της πόλης, μιας διάβασης όπως αυτής των γεφυριών και της έντασης που υποχρεούται να έχουν. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα, το ζητούμενο είναι το οικονομικό θαύμα που επετεύχθη, που ανάλογο δεν υπάρχει στη οικουμένη. Αν προσθέσουμε και την ανοχή των συμπολιτών μας που περνάνε αρκετές φορές την νύχτα πάνω από τα γεφύρια και την υπομονή μας που αποθηκεύτηκε στη καρδιά μας και δεν μετατράπηκε σε χειροδικία, τότε έχουμε εξοικονόμηση θερμίδων και χρημάτων σε δικαστήρια, φωνές και ορθοστασία αρκετών χιλιάδων ευρώ. Μην ψάχνεστε άλλο, η νέα γενιά οικονομολόγων, σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια και όχι μόνο της ευρωπαϊκής ένωσης, ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών της Ζιμπάμπουε, έχειήδη στηθεί στη ουρά για να μεταλάβει τις γνώσεις από τον εγκέφαλο και εκπρόσωπο της νέας ιντελιγκέντσιας, δήμαρχο Αιτωλικού, νικολέοντος γαλανάρτη του αλαζόνος.
Αν δεν μας πιστεύετε πηγαίνετε στο δημαρχείο και κατευθυνθείτε προς το δήμαρχος ρουμ, εκεί θα διαβάσετε μια πινακίδα που λέει, μην ενοχλείτε, σας πληροφορούμε ότι ο δήμαρχος έχει αφιερωθεί στη συγγραφή του νέου του βιβλίου, το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο και πόσα χρήματα είχε μέσα. Αλήθεια δήμαρχε την τελευταία φορά στο δημοτικό συμβούλιο είπες ότι μέχρι σήμερα, δεν ξέρουμε το ακριβές ποσό, είπες ότι ήταν κάτι ανάμεσα από 30 και 70 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα υπολόγισες στα 300 χιλιάρικα ή είναι από τα ποσά που θα
προστεθούν με τα άλλα τα πραγματικά; Τι γίνετε τελικά με την επώνυμη καταγγελία ότι χρωστά ο δήμος 3 εκατομμύρια εδώ και 4 χρόνια, μαθαίνουμε ότι έχεις βάλει λυτούς και δεμένους, εσύ και ο ευρωπνίχτης φραγκούλης, να τα βρείτε πριν τα δικαστήρια, με αυτόν που μηνύσατε. Τι γίνετε με τα πρόστιμα βροχή εκατομμυρίων, που έχουν πέσει από το ΙΚΑ, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και τα χρωστούμενα σε αναλώσιμα. Τι έγινε τελικά με το ταμείο του γηπέδου, καταλήξαμε που πήγαν τα 200 χιλιάδες ευρώ. Με το Μουσείο μάθαμε ότι όχι ταμείο αλλά ούτε καν πρακτικά του συμβουλίου δεν υπάρχουν. Οι κακόβουλοι λένε ότι το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια. Εμείς όμως, να ξέρεις αγαπητέ δοσίλογε και υποτιθέμενε δήμαρχε και στην κυριολεξία κατάδικε δήμαρχε Αιτωλικού, για το καλό σου τα λέμε για να μην εξευτελίζεσαι.Όταν και εάν επιβεβαιωθούν τα αστρονομικά ποσά του χρέους μας, τότε η αλήθεια θα είναι ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χρωστά 50ευρώ/κάτοικο, ο Δήμος Αθηναίων 10ευρώ/κάτοικο και ο Δήμος Αιτωλικού 500ευρώ/ κάτοικο.
Άντε, πάρε τα μπογαλάκια σου και άμε στον αγύριστο. Σκιτζή, σαρδανάπαλε και προδότη του Αιτωλικού. Αλλά τι περιμένει κανείς, από το αγκάθι να βγει ρόδο;

Η ΓΛΥΝΑ
























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΝΑΙΟΙ ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ.ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ, ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ,ΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ.