Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επιγραμματικά η ομιλία Θεοδωράκη


Να σηκώσουμε κεφάλι, να απαιτήσουμε να ακυρωθούν οι όροι παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπλα από Γερμανία και Γαλλία. Να δανειστούμε από άλλες αγορές, εκτός Ευρώπης (πχ Κίνα, Ρωσία). Αναφέρθηκε στο κείμενο που διέρρευσε μέσω internet και αφορά στα δάνεια με συμφέροντες όρους που.......αρνηθήκαμε από αυτές τις χώρες. Για να βγούμε από το ΔΝΤ ανέφερε την κίνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού να φορολογήσει τις τράπεζες. Αναφέρθηκε στη μέθοδο του σοκ που χρησιμοποιεί η CIA και που αντίστοιχα χρησιμοποιείται σήμερα για να καταστήσουν τον λαό άβουλο. Ανέφερε τη Ρουμανία (η οποία είναι στο ΔΝΤ) που δίνουν στον κόσμο συσσίτιο. Αυτό είναι το σατανικό σχέδιο που μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι είμαστε Ελληνες. Βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, στην παιδεία, αναφέρει το Κίσιγκερ που είπε "πρέπει να χτυπηθούν οι Ελληνες στον πολιτισμό τους". Σάπισαν τον λαό για να μην αντιδράσει. Σχέδια συνομωσίας (αυτοσαρκάστηκε) Τουρκία, ΗΠΑ, σχέδιο Αναν, θέλουν ολόκληρη την Κύπρο. Για το Ανατολικό Αιγαίο, τα νησιά, απαγόρευση από το ΝΑΤΟ να πετάνε ελληνικά μαχητικά. Μειωδοσία, προδότες οι πολιτικοί. Βελιγράδι, Σερβία, Κόσοβο, το μετέτρεψαν ως τη μεγαλύτερη τους βάση. Αλβανία κυκλοφορεί χάρτης που περιλαμβάνει όλη την Ηπειρο. Μεγάλη Αλβανία, Μεγάλη Μακεδονία, τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Με τον Τίτο ήταν φίλοι, κόπηκαν οι σχέσεις τους μετά από αυτή την προπαγάνδα. Σεβασμός στις πατρίδες ναι, είσαι Τούρκος πήγαινε στην Τουρκία. Στην Θράκη δεν είναι Τούρκοι, είναι Ελληνες μουσουλμάνοι. Για το Ισραήλ, σφαγή στη Γάζα, έγκλημα διαρκείας ο αποκλεισμός. Καταδικάζει που δώσαμε άδεια να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο μας στο Ισραήλ. Εθνικά θέματα μόνο ένας ανεξάρτητος λαός μπορεί να επιλύσει.
Κάποια στιγμή αναφέρθηκε στην περίοδο της χούντας, κάτι ήθελε να πει για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και κατά λάθος λέει Γεώργιο Παπανδρέου. Κι ακούγεται από κάτω «καλά το ίδιο είναι».
Υπάρχουν μυαλά να φτιάξουν τα αυτονόητα. Αναφέρθηκε στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Η σημερινή κατάσταση μας αφορά όλους.
Να απαλλαγούμε από το έλλειμμα. Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Να γίνει εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας (καταχειροκροτήθηκε). Εισφορά (ανάλογη με την περαίωση) στις τράπεζες. Ονομαστικά, εσύ θα πληρώσεις τόσα, δήμευση περιουσίας. Δεν έχεις να πληρώσεις, φυλακή. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Γερμανικές αποζημιώσεις, να γίνει συμψηφισμός με το ελληνικό χρέος. Για δημόσια δάνεια αναζήτηση νέων πηγών με χαμηλά επιτόκια. Άμυνα. Διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ίσο εξοπλισμό. Ανάπτυξη, παραγωγικές πηγές, αυτάρκεια. Έξω το ΝΑΤΟ, μακριά απ’ όσους θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα (είναι σαν να έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα). Ελληνοκεντρική παιδεία. Πολισμός, σφαιρική παιδεία, όχι τεχνοκρατική. Ολιγομελής αντιπροσωπεία να πάει σε: Μόσχα και Πεκίνο για δανεισμό. Άγκυρα, να τεθούν όρια, να λήξει μια και καλή το θέμα (αργότερα γεωτρήσεις), Θράκη. Κατάργηση συμφωνιών με ΝΑΤΟ που αφορούν στο Αιγαίο. Τύρανα και Σκόπια να δηλώσουμε ότι κάθε μορφή διεκδίκησης εδαφών θεωρείται εχθρική πράξη. Όχι στο όνομα Μακεδονία. Αν αρνηθούν κόβουμε διπλωματικές σχέσεις.
Όποιος τολμήσει να ακουμπήσει χέρι στην χώρα το κόβουμε.
Υ.Γ. Βγαίνοντας έξω συνομίλησα με κάποιους φίλους οι οποίοι ναι μεν την βρήκαν πολύ ωραία την ομιλία, αλλά... Όλοι διστακτικοί, όλοι καχύποπτοι (ποιους θα έχει μαζί του, άσε να δούμε πώς θα πάει, δεν είπε τίποτα γι' αυτό για το άλλο..). Εχοντας πρόσφατες και τις χθεσινές συνομιλίες μου.. θα συμφωνήσω με τον Θεοδωράκη, είπε σε κάποια φάση ότι είμαστε σαν τα γαϊδούρια που μας έχουν βάλει παρωπίδες και γυρνάμε γύρω-γύρω από το πηγάδι προσπαθώντας να πιούμε νερό. Εμ, δε θα βρούμε το πηγάδι ποτέ!!!

Στεφανία Λυγερού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρη η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη (βίντεο)
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=213826&cid=6

(δυστυχώς από ζούγκλα, δεν υπάρχει αλλού)
Στεφανία Λυγερού