Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτο- μήπως είδατε τον οραματιστή δήμαρχο;


Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, το τελευταίο του ανεξάρτητου Δήμου Αιτωλικού, από αύριο δήμος της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου. Όσο και αν σας φανεί αστείο, το συμβούλιο αναβλήθηκε λόγο μη εμφάνισης του δημάρχου νικολάου γαλάνη.
Όπως πάντα η ενημέρωση για τη σημερινή συνεδρίαση, του έτσι και αλλιώς ανύπαρκτου δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από, Ανύπαρκτη! Ο ένας το είπε στον άλλο και κάποιος παρατρεχάμενος το μετέφερε σε άλλον σύμβουλο, ότι σήμερα 9/12/2010 έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο. Όσοι είχαν την ευθιξία παρευρέθησαν, οι υπόλοιποι έτσι και αλλιώς δεν το πληροφορήθηκαν. Βρε κάποιος λείπει, κάποιος λείπει, ναι καλέ, ο υποτιθέμενος δήμαρχος λείπει, πως τον λένε είπαμε; Νίκο! Επίθετο; Γαλάνης! Το τηλέφωνο το ξέρει κανένας ρε παιδιά; Κάποιος λοιπόν από την παρέα της δημαρχίας ανάλαβε να του τηλεφωνήσει.
Ναι-ναι παιδιά, αρχίστε...μόνοι σας, είμαι στο δρόμο έρχομαι, μπορεί να αργήσω δέκα, δεκαπέντε λεπτά αλλά θα έρθω όπως και δήποτε. Αποτέλεσμα, ακόμη μια φορά ο υποτιθέμενος δήμαρχος κρέμασε ακόμη και τους ποιο στενούς του συνεργάτες. Κορόιδεψε ακόμη και αυτούς, δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κάποιος τον πληροφόρησε ότι οι στεϊτζήδες του την έχουν στημένη και τον περιμένουν στην είσοδο του Δημαρχείου. Ποιος ξέρει τι τους έχει υποσχεθεί και αυτών!
Μην νομίσετε ότι εδώ τελειώνει το στόρι, ο υποτιθέμενος δήμαρχος γαλάνης τελικός εμφανίστηκε, εμφανίστηκε όμως όταν όλα είχαν τελειώσει, όταν η πόρτα του Δημαρχείου έκλεισε και οι σύμβουλοι είχαν αποχωρίσει. Βέβαια μην περιμένετε ούτε καν να σας απαριθμήσω το εύρος την ποικιλότητα ή την κουτοπονηριά των δικαιολογιών του.
Η αλήθεια είναι ότι αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να κρύβετε σε στενό που οδηγεί στη πλατεία και να κρυφοκοιτάζει πότε θα κατέβουν οι σύμβουλοι και πότε θα κλειδώσει η πόρτα του μεγάλου κτηρίου της πλατείας. Όταν αυτά ολοκληρώθηκαν και βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει κανείς και ιδίως κανένας στεϊτζής, κάνει την εμφάνισή του ως αδικημένος αυτοκράτωρ, πάνω στη ερειπωμένη πλατεία του Αιτωλικού. Η συνέχεια νομίζω δεν ενδιαφέρει κανέναν, μπορεί ακόμη και αυτή η ενημέρωση να μην αγγίζει πλέον κανέναν. Καλό όμως είναι να ξέρουμε και να θυμόμαστε. Γνωρίζαμε κάποτε ένα καλό παιδί που χρειαζόταν την συμπόνια μας και αποχαιρετάμε μια πολιτική πόρνη με ζαρτιέρες, η οποία εκδόθηκε για συγκεκριμένη τιμή, την οποία καλούμαστε όλοι μας από αύριο να πληρώσουμε.
ΥΓ
Οι αυτόπτες μάρτυρες είναι αυτοί που μας έστειλαν την πληροφορία με e-mail, αν υπάρξει διάψευση είναι έτοιμοι να το καταγγείλουν δημόσια χωρίς τη χρήση και την κάλυψη της ανωνυμίας που τους παρέχουμε εμείς.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τα αυτα τωρα και δειτε τον νεο δημαρχο που ετοιμαζεται να αναλαβει τον νεο καλλικρατικο δημο μεσολογγιου, εχοντας ποδοπατησει τον νομο του καλλικρατη για τις εκλογικες δαπανες!
ο καλλικρατης αυτες τις αυθαιρεσιες ηθελε να προλαβει.
αμα εριχνα κι εγω ενα καρο λεφτα στην περιοχη θα μουνα και εγω δημαρχος.
αλλα δεν παει ετσι.
ο νομος πρεπει να εφαρμοστει.
αρκετα με το θρασος του να γραφουν τους νομους και να ειναι στο απυροβλητο και να μας καβαλανε κι απο πανω.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με το φίλο αναγνώστη-σχολιαστή. Ο καλλικράτης δεν έγινε για να προλάβει το κακό αλλά για να το δημιουργήσει. Δεν προωθεί λύσεις αλλά αδιέξοδα. Μια καλή ανάρτηση αυτού του blog είναι http://etolikomep.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html . αλλά ακόμη και αν συμφωνήσουμε με εσένα βρε φίλε, ποιος θα αναλάβει αν πέσει ο κατσούλης; Ο μουρκούσης. Εσύ δεν ξέρεις τι έχει κάνει αυτός ο κύριος για να κερδίσει τις εκλογές; Έκανε ακριβώς αυτό που κατηγορείς, έδωσε ένα κάρο λεφτά για να υφαρπάξει ψήφους και ανέδειξε τους γύφτους ως εκλογική δύναμη επιλογής δημάρχου. Άστα φίλε, των Ελλήνων οι κοινότητες είναι αιώνιες, τα σχήματα τύπου καλλικράτη είναι ένας περαστικός εφιάλτης.

Ανώνυμος είπε...

Οι γύφτοι φίλε μου ήταν ανέκαθεν Η εκλογική δύναμη που έκρινε τις εκλογές. Και γιατί όχι άλλωστε. Στο Μεσολόγγι είναι περίπου 700!!
Ποιος δεν θυμάται τον νικολάκη (τον πραγματικό δήμαρχο) να μοιράζει 20άρικα πίσω από το γυμνάσιο σε προηγούμενες εκλογές..
Απλά ο μουρκούσης έχασε γιατί για να βγείς χρειάζεται και λίγο μυαλό. Όχι μόνο πονηριά.
Δεν ενημερωθήκατε εσείς παντογνώστες πως ο δήμαρχος μας ξαναπήρε τους παράνομους για δουλειά και οι υπάλληλοι αρνούνται να εμπλακούν στην διαδικασία γιατί ως παράνομη έχουν και αυτοί κυρώσεις? Έχουν απόφαση λέει. Τι απόφαση είναι αυτή που νομιμοποιεί παράνομες προσλήψεις και τις μονιμοποιεί κιόλας, δεν ξέρω. Ακόμη ακόμη, τι θα γίνει στο δικαστήριο μεθαύριο που κατηγορείται ο δήμαρχός μας και οι υπόλοιποι ξύπνιοι γι αυτές τις παράνομες προσλήψεις που τώρα έγιναν νόμιμες επίσης δεν ξέρω. Ακόμη ακόμη, γιατί ο δήμος δεν άσκησε ως όφειλε όλα τα ένδικα μέσα για αυτή την υπόθεση πάλι, δεν ξέρω.
Αυτοί τον περίμεναν, όχι οι στειτζίδες. Δεν ξέρετε ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι ενημέρωσαν και το νέο δήμαρχο για το θέμα, και ο μεγαλοπρεπής στήριξε γαλάνη? τς τς τς τς τς..

Ανώνυμος είπε...

Χωρις να ειμαι σιγουρος(εδω δεν ειναι αλλοι κι αλλοι), νομιζω οτι αν εκπεσει ο κατσουλης, δεν θα αναλαβει ο μουρκουσης, γιατι αυτος κοπηκε απο τον α γυρο.
Μαλλον θα αναλαμβανε ο πρεβεζανος, ο οποιος δεν καταχωρησε μεν ηλεκτρονικα τα στοιχεια, αλλα απο πλευρας ημερομηνιων ηταν ενταξει στα χειρογραφα στοιχεια, τουλαχιστον οπως ακουω στο μεσολογγι.

Ανώνυμος είπε...

Αν εκπέσει ο Κατσούλης εκπίπτει και ο Πρεβεζάνος, ο οποίος επίσης δεν δήλωσε στην διαφάνεια τίποτα. Ένσταση έχει γίνει και στους δύο.
Οπότε και αναλαμβάνει ο τρίτος.
Εγώ αντίθετα από αυτούς, είμαι σίγουρος. Βλέπεις το θέμα δεν είναι αν είναι σωστά τα έξοδα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να τα δω εγώ και εσύ γιατί δεν ανακοινώθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα έξοδα του τρίτου έχουν δημοσιευτεί όλα; Και τα εικοσάευρα στους γύφτους σε ποιόν κωδικό είναι γραμμένα να τα δούμε; Αν παρουσιαστεί ένας, δύο, πέντε, δέκα γύφτοι και πουν για τα λεφτά που πήραν, τι θα γίνει o τρίτος, Δήμαρχος ή υπόδικος;

Ανώνυμος είπε...

Οτι επαθαν ολοι αυτοι οι δημαρχοι που ψηφισατε τοσα χρονια. Ολοι μα ΟΛΟΙ σε Αιτωλικο και Μεσολογγι πληρωναν γυφτους. Αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο. Γιατι, δεν διαπραγματευτηκαν οι δυο την δευτερη κυριακη με τους γυφτους; Που ζειτε;
Δεν υπαρχει δημοτικη αρχη που να μην πληρωσε γυφτους. Το κακο ποιο ειναι ξερετε; Οταν οι δημαρχοι αγοραζουν και αλλες ψηφους εκτος των γυφτων. Βεβαια και αυτο συνεβαινε παντα. ΠΑΝΤΑ!
Οποτε κρυψτε τις αντιδρασεις σας και χαμηλωστε τις φωνες σας. Ο διπλανος σας πηρε περισσοτερα.. Και πολυ πιθανον οχι απο εναν.
Και φυσικα δεν συμμεριζομαι την αποψη σας οτι ο τριτος πληρωσε γυφτους. Οσο τους πληρωσε αυτος τους πληρωσαν και οι αλλοι. Η αν προτιματε, ο ενας πληρωσε γυφτους ο αλλος πληρωσε τους υπολοιπους.
Εγω δεν εχω αποδειξη για κανεναν απο αυτους. Οποιος εχει ας κανει ενσταση.

Ανώνυμος είπε...

Και φιλοι μου, το θεμα ειναι αν θελετε ενα δημαρχο που δεν εκανε τον κοπο ουτε το νομο να διαβασει. Τι λεει αυτο και για τους δυο; Κατηγορειτε για λαδωμα τον ενα η τον αλλο. Γιατι δεν κατηγορειτε αυτους που λαδωνονται; Και δε λεω για τους τσιγγανους. Αυτους εχουμε πολλα να τους κατηγορησουμε. Λεω για τους συμπολιτες μας που ολοι ξερουμε τις συνδιαλλαγες τους με το δημο. Λεω για το δημο, το βασιλη, το νικο, τον ηλια, το μητσο, το γιαννη, το γιωργο.. Για ολους αυτους που τρεχουν και δε φτανουν στις εκλογες, που μαζευουν τις ψηφους σας μια μια, που σας φερνουν με τα αυτοκινητα και τα λεωφορεια μεχρι την καλπη, και που οταν βγουν ξεκινανε και κοβουν τιμολογια για χτισιματα, καθαρισμους παραλιων, ανοιγματα δρομων, κατασκευη ποδηλατοδρομων, αεροδιαδρομων, διαστημικων σταθμων και οτι αλλο καταπινετε αμασητο.
Σκεφτειτε τα αυτα λοιπον και βουλωστε το γιατι αυτοι που στηριζετε αυτους ειχαν υποστηρικτες και υποψηφιους. Ευχης εργον και ανελπιστο θα ειναι να εκπεσουν. Ευχης εργον!