Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ‏ -στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Αιτωλικού






Πανικός στο δημαρχείο αυτές τις μέρες. Είναι το μοναδικό διάστημα όλα αυτά τα χρόνια που ο δήμαρχος, ζωντανή καρικατούρα του ίδιου του εαυτού, δίνει το παρόν από το πρωί. Το χορό τον άρχισαν οι συμβασιούχοι. Για κάποιο λόγο το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, παρόλη την μεθόδευση που επιχείρησε ο Νικολάκης με τον Φραγκούλη. Οι οποίοι, ως συνήθως, την τελευταία στιγμή φέρανε θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού στο συμβούλιο, με την αιτιολογία της εκτέλεσης κάποιων έργων. Στην ουσία, θέλανε να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση ώστε να δώσουν μέρος των χρημάτων που χρωστάνε στους συμβασιούχους, αλλάζοντας με τρόπο ταχυδακτυλουργικό την ουσία της απόφασης. Επειδή όμως το παιχνίδι έχει λήξει και ο κάθε σύμβουλος θέλει να φυλάξει τα νώτα του από τις επιπτώσεις αυτών των αλχημειών, επέβαλε την μη αλλαγή του κειμένου της τελικής απόφασης.
Το οποίο σημαίνει ότι: Οι συμβασιούχοι μείνανε ακόμη μια φορά απλήρωτοι. Το ένταλμα πληρωμής που είχε κάποιος από τους συμβασιούχους αφού έκανε τη περιπλάνησή του από το πάνω πάτωμα στο κάτω και αντίστροφα αρκετές φορές, τελικά, κατέληξε και αυτό...στο αρχείο.
Έλα όμως που στροφάρανε και μάλιστα ανάποδα οι συμβασιούχοι; Πάνε στον εισαγγελέα και, καταγγέλλουν την μη καταβολή δώρου!!! Ο εισαγ
γελέας, διατάζει την βίαιη προσαγωγή του δημάρχου και μπροστά στο ρεζιλίκι της προσωποκράτησης, ο… ας τον πούμε δήμαρχος Αιτωλικού, βγάζει και πληρώνει από τη τσέπη του το δώρο των εργαζομένων(?) Μην νομίσετε ότι ήταν πολλά, περίπου 30 ευρώ ο ένας. Φανταστείτε λοιπόν σε τι κατάσταση βρίσκετε ο Δήμος μας !!!
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε προσκληθεί κανένας. Παρά μόνο η συμπολίτευση.
Το μπάχαλο της υπόθεσης όμως είναι το… γιατί οι υπόλοιποι σύμβουλοι δεν επέτρεψαν στον αλαζόνα δήμαρχο
και… Φράγκο-φονιά αντιδήμαρχο, να πλαστογραφήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η κυρά Βάσω μας, η προεδρίνα μας, φαίνεται να είναι όχι απλά χολωμένη με τον δήμαρχο αλλά να βγάζει καντήλες, κοινώς σπυράκια, ακόμα και στο άκουσμα του ονόματός του??? Θα θυμάστε που γράφαμε παλιότερα στο ΜΕΠ ότι τα πρόστιμα που έχουν έρθει στη ΔΕΑΠΔΑ από το ΙΚΑ και άλλους οργανισμούς είναι κάπως… στριμόκωλα. Ώώώχχχχχ Κούλα μμμ ? Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτά ξεπερνούσαν τις 70 χιλιάδες ευρώ. Το πρόβλημα ήταν ότι η ΔΕΑΠΔΑ ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διευθύν
τρια αυτής της εταιρείας ήταν η κυρά Κούλα μας. Τουτέστι: Βασιλική-Βάσω-Βασιλικούλα-Κούλα.
Η υπόσχεση του δημάρχου ήταν ότι τελικά με κάποια άλλη αλχημεία θα το βάζανε στο προϋπολογισμό ώστε να το πληρώσουν το πρόστιμο οι δημότες και όχι η Κούλα μας?
Έλα όμως που ο Νικολάκης εκτός από αλαζόνας
είναι και ευθυνόφοβος; Όταν λοιπόν το πήρε χαμπάρι κάποιος (Επίτροπος ήταν αυτός; Ο νέος δήμαρχος ήταν; Δεν ξέρω) έστειλε το ένταλμα πίσω και ζήτησε όπως είναι λογικό να πληρωθεί από τον διευθυντή/ρια της εταιρείας. Μετέωρη η Βάσω μας! Με παγωμένο χαμόγελο πλέον, γυρνά προς τον δήμαρχο και του ζητά να επιταχύνει την εφαρμογή του δήθεν σχεδίου του, ώστε να μην ξηλωθεί και πληρώσει. Εξάλλου για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κυρά πρόεδρος ήταν η μοναδική δημοτική σύμβουλος που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα ποσά που δικαιούταν όλα αυτά τα χρόνια από τις θέσεις που υπηρετούσε. Τα οποία ποσά δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητα. 1500 ευρώ το μήνα έπρεπε να ενθυλακώνει η Βάσω μας παρακαλώ. Αν με ρωτήσετε ποιος τα έπαιρνε αυτά τα χρήματα, θα σας απαντούσα να ρωτήσετε καλύτερα τον μπάτσο και τον Καραδήμα. Αυτοί, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Αυτός μάλιστα αν θυμάστε, ήταν και ο λόγος που πιάστηκαν μαλλί με μαλλί κάποτε. Από τότε, αν το προσέξατε, ο Καραδήμας, καράφλιασε στο εμπρόσθιο τμήμα της κρανιοεγκεφαλικής μετώπης και κασίδιασε η χαίτη των χερμπαλικών μαλλιών του.
Γυρνώντας στο θέμα μας, πρέπει να πούμε ότι ο δήμαρχος, μιας και κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει η σχεδιαζόμενη λαμογιά, γυρίζει τα οπίσθιά του στη κυρά Βασιλικούλα μας και αρχίζει να σφυρίζει ανέμελα το άσμα, πάγωσε η τσιμινιέρα… Να ο λόγος λοιπόν και η αιτία της αναφυλαξίας που παθαίνει η κυρά πρόεδρός μας στο όνομα και μόνο του δημάρχου. Άάάάχχχ Κούλα στα λέγαμε, δε στα λέγαμε; «τη δύσκολη στιγμή όλους θα σας πουλήσει ο αλαζόνας» κι εσύ κώφευες , τα έβαζες μαζί μας αλλοπαρμένη γυναικούλα, και γινόσουν υποχείριό του, με μοναδικό σκοπό να μπορείς πο
υλάς μούρη μεγαλοαστής στις γνωστές σου στο Αγρίνιο, ότι δεν είσαι όποια και όποια, αλλά μια αντιδήμαρχος. Πλήρωσε τώρα το λογαριασμό!!! Γιατί, ακόμη και ο επίτροπος να στη χαρίσει, σε πληροφορούμε ότι μαζεύονται υπογραφές οι οποίες θα ζητάνε ποσά από τα πρόστιμα που είναι να πληρώσει ο Δήμος μας και που προέρχονται από μονομερής αποφάσεις του δημάρχου ή κάποιου άλλου και όχι του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να τα πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν απαλλαγή. Το μόνο που να παρακαλιέσαι, είναι να μην πληρώσεις και τους μισθούς των εργαζομένων που ακόμα χρωστάτε, γιατί τότε το ποσό θα ξεπερνά τις 200χιλιάδες ευρώ.



Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: