Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μια ακόμη Διεθνής αναγνώριση για το Αιτωλικό


Από τη μια έχουμε Το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ περιοδικό Financial Times όπου ανακύρυξε τους 19 καλύτερους υπουργούς Οικονομικών στο κόσμο και ανάμεσά τους τον δικό μας τον Παπακωνσταντίνου. Από την άλλη το άλλο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ περιοδικό Foreign Policy, ανακοίνωσε λέει τους 100 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ για το 2010, ανάμεσά τους φιγουράρει το όνομα του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστού ως ΓΑΠ. Τελευταία ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα που δεν είναι άλλο από το έγκριτο περιοδικό και διεθνώς αναγνωρισμένο, The Masturbation Goes Cloud, το οποίο ασχολείται με την παγκόσμια τοπική αυτοδιοίκηση και δη με όλους τους δήμους, που εξαφανίζονται από το παγκόσμιο γίνεσθε λόγο Καλλικράτη και παραδόξως λόγο πολύ καλών αποδόσεων των δημάρχων αυτών των περιοχών. Μάλιστα κυρίες και κύριοι αυτό το έγκριτο περιοδικό βράβευσε τον δικό μας δήμαρχο για τις πολύ καλές του επιδώσεις στα έργα ανάπτυξης, ανάπλασης αλλά πρωτίστως για τις ταμιακές του επιδώσεις.
Στη συνέντευξη που έδωσε στη Αιχμή η οποία ήταν και το κριτήριο της απονομής του βραβείου από το διεθνές περιοδικό The Masturbation Goes Cloud ο νικολέων διαβεβαίωσε ότι το έλλειμμα στο ταμείο του δήμου Αιτωλικού είναι ...

300 χιλιάδες, όσο και αν δεν το πιστεύεται. Ο ίδιος ο δήμαρχος μετά από έρευνες και έλεγχο που έκανε ο ίδιος προσωπικά στο ταμείο και στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου ανακάλυψε ότι το ποσό που χρωστάμε οι Δημότες του καταργηθέντος Δήμου Αιτωλικού, είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων ψωροχιλιάδων ευρώ. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε και αυτά που του χρωστάνε του δραστήριου δημάρχου Αιτωλικού Νικολοκλείστετον γιατίδεναντέχω τότε φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το ταμείο έχει θετικό πρόσημο. Μας περισσεύουν δηλαδή κεφάλαια ώστε ο νέος δήμαρχος της Ιεράς Πόλης και κατ’ επέκταση του νέου Ιερού Δήμου να τα πάρει και να τρέξει τα πρώτα έξοδά του. Εξάλλου γι’ αυτό και βροντοφωνάζει ότι, όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του κατσούλη, πρώτος από όλους βέβαια ο ίδιος ο νικολέων ο οποίος θέτει καταρχάς την προσωπικότητά του και δευτερευόντως την εμπειρία του στην υπηρεσία του νέου δημάρχου του νέου Ιερού Δήμου Μεσολογγίου.
Βρε, δήμαρχε, γιατί αυτοεξευτελίζεσαι; Γιατί θέλεις να τα ακούς; Γιατί τα κάνεις και τα λες αυτά τα πράγματα; Ήρθε η ώρα να κλείσεις την πόρτα και να πας στο καλό, ακόμη και εμείς δεν ξανασχοληθήκαμε με εσένα και την υποτιθέμενη δημοτική αρχή που δημιούργησες, σου αφήσαμε το περιθώριο να μας εγκαταλείψεις αθόρυβα. Όχι, εξήγησέ μας γιατί τα λες αυτά τα πράγματα! Αν υπάρχει λόγος θα τον σεβαστούμε ακόμη και εμείς. Αρχίζεις την ιδιωτική σου ζωή και μπαίνεις πλέον στο απυρόβλητο, γιατί δεν σέβεσαι ούτε αυτό; Πάρε την οικογένειά σου και πήγαινε κανένα ταξιδάκι στη Σύρο για παράδειγμα ώστε να ξεκουραστείς βρε αδερφέ να ξεσκοτίσει το κεφάλι σου. Έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήσουν κάτοικος Αιτωλικού, δεν θα μας λείψεις, εξάλλου και εσύ ο ίδιος έχεις δημόσια εκφραστεί αναλόγως για τους Αιτωλικιώτες.
Αλλά βρε, δήμαρχε, δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά τα τελευταία πρόστιμα που μας έχουν έρθει και μόνο αυτά, για τις παράνομες προσλήψεις συν τα πρόστιμα από το ΙΚΑ ξεπερνούν τις 700 χιλιάδες ευρώ μη σου πω ότι πιάνουν το εκατομμυριάκι. Όλοι μας ξέρουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχεις εξαφανιστεί από το Δημαρχείο γιατί εκεί σε περιμένουν από τα χαράματα οι προμηθευτές σου, μην ξεχνιόμαστε σε όλους είχες υποσχεθεί την αποπληρωμή τους εντός Νοεμβρίου. Θέλουμε να μας υποδείξεις έστω ένα μαγαζί στο Αιτωλικό, βρε δήμαρχε, που μπορούμε να πάμε να πάρουμε εκ μέρους του Δήμου έστω και ένα χαρτί τουαλέτας. Είναι ψέματα ότι ακόμη και αυτό το αγοράζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι με δικά τους χρήματα; Σου είπανε πόσα χρήματα χρωστάς από εκδηλώσεις ή ακόμη από τραπεζώματα σε διάφορα φαγάδικα του Αιτωλικού; Το καλοκαίρι ένας άνθρωπος παραλίγο να σκοτωθεί από τις σάπιες σανίδες του υπαίθριου θεάτρου, αν δεν ήταν το λιμενικό ταμείο και ο Κώστας ο Σταράμος να τις αντικαταστήσει μπορεί και να θρηνούσαμε θύματα (παιδιά του πολιτισμού και της προόδου για καλό το λέμε). Είναι αλήθεια ότι ούτε πρόκες δεν σου πίστωνε κανείς;
Αλλά αν θέλεις και την άλλη άποψη βρε δήμαρχε, όλοι μας θα είχαμε διαφορετική γνώμη αν το Αιτωλικό είχε πάει έστω ένα βήμα μπροστά. Δεν μας πειράζουν ούτε οι σανίδες, ούτε πρόκες, ούτε καν ο αριθμός ή οι ίδιες οι εκδηλώσεις. Φεύγεις και αφήνεις πίσω σου ένα ρημαδιό, μια πόλη φάντασμα, κατοίκους ταπεινωμένους, έναν Δήμο που λέγετε πλέον Ιερός Δήμος Μεσολογγίου, μια λιμνοθάλασσα γεμάτη κόπρανα από την δήθεν αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού που έκανες. Κατάφερες να μας κάνεις να θεοποιήσουμε το φορτηγό της Κορπή που κάθε πρωί μας φέρνει νερό να πιούμε, μιας και το νερό το βρύσης του σπιτιού μας, συνοδεύετε από πρωτεΐνες των γνωστών σε όλους κολοβακτηριδίων. Κατέστρεψες ακόμη και υπάρχουσες υποδομές όπως αυτή της παιδικής χαράς, υποβάθμισες το ρόλο του πολίτη και απαξίωσες το θεσμό του Δημοτικού συμβουλίου.
Έκανες τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσεις να ξεριζώσεις τα πιστεύω αυτής της κοινωνίας, να διαχωρίσεις το παρελθόν την Ιστορία αυτού του τόπου από το παρόν, εξαφάνισες το αρχείο του Δήμου Αιτωλικού και έριξες τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού πάνω στο Ντολμά, εκεί που κάποιοι κομματιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι και να είσαι εσύ δήμαρχος σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Επιτέλους έλεος με αυτόν τον σαλτιμπάγκο, τον αλήτη της πολιτικής ζωής του τόπου μας τον ιερόσυλο και αγύρτη, ας του αφαιρέσει κάποιος το μικρόφωνο βρε παιδιά, αυτό που κάνει αυτός ο κύριος δεν είναι Δημοκρατία είναι ο απόλυτος αυταρχισμός, ο φασισμός στο μεγαλείο του, ουστ σαρδανάπαλε από τα χώματα του Αιτωλικού.


ΥΓ
Υπάρχει μια ανάλογη ανάρτηση στο νέο blog του Αιτωλικού nidova.blogspot.com

Η ΓΛΥΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: