Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέα πρόκληση από τους ΄΄Τσάμηδες΄΄


Βαριά τα σύννεφα πάνω από την Ελλάδα, ακόμη και η Αλβανία μας πήρε χαμπάρι και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τα θαλάσσια σύνορά μας. Το επόμενο βήμα είναι η αμφισβήτηση των χερσαίων συνόρων μας, εκμεταλλευόμενη τους Τσάμηδες οι οποίοι έχουν θέση προ πολλού θέμα χαμένων εδαφών και περιουσιών από τους μακελάρηδες Έλληνες (για τους, του πολιτισμού ο χαρακτηρισμός μακελάρηδες είναι σκωπτικός, εκ μέρους μας τουλάχιστον). Προσέξτε όμως την μεθόδευση, η οποία αργά ή γρήγορα θα αποφέρει καρπούς, για όλους αυτούς που θέλουν κάτι να υφαρπάξουν από τη χώρα μας.
Μην φοβάστε τίποτα, ο προθυπουργέβον και υπηρεσιακός υπάλληλος του δντ στη χώρα μας γιωργάκης, μας υποσχέθηκε ότι και να γίνει, ένα είναι σίγουρο, τον ύπνο μας δεν θα τον χάσουμε. Μπορεί αυτό να σημάνει απώλεια κυρίαρχου εδάφους αλλά το υπναλάκι μας εγγυημένο. Άλλωστε μην ξεχνιόμαστε, γι’ αυτό και τον ψηφίσαμε.

Η ΓΛΥΝΑ

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο.

Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».

Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει...το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ...
Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».

Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.


http://apneagr.blogspot.com/2010/12/blog-post_3875.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: