Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ακόμη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου ο αλαζόνας δήμαρχος Αιτωλικού.


Πάλι την έκανε ο αλαζόνας δήμαρχος Αιτωλικού, νίκος γλάνης. Ακόμη και την τελευταία στιγμή θέλει να αφήσει το καταστροφικό του στίγμα στη πόλη μας. Αυτή τη φορά τον καταγγέλλουν οι ψαράδες μας για αυτό που του φωνάζουμε από την αρχή. Δήμαρχε είσαι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός αυτού η αλαζονεία σου δεν σου επιτρέπει να ρωτήσεις τι είναι δικό σου και τι όχι. Η μη επαφή σου με τον τόπο και η μόνιμη κατοικία σου στο Αγρίνιο σε κάνουν να έχεις κριτήρια τουρίστα και όχι Δημάρχου.
Επειδή το κείμενο των ψαράδων αφήνει πολλά υπονοούμενα θα επανέλθουμε στο θέμα. Πάντως εσύ έτσι και αλλιώς μάζεψε τα μπογαλάκια σου και δρόμο.

Διαβάστε τι του γράφουνε οι ψαράδες του Αιτωλικού.

Ανακοίνωση για το Leader αλιείας

Με έκπληξη και μετά από προσωπικές παρεμβάσεις του ΔΣ του σωματείου μας προς όλες τις κατευθύνσεις, πληροφορηθήκαμε τις προτάσεις του Δήμου Αιτωλικού για την υλοποίηση του προγράμματος Leader αλιείας στην περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε ότι, αυτές οι προτάσεις είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης.
Ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο ενήργησε η Δημοτική αρχή, η οποία αν και όφειλε να ενημερώσει όλους τους φορείς και να συνθέσει προς το καλύτερο τις όποιες απόψεις, ώστε να έχουν πρακτικό αντίκρισμα οι δημόσιες επενδύσεις που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν (το εν λόγο κοινοτικό πρόγραμμα), αυτή προτίμησε την επιβολή κάποιων επενδύσεων σύμφωνα με δικά της, άγνωστα προς εμάς κριτήρια.
Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε, δεν τιμά το Δήμο μας και ιδίως τον ίδιο τον Δήμαρχο, Νίκο Γαλάνη.
Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει η ρήτρα η οποία λέει, ότι για την απόφαση ή μη πραγματοποίησης κάποιας επένδυσης, παρών πρέπει να είναι και αντιπρόσωπος του σωματείου των αλιέων. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική αρχή, με την παρουσία μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο παρουσίασε ως αντιπρόσωπο των ψαράδων. Ο κύριος αυτός, αν και μέλος του σωματείου μας δεν είχε ποτέ την ιδιότητα του αντιπροσώπου του ΔΣ, ούτε έχει εκλεγεί σε κάποια θέση του. Με αυτό τον τρόπο νομιμοποίησε την διαδικασία επιλογής δημοσίων επενδύσεων, από τον πίνακα επιλέξιμων δαπανών δημοσίων έργων του προγράμματος.
Συνέπεια όμως αυτών είναι, οι προτάσεις οι οποίες...
κατατέθηκαν να μην είναι λειτουργικές και πολλές από αυτές μη εφαρμόσιμες.
Για παράδειγμα το κτήριο που έχει προταθεί για μουσείο αλιευτικής τέχνης (Α΄ εργατικές κατοικίες), δεν είναι δημοτικό κτίσμα, αλλά και ο χώρος που βρίσκετε, η εμπειρία έχει δήξει ότι δεν μπορεί να υπάρξει στη παραδοτέα του μορφή, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δέστρες που προτείνονται, είναι έργο που περισσότερο θα στοιχήσουν οι άδειες παρά το ίδιο το έργο. Πράγμα που έχει επισημανθεί στον ίδιο το Δήμαρχο από τον υπεύθυνο της αναπτυξιακής εταιρείας. Για κάποιους λόγους όμως αυτή η επένδυση αφού αποσύρθηκε στην αρχή, τελικά επιβλήθηκε.
Το πάρκο αναψυχής με το παρατηρητήριο για την λιμνοθάλασσα, έχει προταθεί να γίνει στη βόρεια πλευρά του Αιτωλικού (σημερινό δημοτικό παρκινγκ). Σε αυτό το έργο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι, παρά να θέσουμε το ερώτημα, ποιος γονιός θα πάει τα παιδιά του σε ένα πάρκο όπου βρίσκετε ανάμεσα σε τρείς δρόμους; και μάλιστα οι δύο να είναι ταχείας διέλευσης!
Το κονδύλι που έχει προταθεί για το Μουσείο Κατράκη είναι της τάξης των 105.000 ευρώ. Θεωρούμε απαράδεκτο αυτά τα χρήματα να μην επενδυθούν σε άλλο κτήριο του Αιτωλικού, ώστε να βοηθήσουν στη αναβάθμιση της πόλης μας. Αν θέλει να καλλωπίσει κάτι η Δημοτική αρχή του Αιτωλικού στο κτήριο του Μουσείου, καλό θα ήταν να σφραγίσει την παράνομη έξοδο του κεντρικού σωλήνα της αποχέτευσης, που είναι ακριβώς απέναντι από το Μουσείο και ρίχνει τα λύματα απευθείας στη λιμνοθάλασσα, πριν αυτά φτάσουν στο βιολογικό καθαρισμό (ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν λειτουργεί).
Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα έργα που έχει προτείνει η σημερινή Δημοτική αρχή είναι μη λειτουργικά, εκφράζουν προσωπικά οράματα και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε ότι το σωματείο μας στη περίπτωση που δεν αποσυρθούν ή δεν τροποποιηθούν αυτές οι προτάσεις, θα αποσύρουμε την υπογραφή της στήριξής μας στο πρόγραμμα του Leader αλιείας, με συνέπεια την απόταξη της περιοχής μας από το εν λόγο πρόγραμμα.


Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα κάντε κλικ εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mε το θεμα Κατσουλη τι θα γινει?
Θα αναλαβει δημαρχος αυτος που εγραψε τον νομο του καλλικρατη στα παλια του τα παπουτσια?
Ετσι θα γινει καλο ξεκινημα?
Με ανθρωπο που παρανομησε και δεν δηλωσε τιποτε απο τις δαπανες του συνδυασμου του;
Δεν θα εφαρμοστει ο νομος;
Μιλαμε για εκπτωση απο το αξιωμα, οχι απλα ενα προστιμο και τελειωσαμε!
Αυτα ηθελε να προλαβει ο 'καλλικρατης', την αλογιστη διαφημιστικη προβολη και υπερογκα εξοδα.
Οποιος εχει αξια και αναγνωρισιμοτητα, να εκλεχτει δημαρχος.
Οι υπολοιποι με την δυναμη του χρηματος και τις απατεωνιες, να κατσουν στην ακρη.
Γιατι και να αναλαβουν, λαμογιες θα κανουν.