Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ

Τώρα που πλησιάζει η επέτειος για τη Μάχη στο Ντολμά, να σκεφτούμε σοβαρά αντί να τρέχουμε για κατάθεση στεφάνου και μνημόσυνα κάτω στο Πόρο που είναι και 3 χιλιόμετρα, να κάναμε τις εκδηλώσεις στον βιολογικό καθαρισμό; Έτσι κι αλλοιώς από εκεί ξεκινάει ο σωλήνας που φτάνει στο Ντολμά, οπότε εμείς θα είμαστε ακριβώς στη πηγή.
Η πρόταση για τον εορτασμό είναι η εξής:
Από την προηγούμενη θα σημαιοστολιστεί ο βιολογικός. Μετά την εκκλησία τμήματα των σχολείων θα σταθούν αριστερά και δεξιά της εισόδου του βιολογικού. Η φιλαρμονική θα σταθεί ψηλά πάνω από το μεγάλο καζάνι και θα παιανίζει το επετειακό άσμα "τρείς λαλούν και δυό χορεύουν" .Στη συνέχεια θα γίνει ο δρόμος θυσίας και οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν τρείς γύρους γύρω από τον βιολογικό. Μετά ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο σημείο της ιστορικής βάνας που θα ανοίξει σήμερα για πρώτη φορά και θα στείλει τα ηρωικά μας λύμματα στον Ντολμά. Ακριβώς τη στιγμή αυτή η φιλαρμονική θα αλλάξει σκοπό και θα παίξει το "τρείς και κλαμπανίζανε". Κατόπιν θα καταθέσει στεφάνι Ο Δήμαρχος από κοινού με ΤΟΝ επιστήμονα περιβαντολόγο. Χεράκι, χεράκι και με όλη την ευλάβεια που επιβάλλει η στιγμή θα προχωρήσουν και θα πετάξουν το στεφάνι τους μέσα στο καζάνι. Ακολουθεί η κορύφωση των εκδηλώσεων όπου η αντιπροσωπεία από το Κλινοβό, θα περάσει με γαΐτα, και θα καταθέσει στεφάνι στην δεξαμενή καθίζησης.
Τέλος θα περάσουμε όλοι στο μπουφέ όπου θα προσφερθούν ντόπιοι μεζέδες.πχ. παραδοσιακό ψωμί που θα έχει πάνω πολύ μικρές κουραδίτσες, σκατόχελο με παραδοσιακή συνταγή, αυγοσκατόραχο κλπ.
Τέλος των εκδηλώσεων.
Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: