Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ

Ρωτάει ένας επισκέπτης του mep κάτω δεξιά στο chat το εξής:
«Με το να κατηγορείς τους πάντες (όχι άδικα) πιστεύεις ότι βοηθάς τον τόπο σου
Το mep επειδή είναι ανοιχτό ιστολόγιο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων, δέχεται και φιλοξενεί όλες τις φωνές και φυσικά εκείνες που διαφωνούν μαζί του ή προβληματίζονται με τον τρόπο που σχολιάζει – σατιρίζει την καθημερινότητά μας.
Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να απαντήσουμε σε αυτόν το επισκέπτη μας.
1. Δεν κατηγορούμε κανένα και τίποτα. Σχολιάζουμε – σατιρίζουμε, με τον δικό μας τρόπο, την ζωή μας σε αυτόν εδώ τον τόπο, με έμφαση την πολιτική- δημοτική κατάσταση γιατί ο άνθρωπος είναι «πολιτικό ον» και γιατί οι δημότες πρέπει και υποχρεούνται να έχουν άποψη και να συμμετέχουν στα τεκταινόμενα.
2. Θα μπορούσες να μας πεις ότι το βήμα για τους δημότες είναι το Δημοτικό συμβούλιο και εκεί μπορεί ο καθένας να τοποθετηθεί.
Η απάντηση είναι ΝΑΙ, σε ένα συμβούλιο που λειτουργεί Δημοκρατικά, που κάποιος είναι διατεθειμένος να ακούσει τη τοποθέτησή μας, που κάποιος θα λαμβάνει υπ’ όψιν του, την διαφορετική άποψη και το σημαντικότερο, ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, και καταγράφει αυτές τις άλλες απόψεις.
3. Το ιστολόγιο αυτό δεν έχει σκοπό να βοηθήσει τον τόπο। Έχει σκοπό να θέσει σε εγρήγορση τους ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να αντισταθούν στην καταστροφική πολιτική της δημοτικής αρχής και στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης। Έχει σκοπό να θέσει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, προ των ευθυνών μας.
Έχει σκοπό να θυμίσει στους νυν, στους επόμενους και σε αυτούς που θα αρχίσουν να βγαίνουν από τις τρύπες τους για να διεκδικήσουν την δημαρχία την επόμενη τετραετία, (ενώ μέχρι την στιγμή εκείνη, θα είναι ανύπαρκτοι και δεν θα έχουν καμία απολύτως τοποθέτηση και σε τίποτα) ότι ο τόπος αυτός, δεν αποτελείται από απαίδευτους, ανίκανους και αδαείς δημότες, αλλά από ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
4. Τέλος, να είσαι σίγουρος αγαπητέ μου φίλε, ότι η συντακτική ομάδα του mep έκανε και κάνει με το παραπάνω (όπως η ίδια το αξιολογεί) ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον τόπο, άρα και εσένα προσωπικά και αισθάνεται περήφανη γι’ αυτό.
5. Η συντακτική ομάδα του mep δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και να κρύψει. Φοβάται μόνο, «όλα αυτά που θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς»

Στο κάτω - κάτω της γραφής ο μεγάλος Fellini είχε πει
«διεκδικώ το δικαίωμά μου, να κάνω λάθος»
Ανοικτοί σε κάθε κριτική, διάλογο, αντίθετη άποψη
Η συντακτική ομάδα του mep

Δεν υπάρχουν σχόλια: