Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΑΡΘΡΟ 75 ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Αφού σας άφησα να χωνέψετε τα προηγούμενα, προχωράω τώρα στο τρίτο μέρος του άρθρου 75 του ενοχλητικού κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, (μαύρη η ώρα που υπάρχει τέτοιος κώδικας, και μάλιστα σε κοινή θέα, στο διαδίκτυο, όπου μπορεί ο κάθε παράξενος τύπος σαν εμένα, να τον διαβάσει και μάλιστα να τον κοινοποιήσει στους συνδημότες του. Ντροπή!!!)
Το τρίτο μέρος λοιπόν μας μιλάει για την:

Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών

1.Η εξασφάλιση και διαρκής βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών στις πόλεις και τα χωριά όπως η κατασκευή, α. συντήρηση και διαχείριση συστημάτων ύδρευσης,
β. αφαλάτωσης, γ. τηλεθέρμανσης, δ. έργων ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων,
ε. η δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, πλατειών και λοιπών υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων.
Εδώ θα τα πιάσουμε κομματάκι – κομματάκι, έχει ενδιαφέρον.
α. κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση συστημάτων ύδρευσης
αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο στην αναζήτηση Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, θα βρείτε το παρακάτω ωραίο.
ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Π.Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (ΝΗΣΙ), ΔΗΜΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 846.000,00
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 188.734,00


Άκουσον – άκουσον 1.034.734,00 ευρώ το κονδύλι που ενέκρινε η Περιφέρεια για το δίκτυο ύδρευσης του νησιού του Αιτωλικού και του Χρυσοβερίου.
1.034.734,00 ευρώ για να πίνουμε καθαρό νερό.
Και εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ; ΝΑΙ; ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ;
ΟΧΙ; ΓΙΑΤΙ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 1.034.734,00 ΕΥΡΩ ΡΕ;
Απαντήστε μας επιτέλους. Πόσο ακόμα θα μας κοστίσει το Όραμά σας ΡΕ; ………………………

β. αφαλάτωση; Άγνωστη λέξη; Ευτυχώς για εμάς, αναφέρεται στα νησιά που χρειάζονται αφαλατωμένο νερό για τις ανάγκες τους. Γιατί εμείς είχαμε 1.034.734,00 ευρώ για το νεράκι μας και όμως δεν το έχουμε.
Στο Αγρίνιο όμως εσείς έχετε καθαρό νεράκι έτσι δημαρχαίοι;
γ. τηλεθέρμανσης, άγνωστες λέξεις
δ. έργων ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, Γιατί μεγάλοι άρχοντες μας ανακοινώσατε την συμμετοχή σας τάχα μου στην ώρα της Γης, ενώ δεν έχετε αντικαταστήσει τις λάμπες του δημοτικού φωτισμού, με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας; Έχετε κάνει τη σχετική μελέτη, για τα χρήματα που θα ωφεληθεί ο Δήμος;
ΟΧΙ!! Γιατί όχι ΡΕ;
ε. η δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, πλατειών και λοιπών υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων.
Χώρος πρασίνου να θεωρηθεί για την πόλη μας, εκείνο το άθλιο παρκάκι απέναντι από το θέατρο; Αυτό είναι χώρος πρασίνου δήμαρχε; Έτσι είναι το πάρκο στο Αγρίνιο που μένεις; Παρουσιάζει αυτή την άθλια εικόνα; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Γιατί εκείνος ο Δήμαρχος φρόντισε να είναι πάρκο, και όχι βοσκότοπος.
Σαν χώρο αναψυχής να θεωρήσουμε την παιδική χαρά, απέναντι από το Γυμνάσιο; Έχεις πάει εκεί ποτέ τα παιδιά σου να παίξουν δήμαρχε, για να δεις τι εικόνα παρουσιάζει. Να διαπιστώσεις την ασφάλεια που έχει;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!
Γιατί φροντίζεις τα δικά σου παιδιά, να παίζουν στις παιδικές χαρές του Αγρινίου. Όποτε να κι αν είναι ασφαλής, να κι αν δεν είναι τα δικά μας τα παιδιά, τα βλαχάκια.
Ε κυρά βάσω μας;
Γιατί δεν έχει φωτισμό τη νύχτα, αντιδήμαρχε έργων φραγκούλη;
Γιατί έχει γίνει κέντρο διακίνησης;
ΓΙΑΤΙ ΡΕ;;
Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, θα θεωρήσουμε την κεντρική πλατεία. Παραλάβατε και εσείς και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, την πλατεία πλακοστρωμένη από τον Σταράμο. Δεν θα εξετάσουμε εδώ το πώς και το γιατί την έκανε ο Σταράμος.
Θα εξετάσουμε, ότι εσείς, όπως και οι προηγούμενοι, δεν είχατε την φαντασία και τη θέληση να αλλάξετε οτιδήποτε. Ούτε εκείνα τα δεντράκια, ούτε να φυτέψετε άλλο ένα, ούτε να βάλετε μια ζαρντινιέρα. ΤΙΠΟΤΑ!!!
Η Βαθμολογία των Μ.ΕΠ.
Από το απόλυτο 0 έως το μείον 1.034.734,00 ευρώ

2.Η συμμετοχή στο έργο της αστικής συγκοινωνίας και η διενέργεια μεταφοράς για τη μετακίνηση κατοίκων της περιοχής τους, καθώς και η μεταφορά για την εξυπηρέτηση και την αναψυχή αυτών, όπως ορίζεται στο άρθρο 83 και στη σχετική νομοθεσία.
Ευτυχώς που υπάρχει κρατική συγκοινωνία, γιατί θα πηγαίναμε ακόμα με τα γαιδούρια.
Η Βαθμολογία των Μ.ΕΠ.
Άριστα 10 Με ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα σας είστε άριστοι, επειδή και μόνο δεν ανακατεύεστε.

3. Ο καθορισμός, η κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση υπόγειων και υπέργειων χώρων στάθμευσης, καθώς και ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
4. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο καθορισμός πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα η λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Παράγραφος 3 & 4 μαζί.
Εδώ εμείς τι να πούμε; Τον κεντρικό τον βλέπουμε όλοι μας. Είναι δρόμος; Είναι parking ; Είναι καφενείο; Πείτε μου εσείς τι είναι.
Ξοδέψατε λεφτά από το ταμείο του δήμου, για να βάλετε κολωνάκια και σαμαράκια. ΠΟΣΑ;;;
Μερικοί τα κόψανε.(η κακή μας νοοτροπία; Έτσι είναι εάν έτσι θέλετε)
Βάλατε καινούργια. Μείνανε λίγο καιρό. Πέρυσι, πριν το Πάσχα τα βγάλατε. Ωραία, με πιο σκεπτικό;
Ο κεντρικός έγινε ένα τεράστιο τρελοκομείο. Ο καθένας κάνει ότι θέλει. παρκάρει όπου βρει.
Οι καταστηματάρχες διαπληκτίζονται με τους δημότες, εάν παρκάρουν μπροστά στο μαγαζί τους. Εκνευρισμός παντού. Κανείς δεν έχει την απάντηση, στο εάν επιτρέπεται ή όχι το παρκάρισμα στον κεντρικό.
Ποιες ώρες;
Από ποια πλευρά;
Για πόση ώρα;
Ένα χάος.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;
ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟΛΕΟΝΤΑ ΓΑΛΑΝΑΡΤΗ ΑΛΑΖΩΝΑ

Με ύφος 10 Ναπολεόντων επιβλέπατε τις εργασίες τοποθέτησης των πορτοκαλί κολονακιών, πέρυσι τον χειμώνα.
Τώρα;;;
Δεν τολμάτε να κοιτάξετε τον κεντρικό δρόμο. Φοβάστε το χάος που υπάρχει.
Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς μελέτη, χωρίς απόφαση, χωρίς συναίνεση, ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ.
Αυτό τον κεντρικό δρόμο περιελάμβανε το όραμα σου δήμαρχε; Απαντήστε στους δημότες. Τι ακριβώς θέλατε να κάνετε με τον κεντρικό δρόμο; Είχατε κάποιο σχέδιο; Ή όχι;
ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΙ ΣΚ… ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ;
Απάντησε μας τώρα εκείνο το ωραίο, με τα υπερυψωμένα πεζοδρόμια, και τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης. Έλα πες το να γελάσουμε.
Για κάνε το κόπο να στείλεις τον εργολάβο, να αρχίσει να ρίχνει τσιμέντο στο κεντρικό δρόμο, να δεις που θα του βάλουνε και το τσιμέντο και τα εργαλεία και τη μπετονιέρα μαζί.
Και για να κλείσω αυτό το κομματάκι.
Η ώρα 11.00 ή 12.00 ή 13.00 ή 14.00 το μεσημέρι, ή ότι ώρα θέλει ο καθένας, στο κεντρικό δρόμο της πόλης.
Έρχεται ο ψωμάς, παρκάρει 10-20 λεπτά, να παραδώσει το εμπόρευμά του, μετά ο τυράς, παρκάρει πάνω στο πλακόστρωτο της εκκλησίας, να κάνει τη δουλεία του, μετά ο σαλαμάς, μετά ο κατοπουλάς, μετά ο όποιος γουστάρει, ότι ώρα γουστάρει, όπου γουστάρει.
Χωρίς περιορισμούς, χωρίς πρόγραμμα ωρών για την ώρα εισόδου των φορτηγών και παράδοσης των εμπορευμάτων, χωρίς, χωρίς, χωρίς, τίποτα.
Η πόλη της πλήρους ασυδοσίας.
Γιατί;
Γιατί όλοι αυτοί οι έμποροι, πάνε πρώτα στις πόλεις που είναι σοβαρές και τηρούν τα ωράρια, γιατί σέβονται το δήμαρχο τους και τις αποφάσεις του (επειδή τυχαίνει να έχουνε ΔΗΜΑΡΧΟ και όχι δημαρχούλη), και αφήνουν τελευταίο το Αιτωλικό, γιατί εδώ είναι η πόλη που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει.
Γιατί οι Αιτωλικιώτες είναι χαμένοι, γιατί είναι χαζοί, και στο Αιτωλικό ο καθένας κάνει ότι θέλει, γιατί ούτε ωράρια έχει ούτε τίποτα.
Δεν το πιστεύεις δήμαρχε;
Βγες την ώρα που παραδίδουν, μην τους πεις ποιος είσαι(δηλαδή και να τους το πεις, σιγά μη σε πιστέψουν), και ρώτησε τους γιατί διαλέγουν αυτή την ώρα να παραδώσουν εμπορεύματα στα μαγαζιά της πόλης.
Και άκουσε την απάντηση με τα αυτιά σου.
Έτσι την κατάντησες τη πόλη μας και εμάς μαζί της.

Η Βαθμολογία των Μ.ΕΠ.
Βαθμολόγησε μόνος σου δήμαρχε, μιας και πιστεύεις ότι παράγεις έργο.

Το κεφάλαιο Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, έχει άλλα 10 άρθρα φίλοι μου, που θα δούμε στην επόμενη δόση.

Θυμώστε τώρα όσο μπορείτε με αυτά, και με το όραμα του Γαλανάρτη, του μεγάλου δούκα και αρχισταυλάρχη Αιτωλικού και τους υπόλοιπους της παρέας τους και εδώ είμαι εγώ, να σας ξαναθυμώσω.


Ο Δημοσιογράφος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Β και Α = Βάβα Γαλάναινα

Ανώνυμος είπε...

Που θυμήθηκες βρε άγνωστε σχολιαστή
αυτόν τον παρομοιώδη συλλαβισμό...
Τώρα μπορώ να προσθέσω άνετα: Αν η φτώχεια(μιζέρια)είναι η μητέρα των εγκλημάτων,η βλακεία είναι ο πατέρας τους!!!

Ανώνυμος είπε...

Επανέρχομαι για τους ευαίσθητους/τες της ορθογραφίας.Παραγράφεται η λανθασμένη λέξη και αντικαθίσταται με τη σωστή: "παροιμιώδη" Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρίες και κύριοι, ερίζεται σχετικά με τουε γονείς της βλακέιας. Δεν γνωρίζεται όμως ότι η βλακεία είναι ορφανή, Έτσι απόφάσισε να την υιοθετήσει ο καλόκαρδος δήμαρχος, για να μην αισθάνεται μόνος.