Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η οξυδερκής έκρηξη εναντίον, μειωμένης αντίληψής στο λαβύρινθο του απόλυτου πάντα. Ο νίκος γαλάνης, στο οδό της συγκίνησης.

Πιστεύω ότι όλοι μας διαβάσαμε τον ανατρεπτικό και πεφωτισμένο λόγο του δημάρχου Αιτωλικού στο Μουσείο. Ίσως όμως κάποιοι από εμάς δεν αντιλήφθησαν την ανατροπή, μετά την βαθιά τομή που προκάλεσε αυτή η μεγαλειώδη παρουσία, στην κοινωνία του Αιτωλικού.
Σήμερα το πρωί βγήκα να πάω για ψώνια στην πόλη μας και τι βλέπω! Ένα απίστευτο θέαμα που με συντάραξε πανταχόθεν. Τα παιδιά που περπατούσαν στο δρόμο όλα τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο, οι καφετέριες άδειες.Κάποια από τα παιδιά στριμωγμένα στα παγκάκια, συναγωνίζονταν ποιος θα διαβάσει περισσότερα για τον Πλάτωνα. Κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία κουβέντιαζαν για τις θεωρίες του Αρχιμήδη και τους τρόπους που θα τα τις υλοποιήσουν. Οι καταστηματάρχες, άλλος στο αγγλιστί άλλος στο γαλλικό, σε γουελκαμιάζανε και σε κερνούσανε αυγά ψαριών, ωοτάραχο θαρρώ το ονομάζανε. Γιατί ρε παιδιά τους λέω αυτά; Α! εντολή δημάρχου μου λένε, φύλαξέ τα για το Πάσχα να τσουγκρίσεις με τους δικού σου. Ποιο κει κάτι γιαγιάδες, έχοντας τα χρόνια να βαραίνουν τις πλάτες τους και την εμπειρία όλων αυτών των αμέτρητων εικόνων που έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια τους, έκαναν κριτική στα έργα του Πικάσο.
Ε, δεν άντεξα πλέων και τους ρωτώ τι τρέχει τελικά! Αφού με κοίταξαν πρώτα από την κορφή ως τα νύχια λες και έβλεπαν γιου εφ οου, μου λένε, καλά εσύ δεν διάβασες το λόγο του δημάρχου Αιτωλικού; Παθαίνω τέτανο και αρχίζω να τρέχω προς άγνωστη κατεύθυνση, έχοντας όμως πάντα την αίσθηση ότι δίπλα μου ήταν το φάντασμα του νίκου γαλάνη.
Μετά από ώρα βρίσκομαι μπροστά σε ένα internet cafe κάθομαι σε ένα υπολογιστή διαβάζω τον οραματιστηκό λόγο και παθαίνω. Τι χλιδή ήταν αυτή; Τι λεβεντιά; Τι σπάσιμο κωδικών και ελληνόρασης ήταν αυτό;
Μετά από όλα αυτά όλος ο κόσμος ξεδιπλώθηκε μπροστά μου. Κατηγορώ τον δημόσιο λειτουργό που χαρακτήρισε μειωμένης αντίληψης τον δήμαρχό μας. Κατηγορώ τον αντιδήμαρχο που είπε ότι ο δήμαρχός μας, στο πρόβλημα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος.
Θα τους υπενθυμίσω μόνο και πιστεύω ότι αυτό φτάνει την προγενέστερη δήλωση που έκανε, δεν ξηλώνουμε το σακάκι του παιδιού για να φτιάξουμε πουλόβερ του πατέρα. Αυτός είσαι δήμαρχε, κούφανέ τους όλους, άστους τώρα να ψάχνονται τι εννοούσες. Πέτα τους ένα πουλόβερ άντε και κάνα υποκάμισο ή καμιά σκελέα καφέ χρώματος και γίνε ο θεός μας. Κοίταξε να δεις, αυτά να τα λες και στην τηλεόραση, δεν μπορείς να αποκλείσεις, τον υπόλοιπο νομό, ολάκερη την Ελλάδα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ από κάτι τέτοιο! Μην γίνεσαι στρυφνός, ξέρεις με τι κόπο βρήκα το επόμενο βίντεο;
Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρύνουν κυρίως τας κορασίδας και τους νεανίες, διότι μετά από μια τέτοια δόση γνώσης και λεξοτυμβωρυχίας , δεν ξέρουμε αν είναι ικανά να το αντέξουν.
Το επόμενο βίντεο είναι αφιερωμένο στο Απόλυτο Πάντα με τον χρηστό σκοπό του απείρου της ασυναρτησίας για ένα καλύτερο μέλλον δίχως πολέμους για το όραμα της οδού συγκίνησης, αμήν.

Η ΓΛΥΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: