Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Nα που είχε επενδύσει 1 δις ευρώ ο φίλος του ΓΑΠ! Μόνο που αυτός τα έχασε…


Σε μετοχές της Societe Generale είχε επενδύσει 1 δις δολάρια η Επενδυτική Αρχή της Λιβύης, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Financial Times, χάνοντας μάλιστα το 72% αυτής της επένδυσης!

Πρόκειται για νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τις σχέσεις των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και ειδικότερα της Societe Generale με το καθεστώς Καντάφι.

Οι “Financial Times” αναφέρουν ότι η τοποθέτηση αυτή έγινε τον Μάρτιο του 2008, μετά το σκάνδαλο του πολύκροτου trader Jerome Kerviel, που είχε κλονίσει την αξιοπιστία αλλά και τη μετοχή της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας, καθώς στοίχισε ζημίες της τάξεως των 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα, η Societe Generale έπεισε την Επενδυτική Αρχή της Λιβύης νατοποθετηθεί σε μετοχές της ίδιας της τράπεζας σε χαρτοφυλάκιο λήξεως το 2018, τονίζοντας πως πρόκειται για μία επένδυση που αποτελεί καλό hedging στις μεγάλες συναλλαγματικές επενδύσεις της Λιβύης.

Στην παρουσίαση, μάλιστα, που έκανε η SocGen ανέφερε πως η τράπεζα είναι υποψήφιος στόχος εξαγοράς ή συγχώνευσης.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2010, όμως, η τοποθέτηση αυτή είχε χάσει το 72% της αξίας της

Η Goldman Sachs είχε προχωρήσει σε μεγάλες συναλλαγές με το επενδυτικό όχημα της Λιβύης, με χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ, το οποίο έχασε το 98,5% της αξίας του μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2010.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: