Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Για την ΕΛΣΤΑΤ ήθελε ο Βενιζέλος να «καπελώσει» τους δικαστές;

Να λοιπόν τι ήξερε ο Βενιζέλος και έτρεχε να αντικαταστήσει τους οικονομικούς εισαγγελείς: την έρευνα για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, που οδήγησε στο μνημόνιο.
Θυμάστε βέβαια την πρεμούρα που έπιασε ξαφνικά τον υπουργό και αντιπρόεδρο να βάλει αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως «καπέλο» στους Πεπόνη και Μουζακίτη, επειδή δεν είχαν δήθεν δικαίωμα να διατάσσουν έρευνες εκτός της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο υπουργός Οικονομικών εικάζεται βάσιμα ότι γνώριζε εκ της συνεργασίας του με τον διευθυντή της ΕΛΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου τι ερευνούσαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Γιʼ αυτό και προσπάθησε να τους «καπελώσει» βάζοντας προϊστάμενο από τον Άρειο Πάγο.

Γιʼ αυτό και οι εισαγγελείς κατήγγειλαν τις παρεμβάσεις στο έργο τους και δημοσιοποίησαν το θέμα απειλώντας με παραιτήσεις.

Επειδή πάντως εσχάτως το ΠΑΣΟΚ ξαναζεί την ιστορία του, είναι χρήσιμο να τους φρεσκάρουμε το λεξιλόγιό τους: ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, κράτος δικαστών, εξωθεσμικά συμφέροντα, Ειδικό Δικαστήριο, συγκυβέρνηση, βρώμικο 2012.

Δεν ζει και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος να κάνει νομικά «φροντιστήρια» το μεσημέρι.

Γι αυτό φαίνεται έσπευσε να καλύψει το κενό ο κ. Μπεγλίτης με την χθεσινή του ανακοίνωση κατά των δικαστών.

Α.Δ.

http://www.antinews.gr/2012/01/21/143806/

Δεν υπάρχουν σχόλια: