Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επένδυση υψηλής τεχνολογίας από Έλληνα στον Καναδά αφού εμείς τις διώχνουμε

Μία ακόμη απόδειξη της μιζέριας της ελληνικής γραφειοκρατίας και της αλλοπρόσαλλης ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η είδηση που έρχεται από τον Καναδά και αφορά τον Έλληνα επιστήμονα και επιχειρηματία Μιχάλη Λαζαρίδη.
Ο ιδρυτής της εταιρείας Research In Motion που ανέπτυξε και κατασκευάζει τα γνωστά smartphone BlackBerry ίδρυσε στο Waterloo του Ontario ένα νέο ερευνητικό κέντρο το Quantum-Nano Centre για το οποίο δαπάνησε 100 εκατ. δολάρια.
Στόχος του Έλληνα επιχειρηματία είναι η συγκέντρωση όσο τον δυνατό περισσότερων ερευνητών για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων τεχνολογιών ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαστηρίων Bell τα οποία αποτέλεσαν μία από τις κοιτίδες για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στην δεκαετία του 1960. Το όραμα του Έλληνα επιχειρηματία είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για χρήσης στην καθημερινή μας ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατασκευαστής των BlackBerry ως γνήσιος Έλληνας Πόντιος στην καταγωγή σκέφτηκε πριν από 20 χρόνια να βοηθήσει την πατρίδα του, την Ελλάδα προτείνοντας στην τότε κυβέρνηση της ίδρυση στην Ελλάδα μίας εταιρείας η οποία θα αξιοποιούσε εμπορικά τις τεχνολογίες που είχε αναπτύξει στον τομέα των επικοινωνιών.
Αν και έλαβε την υποστήριξη ...του τότε πρωθυπουργού η ελληνική γραφειοκρατία έκανε το θαύμα της και η επένδυση του Μ Λαζαρίδη ουδέποτε προχώρησε. Τελικά ο Έλληνας επιστήμονας αφού είδε ότι στην Ελλάδα δεν μπορούσε να ιδρύσει το εργοστάσιο που επιδίωκε, επέλεξε τον Καναδά όπου και συνέβαλε στην μείωση της ανεργίας της χώρας και στην αύξηση των καναδικών εξαγωγών.

Σήμερα στην Ελλάδα της οικονομική κρίσης με την ανεργία να φτάνει στο 25% με τους νέους επιστήμονες να φεύγουν στο εξωτερικό στην Ελλάδα όπου τα χρήματα του ΕΣΠΑ γίνονται επιδοτήσεις για καφετέριες και εστιατόρια, στην Ελλάδα που ακυρώνουμε την ίδρυση του τεχνολογικού πάρκου ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ κανένας δεν σκέφτηκε να καλέσει αυτόν τον άνθρωπο στην χώρα μας να ιδρύσει αυτό το ερευνητικό κέντρο.
Δυστυχώς κάποιοι φωστήρες πιστεύουν ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι μόνο σερβιτόροι, εστιάτορες και δημόσιοι υπάλληλοι.
Από την άλλη πλευρά, το "προοδευτικό" μέρος της κοινωνίας μας κάνει ότι μπορεί για να μην έρθει στην Ελλάδα καμία επένδυση, αφού η εξαθλίωση των εργαζομένων συμφωνεί με την αντίληψη που έχει για την μελλοντική μορφή της ελληνικής κοινωνίας.
Και μετά φωνάζουμε ότι φταίνε οι άλλοι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε…… 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: