Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Επιτέλους, ας βάλει κάποιος υπεύθυνος ή ανεύθυνος ένα τέλος στην ασυδοσία.



Μπορεί μια εικόνα να είναι χίλιες λέξεις, αλλά η αγανάκτηση και ο θυμός που υπάρχει στους δημότες του Αιτωλικού, σίγουρα δεν χωράνε σε καμιά φωτογραφία οποιουδήποτε μεγέθους.


Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η λιμνοθάλασσα κάθε Παρασκευή μετά την λαϊκή αγορά. Αν αυτά που θα δείτε σας φαίνονται υπερβολικά, σας πληροφορούμε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αρκετές ώρες μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς. Τα περισσότερα σκουπίδια από τις συσκευασίες και τα δήθεν εμπορεύματα των δήθεν παραγωγών, λόγο αέρα, μεταφέρθηκαν στην απέναντι όχθη, αλλά και σε όλη τη Νίδοβα. 


Κύριοι διοικούντες τα της ιεράς πόλης του ιερού Μεσολογγίου, πότε επιτέλους θα περάσετε το τείχος της πόλης σας; Πότε θα αντιληφτείτε ότι ο Κιουταχής έχει φύγει; Πότε αυτή η καρικατούρα της τοπικής αυτοδιοίκησης (σχέδιο Καλλικράτης), επιτέλους θα παίξει τον υποτιθέμενο ρόλο της; 


Έχετε κατανοήσει ότι οι δημότες του Αιτωλικού πληρώνουν φόρους και απαιτούν να βλέπουν τουλάχιστον καθαριότητα στους δρόμους της πόλης τους, νερό πόσιμο στα βρύσες τους και δημοτικές υπηρεσίες, όπως έχουν όλα τα διαμερίσματα του Καλλικρατικού δήμου; 


Αντ’ αυτού, το μόνο που απολαμβάνουν είναι εγκατάλειψη, μεταφορά σχεδόν όλων των υπηρεσιών του δήμου Αιτωλικού, στο πρώην δήμο Οινιαδών και στη ιερά πόλη. Όσο για το νερό, μάλλον δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να πούμε κάτι περισσότερο, παρά μόνο ότι, το Αιτωλικό ακόμη και σήμερα καταναλώνει ακατάλληλο νερό, όχι μόνο για πόση αλλά και για κάθε χρήση. 


Στις φωτογραφίες, κάποιοι συνδημότες μας αποφάσισαν με δικά τους μέσα να συλλέξουν τα σκουπίδια που θα ‘πρεπε να μαζέψει ο δήμος, ψάξαμε να βρούμε κάδο απορριμμάτων για να απαθανατίσουμε το ιστορικό γεγονός. Μάταια, έναν βρήκαμε και αυτός ήταν κοντά στο Μουσείο Κατράκη. 


Κύριοι της παλιάς και της νέας δημοτικής αρχής, σοβαρευτείτε και κοιτάξτε να συμπεριφέρεστε όπως αρμόζει στους δημότες και στο δήμο που διοικείτε. Αν έχετε συγκεκριμένη αντίληψη τουλάχιστον περί καθαριότητας, αυτήν εφαρμόστε την στα σπίτια σας. Εδώ θα πράξετε το σωστό, θέλετε δε θέλετε.


















1 σχόλιο:

o Ξερόλας είπε...

σκήστιτ'ς, βαρύτιτ'ς, γαμήστιτ'ς