Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ακόμη μια ψευδή είδηση, με υποτιθέμενο κρούσμα κορωνοϊού, στο Αιτωλικό .





Ακόμη ένα Φέικ Νιούζ, όπως λέγανε και οι αρχαίοι  ημών πρόγονοι, στη μάχη της επιβολής του φόβου και του πανικού, απέναντι στο φάντασμα του κορονωϊού, που δυστυχώς πλανάτε στη πόλη μας.

Στις 28/08/2020 και ημέρα Παρασκευή, ανακοινώθηκε από τα  πλέον επίσημα χείλη (τοπικά ΜΜΕ) , ότι στο Αιτωλικό και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου ανιχνεύθηκε από ένα κρούσμα του ιού, οι οποίοι όμως βρίσκονται σε καραντίνα, εντός του σπιτιού τους, μιας και έχουν για την ώρα, ήπια συμπτώματα.

Ο δε Αιτωλικιώτης φορέας του κορωνοϊού, ήταν κάποιος συνδημότης μας εκ Αλβανίας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την πατρίδα του το προηγούμενο διάστημα και μόλις έφτασε στο Αιτωλικό, ο ιός του προκάλεσε, τα γνωστά συμπτώματα.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη,  ότι ούτε κρούσμα υπάρχει, ούτε  ισχύει τίποτα από όλα αυτά που γράψανε οι γνωστές φυλλάδες.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πράγματι ήταν στην Αλβανία και όταν έφτασε εδώ αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Αμέσως ειδοποίησε το φορέα που είναι υπεύθυνος και του έγινε το τεστ για τον ιό.

 Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι συγκεκριμένες και επιβάλουν την κατ' οίκον καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. 

Σε αυτό το σημείο όμως, επεμβαίνουν τα τοπικά ΜΜΕ και με πηχυαίους τίτλους, μεταφέρουν την είδηση στο κοινό της Αιτωλοακαρνανίας , αλλά και όλης της Ελλάδας ότι, ο ΕΟΠΥ ανακοίνωσε κρούσμα στο Αιτωλικό.

Δεν ξέρουμε πράγματι, τι ρόλο παίζουν όλα αυτά τα τοπικά ΜΜΕ και ποιες είναι οι πραγματικές τους επιδιώξεις. 

Εάν είναι ντροπή για τη δημοσιογραφία αυτές οι αθλιότητες των καλοπληρωμένων  δημοσιογραφίσκων, εκείνο που μας προκαλεί εντύπωση, είναι η αφασία των εκπροσώπων της δικαιοσύνης. 


Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και μάλιστα για τόσα λεπτά κοινωνικά θέματα, δεν αγγίζει τον ποινικό κώδικα των δικαστών του Μεσολογγίου; 

Αυτά ανιχνεύει και κάθε απατεωνίσκος "τύπου καραπάνου" και οργώνει το σύστημα, με θύμα πάντα τον δημότη ή τον πολίτη αυτής της χώρας, ευρύτερα. 

Επίσης μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, ότι ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας , λόγο του ότι είχε ως προτεραιότητα το μεροκάματο, έσπασε την καραντίνα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την αστυνομία και να οδηγηθεί ξανά στο σπίτι του.

Σήμερα και μετά την επιβεβαίωση του αρνητικού τεστ, ο άνθρωπος επέστρεψε στη δουλειά του και κυκλοφορεί ελεύθερος, όσο βέβαια του επιτρέπουν τα απόνερα της δυσφήμησης που του έκαναν τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης.

Για να δούμε θα βρεθεί κάποιο ΜΜΕ να ζητήσει συγνώμη; 


Μ.Ε.Π   










  

Δεν υπάρχουν σχόλια: