Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Άρχισαν να χτυπούν δυνατά οι καμπάνες ... ακούει κανείς από τη δημοτική αρχή ;



Χθες έγινε ο συμβολικός αποκλεισμός των ανατολικών γεφυριών του Αιτωλικού από τους κατοίκους της πόλης μας.

Για την εκδήλωση, ως διαμαρτυρία, θα ασχοληθούμε από Δευτέρα. Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσουμε , είναι ότι οι καμπάνες του συναγερμού στη δημοτική αρχή ήδη έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί, ώστε να καλύψουν τα λάθη, τις παραλείψεις και την απουσία της από την καθημερινότητα της ζωής των δημοτών στο Αιτωλικό. 

Τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται όλο και ποιο άσχημα για τη νέα δημοτική αρχή, μιας και ένα χρόνο μετά, το μόνο έργο που έχει να επιδείξει είναι...
 ο καθαρισμός ιδιόκτητων οικοπέδων, με το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας των περιοίκων. 

Όσο για τους αιρετούς - συμμετέχοντες στην διοίκηση, παρότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να παράγουν έργο, αυτοί έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο αυτοσυντήρησης και βαυκαλισμού , περνώντας ατέλειωτες ώρες, στο Φέις Μπούκ, αναμένοντας τη στιγμή που θα κάνει ανάρτηση ο δήμαρχος, ώστε να τον στολίσουν με λάικ και σχόλια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και πολύ περισσότερο με το καζάνι της κοινωνικής αντίδρασης που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Με τη ΜΗ συμμετοχή τους (έστω ως απλοί πολίτες ) στη χθεσινή διαμαρτυρία, σήμανε  ουσιαστικά και την  επίσημη αποδοχή, από τους ίδιους, της ευθύνης των συσσωρευμένων προβλημάτων  του Αιτωλικού, εδώ και δεκαετίες .

Ίσως ζητάμε πολλά, από ανθρώπους που δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία σε κοινωνικούς αγώνες, ζητάμε όμως λίγα, από τα στελέχη που το κοινωνικό τους στίγμα ήταν μόνο η διαπλοκή και ο κηφηνισμός και δυστυχώς,  σήμερα φιγουράρουν ως οι μπιστικοί του δημάρχου.  


Οι καμπάνες χτυπούν και χτυπούν εκκωφαντικά, για όποιον θέλει να καταλάβει και να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας.

Μ.Ε.Π  

Δεν υπάρχουν σχόλια: