Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

Δείτε τις δέκα πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις της δεκαετίας (βίντεο)
Πλέον όπως είναι γνωστό, ζούμε σε μια εποχή που μάς είναι άγνωστο «πόσο ακόμα να προχωρήσει η τεχνολογία», καθώς λεπτό με το λεπτό ολοένα και προοδεύει ο εν λόγω τομέας.

Όπως δεν φαντάζονταν το 1970 και το 1980 ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν κινητά τηλέφωνα, τα οποία μάλιστα θα έχουν πρόσβαση και στο διαδίκτυο, έτσι δεν πήγαινε καν το μυαλό και πιο πρόσφατα, σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, οι 3D εκτυπωτές και τα μηχανήματα εξερεύνησης του Άρη!

...

Αυτόνομο αμάξι: Την αρχή έκανε η Google το 2014, η οποία λανσάρισε αμάξι χωρίς τιμόνι, χωρίς γκάζι ενώ τον δρόμο της ακολουθούν ήδη αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί όπως είναι η Tesla, η General Motors και η Ford.

Ρομποτικοί εξωσκελετοί: Με στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα αλλά και να προσφέρουν επιπλέον δυνάμεις σε στρατιώτες, δημιουργήθηκαν οι ρομποτικοί εξωσκελετοί.

Μηχάνημα… περιέργειας στον Άρη: Πρόκειται για ένα όχημα που έχει σταλεί στον «κόκκινο πλανήτη» για να τον διασχίζει συνεχώς και να συγκεντρώνει πληροφορίες. Υπάρχει εκεί από το 2012 και μέσα στα χρόνια έχει ανακαλύψει σημαντικά δεδομένα, όπως την ύπαρξη οξυγόνου, κάτι που αποδεικνύει και την ενδεχόμενη ζωή εκεί…

Τεχνητή νοημοσύνη: Μόλις στην αρχή της δεκαετίας, το 2010 η Apple μας συνέστησε την Siri, η οποία ουσιαστικά υπακούει ό, τι της ζητάει ο ιδιοκτήτης και το κάνει πράξη! Σε κινητά, ταμπλέτες, υπολογιστές… Κατόπιν, ακολούθησαν κι άλλες εταιρίες.

Απευθείας… μετάφραση!: Είσαι Κίνα, δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε γιατί όλα σου ακούγονται… κινέζικα (και όντως είναι), οπότε τι κάνεις; Ανοίγεις την google στην ενότητα «μετάφραση» και πλησιάζεις το κινητό κοντά στην… πηγή που μιλάει την γλώσσα που δεν γνωρίζεις. Εκείνο, μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: