Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Για κακούργημα διώκεται και δεύτερος νομικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου, Γ. Αθανασίου. Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε αξιοπρεπώς κ. Λύρο ;;;






Απίστευτες εξελίξεις με τους νομικούς συμβούλους του δήμου Μεσολογγίου και στυλοβάτες της ανύπαρκτης δημοτικής Λύρου.

Τα νέα έπεσαν σαν βόμβα στο δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου όπου  πολλοί πίστεψαν  ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο  ή παραπληροφόρηση από κάποιο σάιντ ή μπλοκ της περιοχής.

Δυστυχώς όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια, μιας και τα πρώτα σημάδια φάνηκαν από τη στιγμή που παραπέμφθηκε για πλαστογραφία, ο εκ Πατρών εκπορευόμενος δικηγόρος κ. Παπουτσάκης, για πλαστογραφία, σε υπόθεση που αφορούσε τον πρώην δήμαρχο καραπάνο και τον πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου, απέναντι σε δυο ψαράδες, για θέματα του δήμου και της εποπτείας αλιείας αντίστοιχα. 

Η συνέχεια όμως αυτής της ιστορίας είναι ακόμη ποιο συναρπαστική, μιας και στις ίδιες υποθέσεις, εμπλέκεται και ο δεύτερος νομικός σύμβουλος του Λύρου, ως ηθικός αυτουργός και συνεργός του Παπουτσάκη.

Το κατηγορητήριο που τους απαγγέλθηκε από την εισαγγελία Πατρών έχει ως εξής: 
...

Α/ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Πλαστογραφία μετά χρήσεως, σε βαθμό κακουργήματος άρθρο 216 παρ. 1 και 2 ΠΚ

Απιστία αρθρ. 390 ΠΚ

Απόπειρα απάτης 386 ΠΚ

Β) ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Παράβαση καθήκοντος, αρθρ. 259 ΠΚ

¨Αμεση συνέργεια σε πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, αρθρ. 46 παρ. 1 περ. β’ ΠΚ και 216 παρ. 1 και 2 ΠΚ

Απάτη επί Δικαστηρίω (Αρθρ. 405παρφ. 1 ΠΚ

Η ιστορία άρχισε, όταν ο κ. Παπουτσάκης, προσπάθησε να σταματήσει τον πλειστηριασμό που διενεργούνταν εις βάρος της ακίνητης περιουσίας του καραπάνου - δημητρίου, από τους δυο ψαράδες του Αιτωλικού, ύψους 150 και 200 χιλιάδων αντίστοιχα, προσκομίζοντας έγγραφα με παραποιημένες ημερομηνίες, υπογραφές και σφραγίδες. 

Η πράξη του αυτή, έγινε αντιληπτή και κλήθηκε στο σύλλογο των δικηγόρων της Πάτρας, ώστε να απολογηθεί. 

Αμέσως έγινε η παραπομπή του στον εισαγγελέα όπου και διατάχθηκε η δίωξή του για τα άνω κακουργήματα.

Συγχρόνως παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη δίκη δημητρίου στο Αγρίνιο, θέλοντας να προσκομίσει ετεροχρονισμένα, έγγραφα. Η παρέμβαση δεν έγινε δεκτή και το μόνο που πρόσφερε ήταν το γέλιο στη αίθουσα. 




Ο δεύτερος νομικός σύμβουλος του Λύρου, παρότι ήταν γνώστης της απόφασης υπέρ των ψαράδων, έτρεξε να υπερασπιστεί τον Παπουτσάκη, λέγοντας ότι τα έγγραφα που κατέθεσε για αναστολή του πλειστηριασμού των καραπάνου-δημητρίου ήταν αληθινά και η διαδικασία, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. 

Και αυτός, μετέβη στο Αγρίνιο στη δίκη δημητρίου, όπου προσπάθησε να πείσει την έδρα ότι κακώς οι δυο ψαράδες έχουν δηλώσει πολιτική παράσταση μιας και δεν νομιμοποιούνται, επειδή απόφαση καταδικαστική για το δημητρίου, που οδήγησε στον πλειστηριασμό, δεν υφίσταστε. 

Και αυτός βέβαια είδε την πόρτα της εξόδου.

Ο κ. Αθανασίου, νόμισε ότι το κακουργιοδικείο στο Αγρίνιο, είναι η πιάτσα της καφετέριας στο Μεσολόγγι ή τα γραφεία του ραδιομεγάρου (δημαρχείο δε το λες), όπου οι παραβρισκόμενοι διαθέτουν IQ Λύρου. 

Ο κ. Αθανασίου με απλά λόγια, στη πρώτη του παράσταση στήριξης του Παπουτσάκη στη Πάτρα, αποδέχτηκε την απόφαση καταδίκης των καραπάνου-δημητρίου, στη δεύτερη όμως, στο Αγρίνιο,  έλεγε ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. 

Έτσι φτάσαμε λοιπόν στη δίωξη των δυο νομικών συμβούλων του ιερού δήμου.

Δυστυχώς τα απόνερα μιας τέτοιας υπόθεσης, δεν είναι και τόσο ήσυχα.

Ο κ. Αθανασίου είναι ο στενότερος συνεργάτης του Λύρου και έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για το τέλμα στο οποίο έχει πέσει η δημοτική αρχή, μιας και έπεισε το Λύρο ότι μπορεί να διοικήσει ακόμη και χωρίς τους δημοτικούς του συμβούλους. Είναι αυτός που έβαζε πρώτος τη φωτιά της διαγραφής από το συνδυασμό Λύρου, όλων των άξιων στελεχών του και την ίδια ώρα εμφανίζονταν ως η δύναμη συναίνεσης, αποκαλώντας μάλιστα  τον ίδιο το δήμαρχο βλάκα ή ξεροκέφαλο και μάλιστα δημόσια στο FB .

Ο κ. Αθανασίου ήταν αυτός που προμήθευε τον δήμαρχο με παραποιημένες επεξηγήσεις του νόμου, ώστε να περνά η άποψή του και να έχει το μέγιστο όφελος. 

Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στο Λύρο τον Παπουτσάκη, μάλλον για να μπορούν να κάνουν τις πλαστογραφίες τους και να μην έχουν το φόβο διώξεων. 

Το γεγονός όμως ότι είναι και συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου, καθιστά το δήμαρχο συνυπεύθυνο και υπόλογο για το φρούτο που μας  κουβάλησε στη δημοτική αρχή.

Κανονικά, από αύριο κιόλας, ο Λύρος πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, αποδεχόμενος την ανυπαρξία του, αφού όμως πρώτα, μας δώσει  εξηγήσεις πως είναι δυνατόν να επέτρεψε να υπερασπιστούν οι νομικοί του σύμβουλοι τον καταδικασμένο για υπεξαιρέσεις και σωρεία κακουργηματικών πράξεων, πρώην δήμαρχο καραπάνο με τον συνεταίρο του στην αρπαχτή από κονδύλια για τη λιμνοθάλασσα, δημητρίου και μάλιστα ενάντια σε ανθρώπους που τον στήριξαν και τον ανέδειξαν στη προεκλογική περίοδο.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση και να ζητήσει έγγραφα και λεπτομέρειες από την υπόθεση που θα κλονίσει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 


Μ.Ε.Π 


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Χερετησματα😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ..Η ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΑΣ Η ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ