Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Προσωρινά ελεύθεροι, με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι και ο πρώην επόπτης αλιείας.




Η ιερά οικογένεια του Μεσολογγίου, θρηνεί ακόμη για μια ήττα, η οποία στοίχησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, από τα ήδη ενθυλακωμένα του δημόσιου και δημοτικού ταμείου. 

Όπως είχαμε προαναγγείλει, οι εξελίξεις μετά το δεκαπενταύγουστο θα είναι ραγδαίες, αλλά κυρίως απρόβλεπτες, για όλους αυτούς που συμμετέχουν στο κύκλωμα του μαύρου χρήματος, του δήμου Μεσολογγίου. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας εφετών, είχε καλέσει για ανάκριση τους δυο δικηγόρους (Αθανασίου-Παπουτσάκη) και νομικούς συμβούλους του Λύρου, για την γνωστή υπόθεση πλαστογραφίας που οργάνωσαν, ώστε να υπερασπιστούν τον πρώην δήμαρχο καραπάνο και τον πρώην επόπτη αλιείας, από πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας τους. 
...

Στην αρχή, οι δυο δικηγόροι Αθανασίου-Παπουτσάκης, παρουσιάστηκαν, με δικηγόρο υπεράσπισης το γνωστό λαμόγιο των Αθηνών και πρώην βολευτή της Ν.Δ, ο οποίος εμπλέκεται και στο παρατραπεζικό σύστημα, ώστε να ζητήσουν προθεσμία λίγων ημερών, με απώτερο σκοπό το πάγωμα της διαδικασίας. 

Αυτό βέβαια, δεν κατέστη δυνατό και μετά την απολογία τους, ο εισαγγελέας τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ έκαστος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η εγγύηση είχε προθεσμία μέχρι τη Παρασκευή, όπου οι δυο πλαστογράφοι δικηγόροι ζήτησαν παράταση μάλλον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, διότι όπως είπαν, δεν διέθεταν τόσα χρήματα. 

Εάν τη Δευτέρα δεν καταθέσουν το ποσό, οι εξελίξεις θα είναι μάλλον δραματικές, διότι ο νόμος προβλέπει φυλάκιση.

Πιστεύουμε ότι ο Λύρος θα βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη, μιας και ο καραπάνος δεν διαθέτει τέτοια ποσά, μιας και τα έφαγε το χρονικό διάστημα, από 15-25 Αυγούστου σε γουρνοπούλες και κεράσματα, με σημαία του υπουργείου Γεωργίας. 

Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, όπου οι νομικοί σύμβουλοι του νυν δημάρχου, βρέθηκαν να υπερασπίζονται, ακόμη και με πλαστογραφία, τον πολιτικό αντίπαλο του ιδίου του σημερινού δημάρχου, παρότι αποτελούν μέρος του θεσμού και της διοίκησης του δήμου Μεσολογγίου.
Μάλλον οι δυο δικηγόροι είχαν εντολή από τον ίδιο το δήμαρχο, γεγονός που εξηγεί και τη μεγάλη ανατροπή της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, όπου αναδείχθηκε νικητής ο ηττημένος κατά κράτος Λύρος. 

Όσον αφορά, τον πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου, υπενθυμίζουμε ότι η υπερασπιστική του γραμμή ήταν να παρουσιάσει τον εαυτό του ως πολιτικά διωκόμενο στέλεχος της Αριστεράς και της Προόδου. 
Η συνταγή δόθηκε από τον δικηγόρο του, γνωστό από τη δίκη της Χρυσής Αυγής κ. Σαράκη, όπου με τη βοήθεια του δικτύου που είχε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια ο δημητρίου, μέσα στην αριστερά, βρέθηκαν μάρτυρες υπεράσπισής του, νυν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ. 
Στο τέλος βέβαια, όπως έχουμε γράψει και μετά από την καθολική αντίδραση των μελών της βάσης των δυο κομμάτων, η παρουσία στο δικαστήριο, αποτράπηκε. 

Μετά από αυτό, ο δημητρίου με επιστολή του στον Α.Π, κατήγγειλε τους δικαστές του, ως εντολοδόχους από κυβερνητικά κέντρα, ώστε στο τέλος  να καταδικαστεί. 

Αυτό βέβαια προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Α.Π, μιας και ο πρώην επόπτης αλιείας, δεν έδωσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την άποψή του και να ανατρέπει τις εγκληματικές του ενέργειες. 

Λογική εξέλιξη ήταν... ή νέα δίωξη που του ασκήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση σε βαθμό κακουργήματος, όπου διατάχθηκε η βίαιη παρουσία του ενώπιων του ανακριτή, μιας και στις μέχρι τότε κλήσεις, δεν παρουσιάζονταν. 

 Μετά την ανάκριση, του επιβλήθηκε εγγύηση 50.000 ευρώ και όλες οι σχετικές απαγορεύσεις, μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης. 

Υπενθυμίζουμε ότι συνδετικός κρίκος όλων αυτών των υποθέσεων, είναι ο δημητρίου, μιας και με τον καραπάνο ήταν συνέταιροι στο κλέψιμο των κονδυλίων που προορίζονταν για τη λιμνοθάλασσα και οι δυο δικηγόροι του Λύρου, υπερασπίστηκαν πρωτίστως αυτόν και μετά τον καραπάνο, με την πλαστογραφία, για την οποία και διώκονται.

Εξάλλου η εταιρεία που χτύπησε τον πλειστηριασμό της ακίνητης περιουσίας των δημητρίου-καραπάνου, ακούγεται ότι είναι συμφερόντων δημητρίου. Μια ηλήθια κίνηση η οποία του έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής, γύρω στις 80.000 ευρώ. 

Τώρα βέβαια, εάν οι Αθανασίου-Παπουτσάκης έχουν τον Λύρο για αποκούμπι, ο δημητρίου έχει τους εικονικούς αλιευτικούς  συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας, οι οποίοι του καταβάλουν νταβατζιλίκι κάθε μήνα που ισοδυναμεί με ολόκληρο χρονιάτικο μέρισμα συν το 50% των χρημάτων, από  εντάξεις σε αναπτυξιακά προγράμματα, με εικονικά έργα ή αγορές. 

Η Δευτέρα λοιπόν φέρνει εξελίξεις, αλλά πέραν τούτου, η αλήθεια είναι μια.

Άρχισε το ξήλωμα του κυκλώματος του μαύρου χρήματος και της παρακρατικής επιβολής προσώπων και καταστάσεων, στα οποία οφείλετε η οπισθοδρόμηση και η επιχειρούμενη εξαφάνιση ολόκληρων παραγωγικών κλάδων, όπως οι ψαράδες της περιοχής μας.



Μ.Ε.Π 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χωρις αποδεικτικα μεσα δεν εχει αξια

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Υπενθυμίζουμε σε όποιον γράφει σχόλια ότι, δεν θα δημοσιοποιούμε σχόλια που περιέχουν βωμολοχίες, βλάσφημες εκφράσεις και ότι άλλο συνοδεύει την άσχημη ανατροφή έχει πάρει ο γράφων, από την οικογένειά του ή το στενό του περιβάλλον.

Όσο για τα αποδεικτικά αγαπητέ αναγνώστη, μάλλον δεν απευθύνεις το ψόγο σε εμάς. Οι Αθανασίου-Παπουτσάκης, αν θυμάσαι, δημοσιοποίησαν μια βεβαίωση από το Πρωτοδικείο και όχι από το Εφετείο, όπως θα 'πρεπε. Αυτό έγινε συνειδητά, ώστε να παρακάμψουν τις άσχημες εντυπώσεις και να απομακρύνουν τις επιπτώσεις όσο είναι δυνατό για το άμεσο χρονικό διάστημα. Από μόνο του αυτό αποδεικνύει την ενοχή τους.

Εάν εσύ και όποιος άλλος ζητά πραγματικά τα έγγραφα, ας τα ζητήσει από τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι δυο ψαράδες του Αιτωλικού.
Επίσης θα μπορούσες να απευθυνθείς στα έγκυρα επώνυμα τοπικά ΜΜΕ, ώστε μετά από, τουλάχιστον μια τυπική δημοσιογραφική έρευνα, εντός του δικαστικού μεγάρου, να βγάλουν αύριο κιόλας άρθρο καταπέλτη, όπου θα μας διαψεύδει.

Εάν παρόλα αυτά δεν σε ικανοποιεί τίποτα από τα παραπάνω, αρκέσου στις χαριτωμενιές του Αθανασίου και στη μούγκα των ΜΜΕ, μέχρι να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να τα δημοσιοποιήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και ο δημητρίου, ότι δεν υπάρχει καμιά παραπομπή, τα ίδια λέει και ο μπανιέρας, όπου οι ίδιοι οι συνεργάτες του λένε ότι δεν έχει τίποτα στο όνομά του για να πλειστηριαστεί, επειδή είναι ένας αγνός και τίμιος πατριώτη.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα που ζητάς, οπότε για συντομία προκάλεσε την έρευνα από τα επώνυμα μέσα ενημέρωσης και όχι από τους κακούς ανώνυμους μπλόκερ.