Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εγκατάλειψη και Αναρχία το νέο σχέδιο δράσης του Λύρου, για την ανάπτυξη του Αιτωλικού.




Όπου και να πας, όπου και να σταθείς, το Αιτωλικό σε πληγώνει και δεν σε πληγώνει με αναμνήσεις και ιστορίες από τα παλιά, αλλά με την εγκατάλειψη και τον άναρχο βίο, μιας δημοτικής αρχής που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η ανικανότητα και ο παραλογισμός. 

Στη φωτογραφία βλέπουμε το πάρκο με τα πρώην θεόρατα ευκάλυπτα, που έγιναν ξυλεία, μιας και ο δήμος με τα γεμάτα ταμεία, όπως λέει και ο αντ' αυτού δήμαρχος Στέλλιος, δεν είχε να πληρώσει κλαδευτή, αλλά ξυλοκόπο.

Εδώ βλέπουμε τη λίμνη που δημιουργήθηκε, από το νερό που χύνεται αδιάληπτα στο διάδρομο για τους επισκέπτες, μιας και κανείς δεν είδε ή δεν μπόρεσε να κλείσει το διακόπτη του νερού, για πάρα πολλές μέρες.
...
 





Απέναντι από το πάρκο, το λιμανάκι δίνει και αυτό, το παρόν, στο νέο σχεδιασμό της εγκατάλειψης.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το έργο στο λιμανάκι, δεν είναι ούτε του καραπάνου, ούτε του Λύρου, είναι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΧΕ. 

Ο δήμος Μεσολογγίου, απλά έχει την επίβλεψη και είναι ο τελικός αποδέκτης.

Μάλλον δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 
Το έργο ακόμη δεν έχει παραδοθεί, ο εργολάβος από ότι δείχνουν οι εικόνες χρησιμοποίησε ευτελή υλικά, μιας και η επίβλεψη σταματούσε όσο γέμιζε η τσέπη του καραπάνου και του εργολάβου που ανάλαβε. 

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής, που άφησε ένα έργο στολίδι στο τόπο μας να γίνει βορρά στα χέρια ηλιθίων και γυφτότουρκων.









Ο φράχτης που είναι σπασμένος, είναι εθελοντικό  έργο, της ομάδας των παιδιών που μας χάρισαν εκτός από την ομορφιά της άγριας πανίδας, και την άλλη πρόταση για την ανάπτυξη του Αιτωλικού. 
Η επίβλεψη και συντήρηση  όμως του δήμου, αποδεικνύει ότι δεν σπάει μόνο κόκαλα. 




Ο φράχτης που φτιάχτηκε για να αποτρέπει  τα μικρά παιδιά, να κατεβαίνουν και να ενοχλούν τα άγρια υδρόβια πουλιά, είναι σπασμένος σε πολλά σημεία, απόδειξη των δυνάμεων που διαθέτουν κάποιοι ανήλικοι συμπολίτες μας, στην βλακεία, ορμώμενοι από την εγκατάλειψη που βιώνουν από τις ίδιες τους τις οικογένειες. 

















Εδώ έχουμε ένα δείγμα, άναρχης επένδυσης της δημοτικής ανυπαρξίας.
Τα πουλιά χρειάζονταν γλυκό νερό και η εθελοντική ομάδα, μιας και δεν υπήρχε εργολάβος, κάποιος άρχον από το τοπικό συμβούλιο ή κάποιος από το κεντρικό, όπως πχ ο αντιδήμαρχος, τα παιδιά δεν είχαν άλλη λύση από το να περάσουν το λάστιχο πάνω από το διάδρομο.
Το νερό που βλέπετε στο βάθος, δεν ποτίζει ούτε άνθη, ούτε σπάνια υδρόβια φυτά, είναι τρύπιο και ποτίζει γαϊδουράγκαθα, όπως αυτά που μας διοικούν.
 



Ακόμη μια άποψη από τα υλικά που χρησιμοποίησε ο εργολάβος και γέμισε τσέπες νυν και πρώην διοικούντων. 








Εδώ βλέπουμε, βρύα και λειχήνες, που έχουν δημιουργηθεί από την ακατάπαυστη ροή νερού, δίπλα ακριβώς από το διάδρομο των επισκεπτών του λιμανιού.  








Η εγκατάλειψη πρωτίστως και η καταστροφή, ως φυσική συνέπεια, μετέτρεψε το παγκάκι δίπλα στο λιμανάκι, σε σάκο του μποξ.
Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς αυτών των παιδιών 





Ότι καλύτερο για να κάνουμε μια καλή αρχή για ανάπτυξη και τουρισμό, ότι καλύτερο για να αντιληφθούμε το μέγα λάθος που κάνουμε στις δημοτικές εκλογές, όταν μπαίνουμε στα διλλήματα που μας κατασκευάζουν. 






Και φτάνουμε στα Γεφύρια, μπορεί αυτή η τρύπα πάνω στο οδόστρωμα να δείχνει μικρή, είναι όμως το μήνυμα που λέει ξεκάθαρα ότι μπήκαμε στη τελική ευθεία.
Τα Γεφύρια καταρρέουν και μακάρι να μην πάρουν μαζί τους, αμέριμνους συνανθρώπους μας, που θα βρεθούν εκείνη τη στιγμή, πάνω στη καταστροφή.
   




Για τους απαιτητικούς και για κλείσουν στόματα, η δημοτική αρχή τοποθέτησε κορδέλες για να μας προειδοποιήσει ότι αν γίνει κάτι, το κρίμα στο λαιμό σας. 
Αλλά μη ξεχνάμε, όταν πρόκειται  για έργα, για εγκαίνια, για πολιτικούς λόγους, όλα αυτά ανήκουν στο δήμο, στη Περιφέρεια στο Κράτος...ανάλογα με τον ομιλητή.
Όταν όμως πρόκειται για συντήρηση, τότε το λιμανάκι ανήκει στη Περιφέρεια, το παρκάκι στο δασαρχείο και τα Γεφύρια στην Αρχαιολογία  




Τα ζώα όπως θέλουμε να τα λέμε, σε πλήρη αρμονία και ιεραρχία, δίνουν έναν άλλο τόνο στη μιζέρια και ασχήμια της πρωτόγονης συμπεριφοράς μας. 


Μ.Ε.Π  


9 σχόλια:

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Υπενθυμίζουμε σε όποιον γράφει σχόλια ότι, δεν θα δημοσιοποιούμε σχόλια που περιέχουν βωμολοχίες, βλάσφημες εκφράσεις και ότι άλλο συνοδεύει την άσχημη ανατροφή έχει πάρει ο γράφων, από την οικογένειά του ή το στενό του περιβάλλον.

Μας κινεί τη περιέργεια, πως εσύ που έγραψες αυτό το σχόλιο που δεν δημοσιοποιήσαμε, μπόρεσες και άρθρωσες λέξη εκτός από βλαστήμια.

Σε διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι το έργο είναι της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, δημοπρατήθηκε από αυτή, χρηματοδοτήθηκε από την ίδια μέσω του ΟΧΕ και κατέληξε να είναι έτσι γιατί η επίβλεψη από το δήμο Μεσολογγίου και τα πάρε δώσε καραπάνου-εργολάβου, άφησαν τόσα καινά, που έδωσαν το δικαίωμα στον εργολάβο να μην προχωρήσει το έργο και να το παρατήσει στη μορφή που είναι σήμερα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε και ο Λύρος και μπορεί να κρύβει την ανικανότητά του, πίσω από το φαγοπότι του καραπάνου και τις δικαιολογίες του εργολάβου.

Εσύ όμως αφού είσαι τόσο σίγουρος, γιατί δεν μας στέλνεις τη μελέτη που εκπόνησε η δημοτική αρχή και τα πρακτικά της δημοπράτησης, ώστε να μας γλιτώσεις και από το κόπο;

Ανώνυμος είπε...

κοίτα εδώ καταρχάς την απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Καραπάνου που αποδέχεται το χρήμα από τον Κατσιφάρα

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%96%CE%9A5%CE%A9%CE%A1%CE%96-%CE%A5%CE%98%CE%9B

κοίτα εδώ από ποιο προϋπολογισμό του Καραπάνου βγαίνει το χρήμα

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%91%CE%A4%CE%93%CE%A9%CE%A1%CE%96-%CE%A4%CE%A9%CE%A1

κοίτα εδώ την Τεχνική Υπηρεσία του Καραπάνου που εκπόνησε τη μελέτη

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%A818%CE%A9%CE%A1%CE%96-%CE%9F%CE%A9%CE%99

και εδώ το διαγωνισμό του Δήμου Μεσολογγίου του Καραπάνου για το μεγαλύτερο έργο που έγινε στο Αιτωλικό μετά τα γεφύρια

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%96%CE%94%CE%A9%CE%A9%CE%A1%CE%96-%CE%91%CE%9B0

θα ζητήσεις συγγνώμη είναι το ερώτημα και θα γράψεις την πραγματικότητα;;; Δεν είναι καιρός να την φτύσεις την καραμέλα αυτή και συ και οι βρωμιάρηδες που την μοίραζαν μέχρι τώρα; Είσαι λίγος γι αυτό σε πειράζει, αλλά δεν πειράζει

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Τίνος είπες ότι ήταν το χρήμα; Της Περιφέρειας; Πα πα πα... έχεις δει εσύ ποτέ το τελικό προϊόν να καταλογίζεται στον χρήστη και όχι στο χρηματοδότη; (και δεν αναφερόμαστε στο δημότη)
Όχι βέβαια. Τα χρήματα όπως είπαμε τα έδωσε η Περιφέρεια μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΟΧΕ, ο δήμος ήταν ο αποδέκτης, όπως επιβεβαιώνει και ο σύνδεσμος που έστειλες. Ο χρηματοδότης, μίσθωσε την τεχνική υπηρεσία του δήμου και την επίβλεψη από το δήμο. Γι' αυτό ακριβώς, έχουμε και αυτές τις αστοχίες, τις ελλείψεις και το ψεύτικο υλικό που χρησιμοποιήθηκε. Γιατί δεν έχει παραδοθεί ακόμη το έργο; Μήπως , επειδή τα υλικά που έπρεπε να παραδοθούν, δεν έχουν σχέση με τη μελέτη; Μήπως το ίδιο συνέβη και στην οδό Κύπρου στο Μεσολόγγι, που ήταν στο ίδιο πακέτο της Περιφέρειας; Μήπως θα πρέπει να το κάνουμε ακόμη ποιο λιανά; Τα χρήματα που υποτίθεται ότι είναι για τη λιμνοθάλασσα, τα 20μύρια, είναι χρηματοδότηση από το Υπ. Γεωργίας, παρόλα αυτά η σημερινή δημοτική αρχή το οικειοποιείται και χρησιμοποιεί τη λέξη πραγματοποιούμε, επειδή το έργο είναι στο ζωτικό χώρο του δήμου Μεσολογγίου και ενδεχομένως, η επίβλεψη, εν μέρη να είναι από το δήμο ή τη Περιφέρεια ή ακόμη και από το Φορέα Διαχείρισης. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι απλά η διαδικασία παραλαβής, αποδοχής κτλπ, που μαστίζουν το δημόσιο τομέα. Πριν λοιπόν ζητήσεις συγνώμη για την παραπλάνηση που επιχειρείς, μπορείς να μας πεις γιατί δεν παραδόθηκε το έργο και γιατί έχουμε τόσες αστοχίες σε υλικά; Μήπως γιατί τα χρήματα που γλίτωσαν από τις τσέπες σας, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη τελική εικόνα του έργου;

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε τι άλλο θα ακούσουμε για να πείσεις τους χαζούς... Έτσι ανόητε χωρικέ ο Δήμος δεν έχει κανένα έργο δικό του, αφού το χρήμα για το τεχνικό πρόγραμμα το παίρνει από το κράτος, ε;
Και έγινε και ...χρήστης ο Δήμος και όχι ο δημότης για τις ανάγκες του γκεμπελίσκου.
Η περιφέρεια κουλουκε είναι και αυτή δικαιούχος σαν το δήμο, και όχι χρήστης ή χρηματοδότης. Χρηματοδότης είναι το ΕΣΠΑ οπως θα διαβάσεις στην δημοπράτηση που έκανε ο Δήμος. Στο έστειλα, αλλά πρέπει να το κατάπιες σαν το ποστ που έσβησες από την ταραχή σου.
Θα βγουν αυτά στη φόρα και πάλι, κάτσε να παραληφθεί το έργο και μετά θα βγουν και οι αστοχίες και παραλήψεις από την μελέτη (που είναι και αυτή δημοσιευμένη).
Άκου μίσθωσε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου... Που τα βρίσκεις ρε αυτά στην απελπισία σου; Μόνο ψαράδες τα πιστεύουν αυτα!

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Το μόνο καλό που βγαίνει από τη συζήτηση είναι ότι, επιτέλους μάθατε να μιλάτε κανονικά.
Επαναλαμβάνω λοιπόν, σήμερα είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση των έργων της λιμνοθάλασσας (δήθεν) ύψους 20μυρίων. Τη μελέτη των έργων σχεδόν εξ' ολοκλήρου την έχει κάνει ο Φορέας Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, η χρηματοδότηση έγινε από το Υπουργείο Γεωργίας και αυτή τη στιγμή το δημοπρατεί το Υπουργείο Μεταφορών, το δε έργο είναι εντός των ορίων και μόνο, του δήμου Μεσολογγίου. Για πες μας τώρα μεγάλε, σε ποιον ανήκει το έργο, στο Φορέα Διαχείρισης που εκπόνησε τη μελέτη, στο Υπουργείο Γεωργίας που έβγαλε τα χρήματα, στο Υπουργείο Μεταφορών που το δημοπρατεί ή στο Λύρο που βγάζει φωτογραφίες με τον Καραμανλή και χρησιμοποιεί τη λέξη, πραγματοποιούμε; Πριν απαντήσεις για ρώτα τον Υπουργό Γεωργίας πριν χάσεις τη δουλειά σου. Πίσω από τη γραφειοκρατία του Ελληνικού κράτους ο κάθε αποτυχημένος δήμαρχος μπορεί να παρουσιάζει τον εαυτό του ως απόλυτα επιτυχημένο και μάλιστα να το πιστεύει, γι' αυτό και παρουσιάζονται στους προεκλογικούς λόγους, υποψήφιοι από Περιφέρεια, από δήμο ή ακόμη και από τη βουλή, διεκδικώντας το ίδιο έργο, Εμείς όμως δεν μπορούμε να σιωπούμε απέναντι σε κάθε τυχοδιώκτη τσαρλατάνο, κλείνοντας το στόμα μας και σκύβοντας το κεφάλι. Άντε να δούμε που θα κρυφτείς σε λίγο, άδολε πατριώτη !!!

Ανώνυμος είπε...

προφανως και το εργο ανήκει στο υπουργείο που ανελαβε να το δημοπρατήσει. Αν δεν σ αρεσει αυτό αντε να ανήκει σε αυτόν που το μελέτησε. Άλλωστε υπάρχει φεκ που μεταφέρει τη δήλωση στη διεύθυνση εγγυοβελτιωτικών έργων του υπουργείου απο το 2015. Γι αυτό δεν μπορούσε να την εντάξει ο Καραπάνος πουθενά.
Στη δική μας περίπτωση, ξέρουμε ότι ο Δήμος Καραπάνου το δημοπράτησε, αυτός το μελέτησε κιόλας. Το έργο λοιπόν χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ προτάθηκε εντάχθηκε μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από τον Καραπάνο. Τι θέλεις να πεις λοιπόν;

Να πούμε λίγο για το έργο της λιμνοθάλασσας; Μελέτη από το 2010 του κώλου, το ξύπνησε από τους νεκρούς ο Λιβανός, και δημοπρατείται. Νομίζει ο λυρος οτι κατοπιν ενεργειων του, και το υπουργειο του καραμαλη που επισκέφτηκε, το επισκεφτηκε κατα λαθος. Ο καραμαλης δεν ήξερε για τι πράγμα μιλάνε.
Το δε έργο βαζίζεται σε δεδομένα του 09, με μελέτη σκοπιμοτητας που λέει ότι το έργο δεν θα δουλέψει επαρκως. Το μισό είναι άχρηστο και το μόνο χρήσιμο μέρος του είναι τα αντλιοστάσια που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Φρου Φρου κι αρώματα, καθρεφτάκια και τέτοια.
Μια ήταν η ελπίδα του τόπου, ο Καραπάνος και τη χάσαμε κι αυτή.

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Το αν μου αρέσει ή όχι είναι άλλη υπόθεση, αλλά η απάντησή σου θα θελα να έχει συγκεκριμένη απάντηση γιατί ακριβώς εκεί είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης. Εάν λοιπόν καταχωρηθεί σε αυτόν που δημοπράτησε, τότε το έργο ανήκει στο Μεταφορών, εάν ανήκει σε αυτόν που έκανε τη μελέτη, τότε ανήκει στο Φορέα Διαχείρισης (εντελώς άτοπο). Επειδή όμως μας αφήνεις το περιθώριο, με τη μη απάντησή σου, εμείς λέμε ότι ανήκει στο χρηματοδότη που είναι το Γεωργίας. Το Μεταφορών, εμπλέκετε μόνο, επειδή το επιβάλει η γραφειοκρατία . Άρα στην δική μας περίπτωση, ο χρηματοδότης είναι η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, η οποία κατένεμε τα ποσά και το Αιτωλικό με αυτά τα χρήματα έφτιαξε το λιμανάκι. Άρα ποιο έργο ανήκει στον καραπάνο; Με ξένα κόλλυβα, φτιάχνει ο μπαρμπα-Μυτούσης, το πύργο του Άιφελ, θέλεις να μας πεις ότι θα είναι και δικό του επίτευγμα; Θα ήταν μόνο στη περίπτωση που θα τα έβγαζε από το ταμείο ή θα έκανε απ' ευθείας προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Είδες εσύ έστω ένα πρόγραμμα να έρχεται με πρόταση-μελέτη, απευθείας από ΕΕ ή να βγάζει από το ταμείο, για να δημιουργήσει; Τα μόνα πραγματικά δημοτικά έργα, είναι αυτά που γίνονται παραμονές εκλογών και έχουν χαρακτηριστεί αναλόγως. Το μόνο που κατάφερε αυτή η γραφειοκρατία ήταν να περάσει η επίβλεψη του έργου στο καραπάνο και αυτός να έχει καρπωθεί τουλάχιστον το 25% της πραγματικής του αξίας, πράγμα που θα φανεί, εάν δεν θελήσει να τον καλύψει ο τωρινός του συνέταιρος... Λύρος.
Όσο για το έργο της λιμνοθάλασσας για το οποίο συμφωνούμε σε όσα λες, ρώτα τον ίδιο τον καραπάνο, για το που το χρεώνει ο ίδιος, στο Γεωργίας ή στο Μεταφορών. Προετοιμάσου όμως γιατί η απάντηση θα είναι καταφατική και ανατρεπτική της δικής σου πεποίθησης. Τα υπόλοιπα, σεβόμαστε την άποψή σου αλλά επέτρεψέ μας όχι απλά να διαφωνούμε, αλλά ακόμη και να την πολεμήσουμε, γιατί πάνω απ' όλα σεβόμαστε την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι λάθοε κάνεις. Η περιφέρεια διένειμε το εσπα σε προγράμματα και έβγαλε προσκλήσεις σε δικαιούχους. Είναι και η ίδια δικαιούχος όπως και ο Δήμος, η Αρχαιολογία κτλ. Ο Δήμος μετά από διαβούλευση(πήγες;) αποφάσισε τι έργα θα προτείνει, η περιφέρεια έβγαλε νέα πρόσκληση, και ο δήμος κατέθεσε τη μελέτη του. Ότι και να πεις, τα έργα είναι του δημοπρατούντος και του μελετητή, και οχι του χρηματοδότη ο οποίος χάνεται μαζί με την πινακίδα. Όταν ένας καλλιτέχνης φτιάχνει ένα έργο με χορηγό, το έργο έχει το όνομα του χορηγού ή του καλλιτέχνη; Για κοίτα προς καλατράβα μεριά.
Το πρόβλημα ομως είναι μεγάλο. Στο ταμείο υπάρχουν άλλα 15 εκατομύρια για το Δήμο, και όλοι κάνουν την πάπια. Εγώ λέω πως ο Φαρμάκης τα αναμορφώνει προς Αγρίνιο, και ο Λύρος είναι τόσο βλάκας που δεν έχει καταφέρει σε δυο χρόνια να κάνει δυο τρεις μελέτες.
Το άλλο πρόβλημα είναι τα έργα της λιμνοθάλασσας που είναι για το φίλο σου το Δημητρίου κομμένα και ραμμένα, αλλά δεν το πήρες πρέφα.
Το τρίτο είναι πως πολεμήσεις δεν πολεμήσεις, τα βόιδια ανθρώπινη υπόσταση δεν έχουν.