Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Κάτι σάπιο επωάζει η νέα δημοτική αρχή Διαμαντόπουλου




Ίσως η έκφραση το αβγού του φιδιού, να μας παραπέμπει σε άλλες εποχές και δύσκολες καταστάσεις για τη δημοκρατία και την ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Πρέπει όμως να θυμηθούμε ότι η φωλιά του φιδιού, δεν ήταν το κοινοβούλιο της χώρας, αλλά το θήραμά του.

Σήμερα στο ιερό Ραδιομέγαρο (δημαρχείο δε το λες), με ανησυχία παρακολουθούμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας το ιερό τέρας μιας ακραίας φασιστικής συμπεριφοράς από το νέο δήμαρχο, (Διαμαντόπουλο) και τη ψυχοκόρη του Ζιζή (αλήθεια αυτό από ποιο όνομα βγαίνει;) Φούντα.

Μήπως είναι θέμα έλλειψης εμπειρίας, μήπως είναι θέμα εγωισμού ή μήπως είναι θέμα κλασικής αυτοάμυνας, ώστε το δίδυμο Διαμαντόπουλος - Φούντα να μπορέσει να καλύψει την απέχθειά του σε δημοκρατικές διαδικασίες; 

Δεν έχουμε απαντήσεις, μάλλον γιατί περιμένουμε να εξελιχθεί αυτό το αφύσικο φαινόμενο για την εποχή μας.
...

Και για να λέμε του στραβού το δίκιο, η έκπληξή μας δεν ήταν μόνο για τη συμπεριφορά των δυο εν αναμονή δικτατορίσκων του Ραδιομεγάρου... μεγαλύτερη έκπληξη μας προκάλεσε και η μη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων απέναντι στο φασισμό του Ροταριανού κύκλου που έχει κυριεύσει τη δημοτική αρχή του δήμου μας.

Για την ιστορία πρέπει να θυμίσουμε ότι εξαιτίας της ασχετοσύνης της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, διακόπηκε η λογοδοσία του δημάρχου, μιας και απαγόρευσε σε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων να λάβουν το λόγο και να τοποθετηθούν σε επίκαιρες ερωτήσεις. Οι δε δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν μέρος... αποσβολωμένοι παρακολουθούσαν μια διαδικασία, που θύμιζε περισσότερο  θέατρο σκιών, παρά δημοτικό συμβούλιο, με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη και τη γυναίκα του, οι οποίοι προσπαθούσαν να επιβάλουν τη σιωπή στη παράγκα τους. 

Αυτή τη βδομάδα είχαμε ανάλογο φαινόμενο, όπου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόεδρος Ζιζζή, εκ νέου επέβαλε τη σιωπή των δημοτικών συμβούλων, κατακεραυνώνοντας μάλιστα την Πατρινού, η οποία αν μη τι άλλο, ρώτησε το γιατί υπήρξε διακοπή της λογοδοσίας και γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στους συμβούλους, όπως έγινε σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Στο μονόλογο της Ζιζής που ακολούθησε, πληροφορηθήκαμε ότι δεν φταίει η ίδια, αλλά ο νόμος ο οποίος είναι ασαφής, αλλά και ότι η ίδια ως άτομο έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ότι δεν είναι εύκολο άτομο.

Πόσο όμως θα μπορούσε να αντέξει ο θεατρινισμός των δυο εν αναμονή δημοτικών αρχόντων; Ούτε ένα λεπτό... και αυτό συνέβει όταν η Πατρινού θέλησε να συμπληρώσει το κενό που άφηνε ο μονόλογος της Ζιζής. 

Αντί λοιπόν να παρέμβει η πρόεδρος Ζιζή, πετάγεται ως προστάτης της δημοκρατίας και της άσχετης προέδρου, ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος για όσους δεν το ξέρουν δεν έχει καν δικαίωμα ψήφου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και η πρόεδρος Ζιζή, βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι πρόεδρος της συνεδρίασης του Δ.Σ και όχι ιπποκόμος του δημάρχου.

Ο Διαμαντόπουλος λοιπόν έβαλε στη θέση της την Πατρινού, αφαιρώντας της το λόγο και μάλιστα στο όνομα της διαδικασίας, η οποία όμως απαγορεύει στο δήμαρχο να  παρεμβαίνει και να ρυθμίζει τη συζήτηση. 

Μας πληροφόρησε μάλιστα ότι έχει δώσει ρητή εντολή στη Ζιζή, να διακόπτει τη συνεδρίαση, εάν και όποτε το αποφασίσει ο ίδιος.

Δεν ξέρουμε αγαπητέ εν αναμονή δήμαρχε του ιερού Ραδιομεγάρου, εάν οι κανόνες των κύκλων που συμμετέχετε, έχουν αυτή ή κάποια άλλη διαδικασία, το Ελληνικό κράτος και η Ελληνική δημοκρατία έχει κατασταλάξει προ πολλού για το είδος και την εφαρμογή της δημοκρατίας και των δημοκρατικών διαδικασιών  στη χώρα μας.

Τώρα εάν εσείς μαζί με τη Ζιζή είστε όψιμοι δημοκράτες και σας ξενίζει ο θεσμός και οι υποχρεώσεις σας απέναντι στους δημότες, ας το σκεφτόσαστε όταν πετάγατε στη κάλπη 700 ορφανά ψηφοδέλτια.

Αλήθεια ... το λάβατε το μπουγιουρντί εσείς και η Ζιζή από τη δικαιοσύνη κύριε Διαμαντόπουλε ή επικαλεστήκατε την απεργία των δικηγόρων και την αποχή των εργαζομένων ;  

Όσο για εσάς κύριοι και κυρίες δημοτικοί σύμβουλοι, εάν νομίζεται ότι εκλεγήκατε  για αφήνεται τον όποιο φασιστάκο να αλωνίζει μέσα στο κορυφαίο όργανο του δήμου μας, μάλλον είστε γελασμένοι. 

Είστε το ίδιο συνυπεύθυνοι όσο η Ζιζή και ο Διαμαντόπουλος που βρομίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας. 


Για όσους θέλουν να απολαύσουν μαθήματα δημοκρατίας από Διαμαντόπουλο και Ζιζή, παρακολουθήστε από το 4 λεπτό και όσο αντέχετε  



Η ΓΕΚΙΑ 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι και " θεσμικο οργανο" ενας συλλογος ψαραδων!

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

ΟΚ την επόμενη φορά να ζητήσεις εκπρόσωπο του Μπάκινχαμ. Μα εδώ η Ζιζή δεν επέτρεψε ούτε στους δημοτικούς συμβούλους να μιλήσουν και σ' αυτούς αναφέρεται η ανάρτηση, ο σύλλογος των ψαράδων σε πόνεσε;

Ανώνυμος είπε...

Που σου ξένισε ο όρος θεσμικό όργανο για σύλλογο, μήπως δεν ξέρεις τον όρο ή τη διαδικασία θεσμοθέτησης ενός συλλόγου; Για να γίνει κάποιος σύλλογος νόμιμος και για να αποκτήσει οντότητα, θα πρέπει να καταθέσει καταστατικό στο ειρηνοδικείο, να βγάλει ΑΦΜ στην εφορία και να προσαρμόζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κάθε φορά που τροποποιείται ο νόμος. Εάν δεν είναι θεσμός για τα κοινωνικά δρόμενα ένας σύλλογος, ποιος είναι, ο καλποδήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα κι ο Δημαρχος ειναι θεσμικο οργανο. Οχι ο προεδρισκος ενος συλλογου, πολλω δε μαλλον οταν αυτος ο προεδρισκος ειναι μονιμος κατηγορουμενος

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι οι κατηγορούμενοι δήμαρχοι και σύμβουλοι που δρουν μόνο για το συμφέρον τους και όχι ο προεδρίσκος (όπως το λες) του κάθε συλλόγου, ο οποίος λογοδοτεί μόνο απέναντι στα μέλη του; Και αν αυτό είναι λίγο για σένα, μήπως μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι για καταφανέστατα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα, κάποιοι βάζει στο πάγο τις υποθέσεις; Αληθεύει ότι αυτοί οι κάποιοι πήραν το αποχαιρετιστήριο γράμμα από το θεσμό της δικαιοσύνης ;

Ανώνυμος είπε...

" Καποιοι βαζει"...Μαθε ελληνικα κι υστερα παιξτο Τριανταφυλλοπουλος

''Μη ενεργοί Πολίτες'' είπε...

Εκτίθεστε, εδώ δεν δικάζουμε δημότες, εδώ κριτικάρουμε την εκάστοτε δημοτική αρχή και τους μηχανισμούς που την στηρίζουν στις άνομες πράξεις της, και μάλλον με αντίτιμο, το οποίο μένει να αποδειχθεί. Όταν ο προεδρίσκος που λέτε ανακατευτεί ή λάβει θέση στη δημοτική διοίκηση, ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε τη χολή σας. Για την ώρα καταπραΰνετε τον πόνο σας, πηγαίνοντας απευθείας στον προεδρίσκο για να του προσάψετε όλα αυτά που γράφετε στο blog μας. Και μέχρι να πάρετε αυτή την απόφαση, δηλαδή ποτέ, πάρτε την απόλυσή σας από τη δικαιοσύνη και πληρώστε τον κάθε προεδρίσκο που δικαιώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Ποτε και πως δικαιωθηκε? Μονο στα ονειρα σας