Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Καταγγελία από το Σύλλογο των Αλιέων του Αιτωλικού για εμπλοκή της ΔΕΥΑΜ στα ανύπαρκτα έργα της Λιμνοθάλασσας





Βουρ στο πατσά δοκίμασε να κάνει ο Διαμαντόπουλος, με τον εκλεκτό του συνεργάτη από το γνωστό παρακράτος του Μεσολογγίου ...  Δημητρίου, για να φάνε τα 22 εκατομμύρια για υποτιθέμενα έργα στη Λιμνοθάλασσα.

Δοκίμασαν με κάθε τρόπο να τα ενθυλακώσουν από τη πρώτη στιγμή, αλλά μάλλον οι ψαράδες τους χάλασαν τη σούπα.

Ακόμη και κάποιους πρόθυμα ηλίθιους ντόπιους έβαλαν στη κοινωνία του Αιτωλικού για να διαβάλουν το Σύλλογο των ψαράδων, αλλά ούτε αυτό τους βγήκε, οπότε αποφάσισαν να παίξουν το ισχυρό χαρτί του δήμου Μεσολογγίου και της ΔΕΥΑΜ.

Ο απατεώνας προσωρινός δήμαρχος Διαμαντόπουλος με τα στελέχη της ΔΕΥΑΜ, κατέθεσαν μελέτη για έργα στο δρόμο Κατράκειο -Πόρος με ανάδοχο την εταιρεία Αρχιμήδης η οποία έχει αναλάβει τα έργα της Λιμνοθάλασσας. 

Η εταιρεία πήγε στο δρόμο αυτόν και τοποθέτησε σε δυο σημεία κιούνια για να περνάει το νερό από την ανατολική Νίδοβα στη δυτική.

Αυτό είναι και ένα τρανταχτό γεγονός για το τι εννοούν αυτοί οι κύριοι όταν λένε άρση αναχωμάτων και άρση του δρόμου Κατράκειο-Πόρος.

Η παρέμβαση όμως του Συλλόγου των αλιέων του Αιτωλικού σταμάτησε το δήθεν έργο και άφησε τους κοινούς απατεώνες να τρέχουν σε αυτόφωρα, αντί για κατάθεση στη τράπεζα ή σε κάποιο φορολογικό παράδεισο του εξωτερικού.

Το ζήτημα που αναδεικνύεται έχει τεράστια σημασία, γιατί ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής χρησιμοποίησε εταιρεία του δήμου... ΔΕΥΑΜ, για να κλέψει χρήματα, την ίδια ώρα που είναι με το ένα πόδι στη φυλακή για καλπονοθεία και με το ενάμιση έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου. 


Μ.Ε.Π 

=========================================


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την εμπλοκή της ΔΕΥΑΜ με παράνομες διαδικασίες, στα δήθεν έργα της Λιμνοθάλασσας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», εδρεύοντος στο Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου

                                                    

Δυνάμει της από 23/5/2023 προσφυγής του Συλλόγου μας, κατά της από 20/3/2023 σύμβασης κατασκευής συμπληρωματικών έργων δήθεν αναβάθμισης υδατικών οικοσυστημάτων Ν/Δ Αιτωλ/νίας και κατά των 1.  κ.  Υπουργού Οικονομικών, 2. κ. Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και 3. Της Γενικής Γραμματείας Υποδομών – Γενικής Δ/νσης Υ.ΛΙ.Κ.Υ - με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια έργων προς περιβαλλοντικής αναβάθμισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού – εκδόθηκαν οι από 2/8/2023 και 28/11/2023 προσωρινέ απαγορεύσεις εκτελέσεως κάθε σχετικής εργασίας, μέχρι της εκδικάσεως της αιτήσεως μας περί αναστολής και της οριστικής προσφυγής μας, κατατεθείσης παράλληλα και αγωγής αποζημιώσεως.

   Πλην όμως, παρά τις απαγορεύσεις αυτές και τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, κάποιοι εκπροσωπούντες δήθεν την ΔΕΥΑΜ, και με την παρότρυνση των υπευθύνων δύο αλιευτικών συνεταιρισμών της περιοχής μας, προέβησαν από 30/4 – 1/5/2024 σε συνέχιση των έργων αιτιώμενοι έργα αποκατάστασης του δικτύου υδρεύσεως. Παρά δε την πρόσκληση προς τον αρμοδίου τοπικό αντιδήμαρχο από τον σύλλογο μας, ουδόλως εισακουσθήκαμε. Κατόπιν αυτών κινήθηκε άμεσα από εμάς και με την άμεση συνδρομή της περιφέρειας η διαδικασία απόδοσης ευθυνών κατά ων υψηλόβαθμων μελών του Δήμου που έχουν άμεση σχέση με την εκτέλεση των πιο πάνω έργων - μη εξαιρουμενου φυσικά του Προϊσταμένου της Δημοτικής Αρχής ως προστήσαντος - επί πλέον δε κατά τμηματάρχου της γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και περιβάλλοντος και υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜ, οι οποίοι θα εμφανισθούν από 9/5/2024 και εφ’ εξής ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών.









Δεν υπάρχουν σχόλια: