Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Robert Fico> Γάζωσαν τον πρωθυπουργό της Σλοβανίας ο οποίος είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία του Παγκoσμίου Οργανισμού Υγείας ενώ είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για τους χιλιάδους θανάτους απο τα εμβόλια mRNA




This comes only days after Fico formally & publicly rejected The WHO Global Pandemic Accord

Τετάρτη 15 Μαίου 2024

Παγκόσμιο σοκ καθώς ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα ενώ είχε κάνει γνωστή την καταψήφιση της τυραννικής Συμφωνίας που επιδιώκει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (θα συζητηθεί στη Γενεύη στις 27 Μαίου) σύμφωνα με την οποία στις “κατασκευασμένες-εργαστηριακές” planδημίες θα καταλύονται τα Συντάγματα των κρατών και ο διαβόητος ΠΟΥ, το εργαλείο επιβολής των εμβολίων του Bill Gates, θα έχει παγκόσμια ισχύ ώστε να επιβάλλει εμβόλια, διαβατήρια, lockdowns, πόλεις των 15′ και πάει λέγοντας.

...

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας είχε αντιταχθεί στη συμφωνία!

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας που πυροβολήθηκε, είχε διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για τους χιλιάδους θανάτους απο τα εμβόλια mRNA στη χώρα του!

Ο 59χρονος Fico πυροβολήθηκε μπροστά από ένα πολιτιστικό κοινοτικό κέντρο στην πόλη Handlova, όπου είχε πραγματοποιηθεί κυβερνητική συνεδρίαση, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο. Ο Σλοβάκος ηγέτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο φερόμενος δράστης κρατήθηκε από την αστυνομία.

Η Handlova βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα (112 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Bratislava.

Ένα βίντεο δείχνει πολλούς να σπεύδουν να συλλάβουν τον ύποπτο λίγο έξω από το πολιτιστικό κέντρο στη Handlova.

Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί, με έναν να βρίσκει τον Σλοβάκο πρωθυπουργό στην κοιλιακή χώρα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

«Υπήρχε ένα πλήθος ανθρώπων που περίμεναν έξω από το κτίριο της συνεδρίασης και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι φρουροί ασφαλείας, ενώ απαομάκρυναν τον πρωθυπουργό από το σημείο. Ο δράστης φέρεται να στόχευε τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε άλλος μάρτυρας, προσθέτοντας πως ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Στην αρχική της αντίδραση για τον πυροβολισμό, η απερχόμενη πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Caputova είπε ότι ήταν συγκλονισμένη από τη «βίαιη και ανελέητη» επίθεση στον πρωθυπουργό και του ευχήθηκε δύναμη να αναρρώσει.

Robert Fico

Ο Robert Fico είναι πρόεδρος του κομμουνιστικού κόμματος «Κατεύθυνση – Σλοβακική Σοσιαλδημοκρατία» και ξεχώρισε για τη φιλορωσική και αντιδυτική ρητορική του.

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και έκτοτε έχει καταλάβει διάφορες σημαντικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας σε τρεις διαφορετικές θητείες: 2006-2010, 2012-2018 και ξανά από το 2023 μέχρι σήμερα.

Ο Fico είναι γνωστός για τις λαϊκιστικές του θέσεις και την ικανότητά του να πλοηγείται στα πολύπλοκα πολιτικά νερά της Σλοβακίας, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο, η θητεία του δεν κύλησε χωρίς αντιπαραθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για διαφθορά και εμπλοκή σε πολιτικές κρίσεις, όπως η κρίση που προκλήθηκε από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ján Kuciak, η οποία οδήγησε στην παραίτηση της κυβέρνησής του το 2018.

Με την ακροδεξιά ρητορική του, κατάφερε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, επιστρέφοντας στη θέση του πρωθυπουργού το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: