Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες έκαναν «με τα κρεμμυδάκια» τους βουλευτές της συγκυβέρνησης στο Βερολίνο (video)

Την οργή μελών της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου δέχτηκαν οι βουλευτές Χρ. Μαγκούφης, Σάββας Εμινίδης και Γιώργος Φραγκίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) Ευ. Αντώναρος (Ν.Δ.) και Θ. Πλεύρης (ΛΑ.Ο.Σ.) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/11 το βράδυ στην γερμανική πρωτεύουσα.
Οργισμένοι με τις πολιτικές εξελίξεις νέοι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία – επειδή όπως είπαν δεν βρήκαν δουλειά στη χώρας μας – ζήτησαν από τους έλληνες βουλευτές να....τους πουν τι ακριβώς συζήτησαν με τους Γερμανούς και τι συμφώνησαν να ξεπουληθεί.

Τους έθεσαν ερωτήματα, σχετικά με την πολιτική κατάσταση, τα σκληρά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση σε βάρος των αδυνάμων. Τους ρώτησαν ευθέως αν θα άντεχαν να δουλεύουν οι ίδιοι για 600 και 700 ευρώ. Τους είπαν με τι υποτιμητικό τρόπο τους αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί.

Επί της ουσίας όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση εμμέσως πλην σαφώς είπαν στους βουλευτές ότι η φτώχεια στην οποία καταδικάζει τον ελληνικό λαό η ελληνική κυβέρνηση την οποία στηρίζουν είναι μεγαλύτερη μορφή βίας.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο



Η ομάδα «Real Democracy Now!» που μαγνητοσκόπησε την παρέμβαση η οποία έγινε στην εκδήλωση των βουλευτών της συγκυβέρνησης (που κάποιοι την λένε επειδή τους βολεύει ειδικού σκοπού ή ορισμένου χρόνου) εξέδωσε μετά την επίσκεψη την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου έχουν καταλύσει πραξικοπηματικά τη δημοκρατία, υποστηρίζει ομάδα σπουδαστών και ακαδημαϊκών στη γερμανική πρωτεύουσας.

Σήμερα, 30 Νοέμβρη 2011, επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Βερολίνου επιτροπή βουλευτών της κυβέρνησης συνεργασίας και συνενοχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ., με εκπροσώπους τους Μαγκούφη, Αντώναρο και Πλεύρη αντίστοιχα.

Ενσαρκώνοντας την πραξικοπηματική κατάλυση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, με την επιβολή “τεχνοκρατών” στη διακυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιά-ναζιστικά στοιχεία, η εν λόγω συμμορία δε δίστασε να επιστρατεύσει την τρομοκρατία της ακόμα και στο Βερολίνο: ροπαλοφόροι μπράβοι με όπλα είχαν καταφθάσει στο κτήριο της κοινότητας, για να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική σύναξη.

Η πρακτική αυτή εξόργισε τους παριστάμενους, που απαίτησαν και πέτυχαν την απομάκρυνση της απαραίτητης πλέον, λόγω κατακραυγής του κόσμου, τρομοκρατικής συνοδείας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων του μνημονίου εντυπωσίασαν με το κλίμα αγαστής συνεργασίας που επέδειξαν. Ανάμεσά τους κι ένας ναζιστής. Όχι ως παραφωνία, αλλά ως επιστέγασμα και γλαφυρή ενσάρκωση μιας πολιτικής που συνθλίβει την αξιοπρέπεια, τις προοπτικές και τις ζωές μας.

Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής εκτροπής και της χούντας των αγορών δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα το θλιβερό τους μονόλογο για τις “επαφές” τους με τη γερμανική κυβέρνηση (δηλαδή το βάθεμα της εκποίησης του ελληνικού πλούτου και της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας): συνάντησαν την έντονη αποδοκιμασία και την έκρηξη οργής της πλειονότητας των παρισταμένων.

Έλληνες-μόνιμοι κάτοικοι του Βερολίνου, νέοι και νέες που πρόσφατα έχουν εξωθηθεί στη μετανάστευση, άνεργοι, εργαζόμενοι/ες κάθε ηλικίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές στους εκπροσώπους του κόμματος του μνημονίου, πως δεν εκπροσωπούν κανέναν μας. Πως δεν ίχνος νομιμοποίησης, πως είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πως οι ημέρες της ασυδοσίας του είναι μετρημένες.

Ούτε Βερολίνο – ούτε πουθενά!

Η πραξικοπηματική συγκυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!».

http://briefingnews.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/video_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: