Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μετά τον παραιτηθέντα πάπα που υπηρέτησε πιστά το ναζιστικό χιτλερικό καθεστώς... Επιτέλους κι ένας πάπας που ανοιχτά συνεργάστηκε με την πιο σκληρή αμερικανοκίνητη φασιστική δικτατορία στη Λατινική Αμερική...

Και οι καταγγελίες δεν αποτελούν συνήθη "ιστορίες" για κατανάλωση.
Η καταγγελία του φασίστα Jorge Mario Bergoglio καρδιναλίου που έγινε πάπας, δεν είναι σημερινή... Ο καρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio, αρχιεπίσκοπος των επισκόπων της Αργεντινής, βρίσκει τον μάστορά του από τον αντάρτη παπά Don Vitaliano della Sala, που συμμετέχει στο κίνημα ‘no global’!
Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο αντάρτης ιερέας Don Vitaliano τα χώνει στον νέο πάπα για τη συνεργασία του με τη χούντα του Πινοσέτ που δολοφόνησε 9.000 άτομα.
Και το συγκλονιστικό; Ο ίδιος ιερέας είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τον συνεργάτη της χούντας αρχιεπίσκοπο πριν 8 χρόνια, που διεκδικούσε πάλι την... ηγεσία του Βατικανού.
"Τα στοιχεία για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Bergogli, από τις 24 Μάρτη 1976, είναι στο βιβλίο Το νησί της Σιωπής. Ο ρόλος της καθολικής εκκλησίας στη δικτατορία του Πινοσέτ περιγράφεται από τον αργεντινό δημοσιογράφο Horacio Verbitsky, που χρόνια ερευνά και μελετάει εκείνη την τραγική περιόδο της χώρας του..."
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του αντάρτη ιταλού ιερέα των ‘no global’:


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8945.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: