Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ


Την επανεκκίνηση της ανάκρισης για την υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ώστε να μπούμε στο μνημόνιο, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, διαφωνώντας με την ανακρίτρια που χειρίστηκε την δικογραφία αλλά και τον αρμόδιο εισαγγελέα οι οποίοι είχαν την άποψη ότι η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο.
Η επίμαχη δικογραφία σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά .
Το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο κρίνει , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η υπόθεση θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω, με αφορμή στοιχεία που δεν είχαν...αξιολογηθεί στην αρχική φάση της ανάκρισης. Έτσι η δικογραφία θα επιστραφεί και πάλι σε ανακριτή ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ανατεθεί στην ίδια δικαστική λειτουργό η οποία είχε διωχθεί πειθαρχικά για χειρισμούς της μετά από καταγγελίες της κας Γεωργαντά.
Η υπόθεση όδευε για το αρχείο αφού η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τεχνητή διόγκωση σε βάρος του πρόεδρου της Αρχής Ανδρ. Γεωργίου, αλλά και άλλων δύο στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ. Μεταξύ του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου και της εισαγγελικής πρότασης είχε μεσολαβήσει η κατάθεση υπομνήματος των δύο πρώην μελών της Αρχής Ζωής Γεωργαντά και Νίκ. Λογοθέτη, σύμφωνα με το οποίο από την επίμαχη δικογραφία έχουν χαθεί κρίσιμες καταθέσεις και δικόγραφα.


http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: