Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Έσκασε βόμβα για τα κανάλια!

Καλούνται με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που ανεβαίνει σήμερα στο Διαύγεια, να πληρώσουν άμεσα ένα σημαντικό ποσό για τις συχνότητες.
Η κυβέρνηση λοιπόν ζητά από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας...
να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων (2% επί του τζίρου τους) για τα έτη που δεν το έχουν πράξει, δηλαδή για τα 2011, 2012, 2013 και 2014. Το ρεπορτάζ είναι του Σωτήρη Μανιάτη από την Εφημερίδα των Συντακτών.
Το συνολικό οφειλόμενο ποσό φτάνει τα 24 εκατομμύρια ευρώ και είναι άμεσααπαιτητό. Να δούμε αν θα βγάλει άκρη η κυβέρνηση και τι θα σκαρφιστούν τώρα τα κανάλια. ΑΝΤ1 και MEGA θα πρέπει να καταβάλουν από 7 εκατομμύρια ευρώ έκαστο. Από 4 εκατομμύρια ευρώ χρωστούν ο...ALPHA και το STAR, ενώ άλλα 2 εκατομμύριαοφείλει και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Τριπλή η κίνηση της κυβέρνησης όπως γράφει σήμερα η Εφ.Συν. στο κεντρικό της άρθρο, τριπλή κίνηση με την οποία «επιχειρεί να θέσει σε νέες βάσεις το τοπίο των ΜΜΕ».
1ον) Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι δανειακές συμβάσεις τραπεζών με υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ.
2ον) Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Και υπάρχει και ειδικό άρθρο για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.
3ον) Το οικονομικό επιτελείο, όπως λέμε παραπάνω, ζητά από τα κανάλια αυτό το 2% επί του τζίρου τους για τις χρονιές που δεν το έχουν καταβάλει.
Αρχίζει το πανηγύρι, το είπαμε!


http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_69.html#.VR1gXI527mc

Δεν υπάρχουν σχόλια: