Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αρχαίοι αστροναύτες: Bep Kororoti ο «Πολεμιστής του Σύμπαντος»

Οι κάτοικοι της ζούγκλας του Αμαζονίου, οι Ινδιάνοι Kaiapo που εγκαταστάθηκαν στη περιοχή Pará στη βόρεια Βραζιλία, έχουν λεπτομερείς θρύλους για επισκέπτες του ουρανού, που έδωσαν στους ανθρώπους τη σοφία και τη γνώση τους.
Οι Ινδιάνοι Kaiapo λάτρευαν ιδίως έναν από αυτούς τους ουράνιους δασκάλους. Το όνομά του ήταν Bep Kororoti, που στην γλώσσα Kayapo , σημαίνει «Πολεμιστής του Σύμπαντος».
Σύμφωνα με τους Kaiapo, οι θεοί ήρθαν από τον ουρανό και κατέβηκαν στη Γη σε πολύ πρώιμους χρόνους, όταν οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να συμπεριφέρονται σαν ζώα.Οι θεοί του ουρανού δίδαξαν στους ανθρώπους τη γεωργία, την ιατρική, και την αστρονομία και έδωσαν οδηγίες σχετικά με τα καθημερινά θέματα.
Μια μέρα, μια δυνατή βροντή ακούστηκε στα βουνά Pukato-Ti, και επάνω σε αυτά ένα ασυνήθιστο ον κατέβηκε στη Γη. Το όνομά του ήταν Bep Kororoti και ήταν ένα ον, που κατείχε ένα ιπτάμενο όχημα που θα μπορούσε να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του.
...

Λέγεται ότι τα όπλα του ήταν τόσο ισχυρά που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα δέντρα και πέτρες σε σκόνη.
Δεν αποτελεί έκπληξη που η επιθετική συμπεριφορά του πολεμιστή τρομοκράτησε τους πρωτόγονους κατοίκους, οι οποίοι στην αρχή προσπάθησαν ακόμα και να πολεμήσουν τον ξένο εισβολέα.
Ωστόσο, η αντίστασή τους ήταν άχρηστη.
Κάθε φορά που τα όπλα τους άγγιζαν τα ρούχα του Bep Kororoti, οι άνθρωποι έπεφταν κάτω στο έδαφος.
Καθώς περνούσε ο καιρός, η στάση των ανθρώπων άλλαξε ριζικά προς τον ξένο από τον ουρανό. Δεν ήταν μόνο όμορφος, αλλά και εξαιρετικά καλόκαρδος. Σύντομα έγινε πολύ συμπαθής στους ντόπιους. Διασκέδαζε τους ανθρώπους με αυτό που ονόμαζαν μαγεία και τους βοηθούσε.
Σύμφωνα με το μύθο Kaiapo - ο οποίος πέρασε από αφηγήσεις από πατέρα σε γιο επί χιλιετίες - ο Bep Kororoti δημιούργησε μια σχολή όπου δίδαξε τους άνδρες των χωριών πολλά πρακτικά πράγματα, τα οποία ήταν χρήσιμα και σημαντικά για την καθημερινή τους ζωή.
Συνέβαινε κατά καιρούς ένας μαθητής να παραμελεί τα μαθήματα και να απουσιάζει και τότε ο Bep Kororoti πάντα φορούσε το ειδικό ένδυμα του, που τον βοηθούσε αμέσως να εντοπίσει τον μαθητή που έλειπε. Κανείς δεν μπορούσε να κρυφτεί ή να φύγει από τον Bep Kororoti, και αν προσπαθούσαν, τους παρέλυε με μια δέσμη φωτός. Ένα άλλο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό του χώρου των επισκεπτών ήταν ότι δεν είχαν καμία ανάγκη από τροφή.
Αυτός δεν έπινε ούτε έτρωγε. Μια μέρα κάτι μυστηριώδες συνέβη. Ο Bep Kororoti ξαφνικά εξαφανίστηκε. Όταν επέστρεψε πίσω, ήταν τρομερά θυμωμένος και φώναζε δυνατά. Θύμωσε επειδή μία από τις συσκευές του έλειπε. Οι ντόπιοι ήθελαν να τον βοηθήσουν να βρει το αντικείμενο, αλλά δεν ήταν σίγουροι τι έπρεπε να αναζητήσουν. Όταν πλησίασαν τον κύριό τους, το σώμα του έτρεμε και όσοι το άγγιξαν έπεσαν κάτω αναίσθητοι στο έδαφος.
"Ο Joao Americo Peret, ένας από τους πιο σημαντικούς ινδιάνους μελετητές μας, δημοσίευσε πρόσφατα κάποιες φωτογραφίες των Kaiapo με τα τελετουργικά τους ρούχα που είχε φωτογραφήσει ήδη από το 1952, πολύ πριν από την πρώτη διαστημική πτήση του Γκαγκάριν ..." ... Νιώθω ότι είναι σημαντικό να επαναλαμβάνω συνέχεια ότι ο Peret τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες το 1952 σε μια εποχή που τα ρούχα και ο εξοπλισμός των αστροναυτών δεν ήταν ακόμη γνωστά σε όλους εμάς τους Ευρωπαίους, πόσο μάλλον στους άγριους Ινδιάνους! ... Ο Γκαγκάριν βρέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη στο διαστημόπλοιό του, Vostok I, για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1961 ... Οι Kaiapos με τις απομιμήσεις των στολών τους από άχυρο δεν χρειάζονται σχόλια, εκτός από την παρατήρηση ότι αυτά τα «τελετουργικά ρούχα» έχουν φορεθεί από τους άνδρες αυτής της φυλής σε γιορτές από αμνημονεύτων χρόνων, σύμφωνα με τον Peret ... "έγραψε ο Έριχ φον Ντένικεν στο 'The Gold of the Gods' (Ο χρυσός των Θεών). 
Όπως πάντα συμβαίνει, όλα τελειώνουν τελικά, και η επίσκεψή του στη Γη δεν ήταν εξαίρεση. Μια μέρα, ο Bep Kororoti αποφάσισε να επιστρέψει στη δικό του σπίτι στον ουρανό.
Οι ντόπιοι προσπάθησαν να τον πείσουν να μείνει μαζί τους, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες. Ακολουθούμενος από κεραυνούς και σκόνη, ο Bep Kororoti ανέβηκε στον ουρανό.
"Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν γύρισε πίσω, οι άνθρωποι συνέχισαν να λατρεύουν και να τιμούν το μεγάλο επισκέπτη τους από το Σύμπαν.
Η ανακάλυψη της λατρείας του Bep Kororoti, περισσότερο από 20 χρόνια πριν, ήταν ένα γεγονός που κέρδισε την παγκόσμια προσοχή. Αυτό συνέβη όταν μερικοί νεαροί Ινδιάνοι ήρθαν για πρώτη φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να δουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο του λευκού ανθρώπου.
Πήγαν σε διάφορα μέρη και παρατήρησαν τα πάντα ήσυχα και προσεκτικά.
Το όλο ταξίδι ήταν μια καλή ευκαιρία για πολιτισμική ανταλλαγή. Στην αρχή, δεν υπήρχε κάτι περίεργο, αλλά όταν οι Ινδιάνοι κατέληξαν σε μια έκθεση με τίτλο Apollo 11, κάτι συνέβη. Οι νεαροί Ινδιάνοι είδαν το ομοίωμα ντυμένο σαν αστροναύτης και ενθουσιάστηκαν.
Άρχισαν να δείχνουν προς την κατεύθυνση του ομοιίωματος ουρλιάζοντας: "Είναι εκείνος! Ήρθε σε μας!"
Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει τη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών. Ο Bep Kororoti δεν ήταν μόνο ντυμένος σαν αστροναύτης. Ήταν ένας αρχαίος αστροναύτης.
Οι πρωτόγονοι κάτοικοι στη ζούγκλα της Βραζιλίας δεν ονόμασαν ποτέ τον επισκέπτη τους αστροναύτη. 
Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Δεν ήξεραν τι ήταν ένας αστροναύτης. Δεν είχαν δει ποτέ ένα τέτοιο πρόσωπο πριν. Έτσι, έκαναν ακριβώς το ίδιο με άλλους αρχαίους πολιτισμούς, τον ονόμασαν θεό ... ", έγραψε ο Ε Lloyd στο «Voices from Legendary Times ».


http://alexander-hellas.blogspot.gr/2014/12/bep-kororoti.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: