Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή»! Κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ για τη σύλληψη του απόστρατου!

“Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”, είπε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr σχολιάζοντας την σύλληψη του απόστρατου αντισυνταγματάρχη ο οποίος φέρεται να είχε σε λογαριασμούς του 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο απόστρατος αξιωματικός ,με εξαιρετικά προσόντα σ΄ ότι έχει να κάνει με το βιογραφικό του αλλά και την καριέρα του στις Ενοπλες Δυνάμεις ,είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά την αμέσως μετά από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Από την θέση αυτή είχε γνώση και άποψη για τα περισσότερα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που “κληρονόμησε” τότε η ΝΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα πιο σημαντικά απ΄αυτά ήταν τα άρματα μάχης Leopard και βέβαια το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Η ΝΔ είχε ανέλθει στην εξουσία έχοντας κάνει σημαία την διαφθορά στο χώρο των εξοπλισμών και η τοποθέτηση του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά είχε γίνει αποδεκτή απ΄ όλο το πολιτικό σύστημα. Η πορεία του στο χώρο της Δικαιοσύνης ήταν η εγγύηση ότι θα γινόταν τουλάχιστον σοβαρή προσπάθεια για να ριχτεί άπλετο φως σε κάποιες έστω υποθέσεις εξοπλισμών. Και εκ του αποτελέσματος αυτό έγινε με τις... συλλήψεις ,καταδίκες και φυλακίσεις του Άκη Τσοχατζοπουλου, Γιάννη Σμπώκου και άλλων. Μπορεί ο Ζορμπάς να αποχώρησε σχετικά σύντομα από τη θέση του στο ΥΠΕΘΑ, ωστόσο οι βάσεις για να στοιχειοθετηθούν έρευνες που είχαν ξεκινήσει είχαν μπει.

Η σύλληψη του πρώην συνεργάτη του έσκασε σαν βόμβα στο χώρο της Άμυνας με ότι αυτός περιλαμβάνει. Και βέβαια στον χώρο των εξοπλισμών. Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε αναπτύξει νόμιμα μετά από την αποστρατεία του επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών κυρίως με γερμανικών συμφερόντων εταιρείες.

Εξαιρετικά ικανός και εύστροφος όπως χαρακτηρίζεται από τους συναδέλφους του, είχε εξίσου καλή πορεία στον ιδιωτικό τομέα όπως και στην στρατιωτική του σταδιοδρομία. Τα πρώτα “σύννεφα” άρχισαν να συγκεντρώνονται όταν ενεπλάκη στις έρευνες για το μαύρο χρήμα στους εξοπλισμούς το όνομα του Πάνου Ευσταθίου, με τον οποίο ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης είχε σχέση. Κανείς όμως δεν ανέμενε ότι θα έφθανε η στιγμή να συλληφθεί, κατηγορούμενος όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες για 3 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που μπορεί να του απαγγελθούν θα είναι σοβαρές πολλοί στον χώρο της Άμυνας , θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκ μέρους του αποκαλύψεις που θα οδηγήσουν πιθανότατα στην επιβεβαίωση της δήλωσης που έκανε κορυφαία πηγή του ΥΠΕΘΑ στο Onalert.gr, σύμφωνα με την οποία “θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: