Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το "ας πρόσεχαν οι δανειολήπτες" πλέον δεν ισχύει. Και με την βούλα της Δικαιοσύνης!

Από "gkanellakis"
Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ
Δικαστικές αποφάσεις για μείωση ή ακόμα και μηδενισμό δόσεων που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν δανειολήπτες οι οποίοι λόγω κρίσης δηλώνουν αδυναμία και καταφεύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, είναι πλέον πολλές. Εκείνο όμως που φέρνει τα πάνω – κάτω, καθώς εξουδετερώνει την βασική επιχειρηματολογία των τραπεζών ότι… «ας πρόσεχαν οι δανειολήπτες», είναι η αιτιολογία απόφασης που εκδόθηκε πριν λίγο καιρό στην Πάτρα.

Το σκεπτικό της απόφασης καθιστά υπεύθυνα τα πιστωτικά ιδρύματος και όχι τους δανειολήπτες για την κατανάλωση δανείων! Δηλαδή, στέλνει στη «γωνία» ισχυρισμούς του τύπου: «Ας πρόσεχαν» ή «Ας μην... έκαναν αλόγιστη χρήση». Και μάλιστα ρίχνει ευθέως το βάρος των ευθυνών στις Τράπεζες αναφέροντας πως βρίσκονταν σε… «καθεστώς πιστωτικής ευφορίας»!

Η υπόθεση για την οποία γίνεται λόγος απασχόλησε προ μερικών μηνών όταν ζευγάρι εκπαιδευτικών της Πάτρας, με δύο ανήλικα παιδιά, δάσκαλος ο σύζυγος και καθηγήτρια η γυναίκα, προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο καθώς όφειλαν συνολικά περί τα… 380.000 ευρώ! Επρόκειτο για στεγαστικά και άλλης μορφής δάνεια. Το εισόδημά τους ανέρχεται στα 2.100 ευρώ αμφότεροι.

Στην κρίση κατέστη αδύνατο να ανταποκριθούν στην κάλυψη των δόσεων και των οφειλών προς τις τράπεζες. Το Δικαστήριο όμως μείωσε τη συνολική οφειλή στα μόλις 100.000 ευρώ δίνοντας μάλιστα χρονικό περιθώριο εξόφλησης τα… είκοσι χρόνια. Αλλά το σκεπτικό της απόφασης είναι εκείνο που ανοίγει τον δρόμο και για άλλους στην ίδια μοίρα…

Τι λέει το αιτιολογικό του Δικαστή
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Δικαστικού Λειτουργού, οι δανειολήπτες δεν ευθύνονται για το ύψος των δανείων που έλαβαν. Διότι: πρώτον, οι Τράπεζες μπορούσαν να ελέγξουν το χαρτοφυλάκιο των αιτούντων και να μην επιτρέψουν υπερδανεισμό και δεύτερον, εάν τους έκριναν ακατάλληλους θα ‘πρεπε να μην τους εγκρίνουν τις δανειοδοτήσεις. Το κυριότερο όμως είναι στο τέλος.

Στο ότι: «Οι Τράπεζες χορηγούσαν δάνεια ενώ γνώριζαν τις δυνατότητες των αιτούντων, εβρισκόμενες σε καθεστώς πιστωτικής ευφορίας»!
Ως νομικά ορθή και εμπεριστατωμένη χαρακτήρισε την απόφαση ο συνήγορος Χρήστος Λιαρομμάτης, τονίζοντας πως: «για την υπερχρέωση δεν ευθύνονται οι δανειολήπτες αλά τα πιστωτικά ιδρύματα που έδιναν αφειδώς δάνεια».

Πηγή : http://dete.gr/?p=90038



Σημείωση Γιώργου Θ. Κανελλάκη : Επί τη ευκαιρία του ανωτέρω δηλώνω προς όλους πως, μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες σε 3 τράπεζες ως στέλεχος με εξειδίκευση στις χορηγήσεις, και στο χρηματιστήριο, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του οποιουδήποτε με χρειάζεται ως μάρτυρα υπεράσπισής του σε συναφείς δίκες. Για επικοινωνία μαζί μου καλέστε στο 6977.913.924. Δε ζητώ τίποτα, παρά μόνο Δικαιοσύνη στους αδικηθέντες.
Και αυτό, παρά το ότι έχω κατηγορηθεί ως "συκοφάντης" blogger κατά της τράπεζας Αττικής από την οποία απολύθηκα και ως παραβιαστής προσωπικών δεδομένων μεγαλοστελέχους της χωρίς να περάσω ποτέ πειθαρχικό όπου, έχω από δαύτους αγωγές σε βάρος μου περί το 1.700.000 €. "Δαύτους" που έχουν ορίσει σε βάρος μου δύο κορυφαία δικηγορικά γραφεία, στενών συνεργατών του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου. Του Μαντζουράνη και του Κανελλόπουλου.


Πρέπει κάποια στιγμή, οι αλήτες να πάνε εκεί που τους πρέπει. Είτε πρόκειται για φασίστες - εκμαυλιστές και κλέφτες της μορφής : "υπόγραψε το δάνειο για να πάρεις προαγωγή ή για να μη ξηλωθείς" είτε πρόκειται για δειλούς, χαφιέδες και ρουφιάνους που έσκυβαν ανελλιπώς το κεφάλι τους στις ... προσταγές των ... αφεντάδων - προϊσταμένων τους, που υπέγραφαν θαλασσοδάνεια κλπ και διέλυαν την Ελληνική οικονομία και εξαφάνιζαν τα ίδια και εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών.
Θέματα για τα οποία, κατέθεσα στις Δικαστικές και στις Ελεγκτικές Αρχές στοιχεία από το 2011 ... αλλά περιμένω ακόμη κλήτευση, για τα οποία κλήθηκα στην ΓΑΔΑ για ... καφεδάκι, για τα οποία έχω ενημερώσει "μεγάλους" δημοσιογράφους και ΜΜΕ, αλλά ... περιμένω, για τα οποία έχω καταθέσει -αρμοδίως- σχετικά έγγραφα στην κυβέρνηση από τον 4/2015 και -επίσης- ... περιμένω, μιας και το θέμα, όπως μου λένε, "καίει".
Για να δούμε επιτέλους !!! ποιος ήταν ..."ο ανθός των διευθυντών"




-
Θέλω επίσης να συγχαρώ και συναδέλφους της Ε.Τ.Ε. για αυτή τους την παλαιότερη αλλά τόσο επίκαιρη τοποθέτησή τους :
"... Κι επειδή θέλουμε να είμαστε εντάξει με την τάξη στην οποία ανήκουμε, την τάξη την εργατική (από την οποία πολλοί συνάδελφοι φρόντισαν να θέσουν εαυτούς εκτός, επειδή φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, και περιέφεραν εαυτούς ως στελεχάρες, τώρα τι στελεχάρες με 1000- 1500 ευρώ μισθό , μην το ψάχνετε, και πολλοί απ’ αυτούς έγιναν και μεγαλοσυνδικαλιστές με το αζημίωτο), έχουμε χρέος να σου πούμε την αλήθεια.
Η αλήθεια λοιπόν, είναι η εξής μία: η Τράπεζα (στην πραγματικότητα όλο το τραπεζικό σύστημα) έχει χρεοκοπήσει στην ουσία από τις απαρχές της «κρίσης», οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να σώσουν τον ασθενή με παυσίπονες ενέσεις, με δάνεια δηλαδή, που αντί να λύνουν το πρόβλημα, το έκαναν όλο και μεγαλύτερο. Τα δάνεια αυτά όμως, τα δανείστηκαν αυτοί και τα χρωστάμε εμείς οι εργάτες. Σκέψου λίγο: τα δανείστηκε το κράτος, για να τα δώσει στην Τράπεζα που φαλίρισε, και τα πληρώνουμε όλοι εμείς διπλά και τρίδιπλα με κάθε λογής χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, φόρους στο πετρέλαιο, ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων, ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και…. Τελειωμό δεν έχει η λίστα !...
Περισσότερα εδώ : http://protasiprooptikis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9112.html
Υ.γ. Σ' αυτόν τον πόλεμο κανείς δεν είναι μόνος του ! Όπως μου συμπαραστέκονται συναγωνιστές, έτσι, οφείλω να πράξω αναλόγως και εγώ.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/10/blog-post_920.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: