Φυτοπλαγκτόν και επιπλέοντες μικροοργανισμοί γεμίζουν τον Βόρειο Ατλαντικό, παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων περί του αντίθετου, με φόντο και την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η μόλυνση των ωκεανών του πλανήτη θα οδηγούσε σε μείωση τις μορφές ζωής σε αυτούς, όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εδώ και 40 χρόνια τα ήδη του πλαγκτόν που ζουν στους ωκεανούς όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας.
Ο καθηγητής Johns Hopkins που ηγείται της έρευνας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών και της άλγης έχουν από το 1965 έως το 2010 σημειώσει δραστική άνοδο.
"Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, και γίνεται πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί, αναφέρει ο Anand Gnanadesikan, βοηθός καθηγητής στο Morton K. Blaustein Department of Earth and Planetary Sciences του Johns Hopkins και ένας από τους επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα.
Κατά την διάρκεια της μελέτης αποδείχτηκε ότι η ...αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στους ωκεανούς, αυξάνει τους οργανισμούς των κοκκολιθοφόρων που ζουν σε αυτούς.
Αν και παλαιότερες μελέτες υποστήριζαν ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θα μειώσει το πλαγκτόν, στην ουσία φαίνεται ότι το αυξάνει.
Βέβαια σύμφωνα με καλοκαιρινή έρευνα η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών θα οδηγήσει στον θάνατο πολλά ήδη πλαγκτόν τα επόμενα 85 χρόνια.
Για την ώρα οι μοναδικοί που μπορούν να χαίρονται είναι οι οργανισμοί που τρώνε κοκκολιθοφόρους, αν και στην πραγματικότητα ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πια θα είναι η βλάβη που θα προκληθεί στον πλανήτη από την αύξηση του πληθυσμού των μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών.
"Αυτό αποδεικνύει πόσο λίγο ξέρουμε για το πως λειτουργεί το οικοσύστημα", σημειώνει ο καθηγητής.
newmoney
Παύλος Πολακης: Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι
-
Σε ανάρτηση του ο Παύλος Πολακης σχολιάζει: Ολοι ομως!! Λεει και για το
λυξονταρμα της δημοσιογραφιας!! Ολοι ομως!!Λεει και για το λυξονταρμα της
δημοσιο...
Πριν από 48 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου