Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Kommersant: "Οι Γκρίζοι Λύκοι έριξαν το ρωσικό Airbus A321 - Η Μόσχα θα ζητήσει αποζημίωση από την Άγκυρα"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας καθώς όπως αναφέρει σήμερα ο ρωσικός Τύπος οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία του ρωσικού Airbus A321, που συνετρίβη την 31η Οκτωβρίου του 2015 στην έρημο του Σινά κατέδειξε ότι η εθνικιστική τουρκική οργάνωση « Bozkurtlar » (η αλλιώς « Γκρίζοι Λύκοι « ) είναι πίσω από αυτή, και κατά συνέπεια η Μόσχα θα ζητήσει αποζημίωση από την Άγκυρα.

Η πτώση του αεροσκάφους της εταιρίας Metrojet στο Σινά αναφέρει στο σημερινό της φύλο η ρωσική εφημερίδα Kommersant,οφείλεται σε τουρκικό "δάκτυλο" και ο Ρώσος βουλευτής και πρόεδρος του Federation Council Committee on Defense and Security Viktor Ozerov δήλωσε αμέσως μετά τις αποκαλύψεις στο κρατικό Ria Novosti ότι η Μόσχα θα ζητήσει ... αποζημίωση από την Τουρκία καθώς θεωρεί τους "Γκρίζους Λύκους" (και είναι) το "μακρύ χέρι" του βαθέως τουρκικού κράτους.

Η Kommersant, επικαλέσθηκε πηγές στις υπηρεσίες πληροφοριών και συγκεκριμένα στην FSB και αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι το τύπημα προετοιμάσθηκε από Τούρκους "Γκρίζους Λύκους" αφήνοντας έτσι έκθετο και το ΝΑΤΟ "Εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες ο λογαριασμός για τα θύματα και τους συγγενείς τους θα σταλθεί στην Τουρκία" είπε ο Ozerov.

"Ήδη ο συγγενείς των θυμάτων θα εκινούντο νομικά κατά των αιγυπτιακών αρχών σε περίπτωση επιβεβαίωσης σχετικά με τους Γκρίζους Λύκους θα κινηθούν νομικά και κατά της Τουρκίας"

Η Kommersant αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι "Η FSB εκτιμά ότι τα μέλη της εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι που σχετίζονται άμεσα με την Daech (ISIS) και δραστηριοποιούνται έντονα σε πολλές χώρες —η Αίγυπτος είναι μια από αυτές — ευθύνονται πιθανότατα για την έκρηξη στο εσωτερικό του ρωσικού αεροσκάφους"

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "οι Γκρίζοι Λύκοι », που ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1960 από τον Alparslan Türkeş, έλαβαν μέρος σε στρατιωτικές δράσεις στη Τσετσενία έχοντας οργανώσει τη μεταφορά όπλων στους εκεί εξεγερμένους ισλαμιστές. Ένα από τα στελέχη της οργάνωσης ο 32χρονος Alpaslan Celik, διεκδίκησε τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου του ρωσικού Su-24,που καταρρίφθηκε από ζεύγος τουρκικών F-16 εντός του συριακού εναέριου χώρου.

Το Airbus A321 της ρωσικής εταιρίας Metrojet (Kogalymavia) πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 από το Charm-el-Cheik προς την Αγ.Πετρούπολη και συνετρίβη στις 31 Οκτώβρη στο Σινά στην Αίγυπτο. Οι 217 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα σκοτώθηκαν.Ο επικεφαλής της FSB ο Alexandre Bortnikov είχε ανακοινώσει ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, τώρα όμως εντοπίζονται και οι πραγματικοί δράστες.



http://www.pronews.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια: