Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Φούμαρα οι υποσχέσεις του ιερού δημάρχου της ιεράς πόλης, για το νερό του Αιτωλικού.

Με μάχη εντυπώσεων και γνωριμιών, ο ιερός δήμαρχος της ιεράς πόλης προσπαθεί να πείσει έστω και τον εαυτό του ότι κάνει ότι μπορεί για την επίλυση του πρόβληματος της ακαταλληλότητας του νερού ύδρευσης του Αιτωλικού.

Σε αυτή του την ουτοπία προσπαθεί να συμπαρασύρει τουλάχιστον τους δημοτικούς συμβούλους που τον ακολουθούν, πράγμα ολίγον τι καιροσκοπικό, μιας και όταν έρθει η ώρα της επιλογής, οι δημοτικοί σύμβουλοι θα ακολουθήσουν το συμφέρον του τόπου τους και την υπεράσπιση της υγείας των συμπατριωτών τους.

Ένα από τα πρόσωπα όπου κατά κόρον έχει χρησιμοποιήσει ο ιερός δήμαρχος της ιεράς πόλης, για να πείσει, είναι ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος με την παρακάτω επιστολή τον ξεμπροστιάζει


Επιστολή του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης στην ΑΙΧΜΗ
Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 28/01/2016
Κύριε διευθυντά,


Με αφορμή άρθρο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας την 13η Ιανουαρίου του 2016, στο οποίο γίνεται αναφορά στο όνομα μου, επιθυμώ να ενημερώσω εσάς και τους αναγνώστες σας ως προς τα εξής:

Το πρόβλημα της υδροδότησης και πολύ περισσότερο της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού του Αιτωλικού είναι ένα πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο γνωρίζω πολύ πριν αναμειχθώ με τα κοινά, αλλά και που έχω υπομείνει ως κάτοικος της περιοχής για δεκαετίες. Είναι απόλυτα λογικό και επόμενο να επιθυμώ την αντιμετώπισή του και να αγωνίζομαι τόσο ατομικά, όσο και μέσα από τις συλλογικότητες, στις οποίες συμμετέχω, για να δοθεί άμεσα και οριστικά μία λύση. Και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ουδείς εκ των συντοπιτών μου θα είχε ποτέ το θάρρος ή έστω τη διάθεση να εμποδίσει την ανάμειξή μου και τις έμπρακτες προσπάθειες μου προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ατυχώς αναφέρθηκε.
Γνωρίζω ωστόσο, ότι το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τη διάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, βαραίνει την τοπική αυτοδιοίκηση και την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση. Συνεπώς, οι όποιες προσπάθειες όλων υμών των υπολοίπων που βρισκόμαστε εκτός αυτών των οργάνων, είναι επικουρικές και ίσως ακόμα κάποιες φορές επικουρικά υπενθυμιστικές.
Όμως, καθώς ο σημαντικότερος παράγοντας για την επίλυση του προβλήματος είναι η εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων, η Δημοτική Αρχή, πιθανότατα λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στα οικονομικά της, αναζήτησε την υποστήριξη της κεντρικής διακυβέρνησης, στην οποία ως γνωστόν συμμετέχω, ως μοναδικός προερχόμενος από το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και από το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του κυβερνώντος κόμματος.
Μετά από θεσμική επικοινωνία του Δημάρχου του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αφού είχα αναλάβει τα καθήκοντά μου, τον διαβεβαίωσα ότι θα κάνω χρήση κάθε δυνατότητάς μου ως Γενικός Γραμματέας για την ενεργοποίηση όλων των φορέων που μπορούν να εμπλακούν στην επίλυση του ζητήματος. Έκτοτε παρακολουθώ και γνωρίζω όλες τις κινήσεις των συμμετεχόντων, τις προσπάθειες και τις αγωνίες των ομάδων πολιτών, αλλά και την παρουσία ή απουσία θεσμικών.
Θα συνεχίσω να παλεύω για την οριστική λύση σε συνεργασία με όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς, στο πλευρό των συλλογικοτήτων, μακριά από οποιονδήποτε δυναμιτίζει ή αδιαφορεί για το αποτέλεσμα. Αυτή είναι άλλωστε και η υποχρέωσή μου ως δημότη που θίγομαι από την παρούσα κατάσταση και ως δημοσίου προσώπου.



Με εκτίμηση
Παυσανίας Παπαγεωργίου
Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: