Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νίκο καραπάνε, ότι θέλεις για το Αιτωλικό, αλλά ,,, όχι για τη τσέπη σου Νίκο μου. Δήλωση αμηχανίας του νικολάκη καραπάνου

Μετά τις εξαγγελίες Σπρίτζη για οριστική λύση του προβλήματος της ύδρευσης του Αιτωλικού, όπως και του Μεσολογγίου, ο υποτιθέμενος δήμαρχος Μεσολογγίου προέβει σε βαρυσήμαντες δηλώσεις πανικού, γιατί φοβάται ότι το υπουργείο του παίρνει το ψωμί από τα χέρια.

Χαρακτηρίζοντας το έργο "έργο εθνικού επιπέδου", ουσιαστικά αποκαλεί ανίκανο το δήμαρχο Μεσολογγίου να χειριστεί την υπόθεση Ύδρευση και Αποχέτευση του δήμου του, μεταβιβάζοντας την υπευθυνότητα στο Υπουργείο και στους επιστημονικούς του μηχανισμούς, οι οποίοι βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς που φάγανε 22.000 ευρώ για να μας πουν ότι χρειαζόμαστε υδρόμετρα, νέους σωλήνες, τσιμενταρίσματα και φίλτρα άνθρακα τα οποία πουθενά στην Ελλάδα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.
Και αν κάποιος θεωρεί ότι τα 22 χιλιάρικα για μια ανύπαρκτη μελέτη είναι πολλά, ας φανταστεί τι είχε να γίνει με τα 2.800.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Στη συνέχεια η ανακοίνωση απαριθμεί τους στόχους της νέας μελέτης όπως: α) η κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου, β) λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του υπάρχοντος υδρευτικού δικτύου με την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού, γ) η αντιμετώπιση των αιτιών μόλυνσης της πηγής υδροληψίας Κεφαλόβρυσου (επεξεργασία λυμάτων μέσω βιολογικού καθαρισμού, στεγάνωση επιφανειακών εισροών κλπ).
Με λίγα λόγια το Υπουργείο ανακοινώνει ότι η μελέτη που πλήρωσε η ΔΕΥΑΜ στην εταιρεία των κολλητών του δημάρχου, δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα άνω θέματα ιδίως στο θέμα των αιτιών της μόλυνσης της πηγής του Κεφαλοβρύσου.

Δηλαδή ο ενθυλακωτής δήμαρχος διέταξε τη ΔΕΥΑΜ να υπογράψει σύμβαση έργου με την Γεώσφαιρα, η Γεώσφαιρα πήρε τα χρήματα από τη ΔΕΥΑΜ δηλαδή από τις δικές μας τσέπες και μετά από πολύμηνη έρευνα πέντε ημερών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μόλυνση της πηγής του Κεφαλοβρύσου ίσως να οφείλετε σε κάτι.
Αν αυτό δεν είναι καραμπινάτη υπόθεση πάρε-δώσε, τι είναι; Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

Στη πράξη αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα της ύδρευσης του Αιτωλικού, μπορεί να λυθεί με ελάχιστα χρήματα και νέες γεωτρήσεις στα Τσαγκρινέικα. Ο δήμαρχος όμως επιμένει ότι, θέλετε δεν θέλετε, εμείς θα πάρουμε τα 3.000.000 ευρώ για να σας φέρουμε νερό από το Κεφαλόβρυσο και αν δεν σας αρέσει σας υποσχόμαστε ότι, αφού πάρουμε τα χρήματα και κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους της ΕΕ που θα μας δώσουν τα χρήματα μέσω ΕΣΠΑ, θα κάνουμε και μια γεώτρηση στην τοποθεσία που επιθυμείτε, από τα χρήματα που θα μας περισσέψουν μετά τη μοιρασιά, ώστε να μην φωνάζετε και εσείς οι Αιτωλικιώτες.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο καραπάνος προσπαθεί καταρχάς να κρύψει την αμηχανία του, τουλάχιστον μέχρι να καταλάβει τι παίζεται, αλλά και να προκαταλάβει τις εξελίξεις ώστε να μην χάσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ για την ύδρευση του Αιτωλικού.
Στο κείμενο που θα διαβάσετε παρακάτω, ο καραπάνος αγκομαχώντας κάπου μεταξύ καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου, καταβάλει προσπάθεια ώστε να πείσει το Υπουργείο ότι η όποια μελέτη, έργο ή χρηματοδότηση είναι ευπρόσδεκτη, με την προϋπόθεση ότι είναι συμπληρωματική στην ήδη υπάρχουσα μελέτη της ΔΕΥΑΜ, η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και χαίρει της αποδοχής ακόμα και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

                                                    Να τους χαιρόμαστε και τους δύο


Απολαύστε το Δελτίο Τύπου του υποτιθέμενου δημάρχου Μεσολογγίου.


Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης αναφορικά με την εξέταση των επιμέρους στοιχείων και εναλλακτικών τρόπων υδροδότησης της περιοχής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αφενός δικαιώνει τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για το ίδιο θέμα από τον Αύγουστο του 2015 που αιτήθηκε τη μελέτη και χρηματοδότηση έργων υδροδότησης, αφετέρου έρχεται να προστεθεί στις συντονισμένες δράσεις μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, οι οποίες μάλιστα είχαν επιτυχή κατάληξη με την δημοπράτηση του γενικού έργου της βελτίωσης ποιότητας νερού και υδροδότησης του Αιτωλικού, το οποίο εντάχθηκε στο ...Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Σημειώνεται δε πως η εκπόνηση της προκαταρκτικής μελέτης που έχει εγγραφεί στο ΠΔΕ με το ποσό των 100.000 ευρώ το Νοέμβριο του 2016 μετά από απόφαση του αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, θα γίνει με τη συμβολή και συνεργασία του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και του Τμήματος Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Μελετών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αντιμετωπίζουμε συντονισμένα την οριστική επίλυση των θεμάτων υδροδότησης, ειδικά δε το πρόβλημα που ταλανίζει για περισσότερα από δέκα χρόνια την περιοχή του Αιτωλικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: