Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο αντιδήμαρχος κότσαλος έβγαλε και αυτός ανακοίνωση για τις καταστροφές... Αναμένουμε και από τον μπαρμπα-Μητρούση

Ξεπερνά κάθε όριο η αναλγησία η φαυλότητα  και το  θράσος της δημοτική αρχή, που αυτή τη φορά εκπροσωπείτε από τον αρχιμάστορα της φαταούλας κότσαλο, που λέει ότι είναι και αντιδήμαρχος Αιτωλικού.

Ο συγκεκριμένος κύριος σε λίγες μέρες θα κληθεί να αποδείξει με ποιο τρόπο ιδιωτικοποίησε αρκετά μεγάλες ποσότητες υλικών που προορίζονταν για έργα του δήμου, όπως και για τη συμμετοχή του σε εταιρικά σχήματα, ώστε να διευκολύνει με το αζημίωτο την ροή μαύρου χρήματος.

Αυτός ο κύριος λοιπόν μας ενημερώνει ότι για την καταστροφή πάνω στο βουνό, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι οικισμοί Μαγούλες και Χαλίκι, φταίνε τα έργα της Ιόνια οδού που βρίσκονται σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας.
Κατονομάζει ως υπεύθυνους την κυβέρνηση, η οποία μπορεί να τους έδωσε κάποια εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία τα κάνανε σκούφιες και μπερέδες, αυτός μαζί με τον καραπάνο και τα καραπανόσκυλα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον μέχρι πρότινος καταχρεωμένο αντιδήμαρχο Αιτωλικού.

Διεκδικεί μάλιστα και άλλα έργα επί των εικονικών έργων ώστε οι δημότες ??? να δουν μια άσπρη μέρα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίει το αρχηλαμόγιο, ούτε κάθε λογής λαμόγιο, που εμφανίζεται ή διεκδικεί να έχει παρουσία στα δημοτικά μας πράγματα, φταίει η απουσία των κρατικών θεσμών και ειδικότερα, ο θεσμός της δικαιοσύνης, ο οποίος έγινε κουρέλι από κάποιους τύπους όπως ο κουρουμπλής, η τριανταφύλλου και από τους κομματικούς δικαστικούς εκπροσώπους της ΝΔ στη δικαιοσύνη.

Μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει καταγγελίες ακόμη και από δικηγόρους για τα κατορθώματα και τις αποφάσεις που βγάζουν κάποιοι πρόεδροι, υπέρ του καραπάνου, χωρίς να υπάρχει όχι μόνο η νομική βάση αλλά και η αιτιολογία στην τελική τους απόφαση.   Είναι πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαίο η δικαιοσύνη να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση.

Διαβάστε την ανακοίνωση που υπογράφει ο κότσαλος που έγραψε ενδεχομένως κάποιος άλλος της κλίκας, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αυτός μόνο από ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υλικών ξέρει.

«Τα νέα προβλήματα σε Μαγούλες και Χαλίκι Αιτωλικού που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις των ημερών, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη της υλοποίησης των δεσμεύσεων αναφορικά με αντιπλημμυρικά έργα που έχει άμεση ανάγκη η περιοχή. Την 19η Ιανουαρίου 2018, τον Δήμο επισκέφθηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχοντας ως αντικείμενο συζήτησης τα έργα που προτάθηκαν από τις υπηρεσίες μας, προς αποφυγή νέων πλημμυρών κατά μήκος της Ιόνιας οδού, ειδικότερα δε από τα σημεία όπου βρίσκεται οικισμοί. Αυτούσια αναφέρεται ότι {…Ειδικότερα, υποβλήθηκαν οι διαπιστώσεις και η προτεραιότητα αναγκών και προβλημάτων πλημμυρισμών, όπως αυτές καταγράφηκαν από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μετά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Όπως επισημάνθηκε δε προς τους εκπροσώπους των Υπηρεσιών του Υπουργείου, κατά μήκος της κατασκευής του οδικού έργου (το οποίο διέρχεται εγγύτατα από οικισμούς), έχουν παρατηρηθεί αστοχίες οι οποίες θα πρέπει άμεσα ν’ αποκατασταθούν προς αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των ... εγκαταστάσεων και η βελτίωση των υφιστάμενων έργων με σκοπό να δοθούν οριστικές λύσεις…19-1-2018}.

Ειδικά στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου, Χαλικίου – Μαγούλες, Χρυσοβεργίου, ευρύτερη περιοχή παραλίας Σταμνάς, οι τεράστιοι όγκοι νερού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η δημιουργία χειμάρρων που ακολουθούν ανεξέλεγκτη πορεία λόγω παρεμβάσεων, προκάλεσαν και πάλι αλυσιδωτά προβλήματα για τα οποία μηχανικός εξοπλισμός της Περιφέρειας υποστηριζόμενος από μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν ν’ αποκαταστήσουν. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η δημιουργία ευρύτατων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία ήδη έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Υποδομών θα δώσει τις οριστικές λύσεις στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Έως τότε, αυτόκλητοι «σωτήρες» φωτογραφιζόμενοι ως επισκέπτες στους σωρούς των χωμάτων δεν προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό και χρήσιμο, πέρα από την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους φιλοδοξιών. Εκτός κι αν θέτουν εθελοντικά την γνώση, την επιστημονική τους κατάρτιση, την προσωπική εργασία και τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους στην διάθεση των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: