Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού : Άμεση προτεραιότητα το ξήλωμα του κυκλώματος δημητρίου - αναγνώπουλου και μετά τα έργα υποδομής.



Η σημερινή κατάσταση στη λιμνοθάλασσα δυστυχώς δεν έχει  μέτρο σύγκρισης, με άλλες εποχές, ώστε να μας διευκολύνει στην απεικόνιση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ο κλάδος των ψαράδων και ως συνέπεια ολόκληρη η τοπική κοινωνία.

Ένας παραγωγικός κλάδος και μια πλουτοπαραγωγική πηγή της πατρίδας μας, οδηγήθηκε στην πλήρη καταστροφή, εξαιτίας των αδιεξόδων  που δημιούργησε η παρέμβαση του πρώην επόπτη αλιείας δημητρίου και του γνωστού κρατικοδίαιτου κομπιναδόρου-μελετητή αναγνώπουλου.

Η ανομία και η αναρχία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λιμνοθάλασσα, ήρθε ως αποτέλεσμα της πολιτικής συγκάλυψης που παρείχε το πολιτικό σύστημα στο δίδυμο των κοινωνικο-παραγωγικών εγκληματιών.
Αυτή έφερε , την πλήρη φτωχοποίηση του κλάδου των ψαράδων, την εγκαθίδρυση ενός συστήματος εκδίωξης των ανθρώπων που ζουν από την αλιεία, βάζοντας ως θεματοφύλακες της τιμής των νέων αξιών και της νέας τάξης πραγμάτων, 15 αλιείς στους οποίους τους έχουν δοθεί τα ιβάρια, προς εκμετάλλευση.

Οι υπόλοιποι ψαράδες που αριθμούν γύρω στις 500 οικογένειες, πρέπει να λαμβάνουν  ειδική άδεια από τους μηχανισμούς του κυκλώματος δημητρίου, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν για δουλειά και να εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη ζωή... αυτό βέβαια, μέχρι να το πάρουν και οι ίδιοι απόφαση ότι πρέπει να μην ξανά ασχοληθούν με την αλιεία.

Και για να είμαστε ποιο συγκεκριμένοι, το πολιτικό κατεστημένο, που αυτή τη φορά εκπροσωπούνταν από την τριανταφύλλου του Σύριζα και τον κουρουμπλή, έδωσαν όλη την απαραίτητη κάλυψη αλλά και σύμπλευση που απαιτούνταν από το Υπουργείο Γεωργίας, ώστε το δίδυμο δημητρίου - αναγνώπουλος, να μπορέσει να προωθήσει νόμους, που αφανίζουν το επάγγελμα του ελεύθερου αλιέα στη Λιμνοθάλασσα.

Με διάφορα νομικοτεχνικά τερτίπια,  εξαναγκάζουν τους ψαράδες σε παραίτηση ή την αποδοχή της ψυχολογίας του παράνομου κλεφτοκοτά αλιέα.

 Η απόδοση   του 10% της ημερήσιας παραγωγής των ελεύθερων αλιέων, υπέρ των συνεταιρισμώνπροωθήθηκε από το κύκλωμα δημητρίου και ψηφίστηκε ως χαράτσι  από την κυβέρνηση Σύριζα,  ώστε να γίνει κατανοητό από όλους για το ποιος κάνει κουμάντο πλέον στη Λιμνοθάλασσα (ανεξάρτητα αν αυτό αποδίδετε ή όχι). 
Βέβαια, για να μην έχουν πρόβλημα με το εξόφθαλμο αυτό κακούργημα απέναντι στο σύνολο των ψαράδων, οι κύριοι αυτοί μαζί με την  τριανταφύλλου το παρουσίασαν στους συντρόφους, ως μέτρο ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του συνεταιριστικού κινήματος.

Ποιοι είναι όμως αλήθεια όλοι αυτοί που απαρτίζουν τους συνεταιρισμούς;

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ΣΔΟΕ, μετά από καταγγελίες, έκανε έλεγχο σε αυτούς του συνεταιρισμούς και ανακάλυψε ότι συνεταιρισμοί είναι μόνο στα χαρτιά και στις επιδιώξεις του δημητρίου και της τριανταφύλλου.

Ανακάλυψε ότι, συνέταιροι δεν υπάρχουν... τα δήθεν μέλη αυτών των συνεταιρισμών είναι ανύπαρκτα άτομα, πεθαμένοι ή απλοί εργάτες για το μεροκάματο.
  Ανακάλυψαν μάλιστα ακόμη  και την ακραία περίπτωση με το συνεταιρισμό της Κλέίσοβας, ο οποίος λειτουργούσε χωρίς καν να έχει  καν ΑΦΜ.
  Ενδεικτικό της ανομίας που επικρατεί. 

Σύμφωνα με το νόμο που διέπει τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των συνεταιρισμών της Λιμνοθάλασσας, ο αριθμός  των μελών των συνεταιρισμών, θα έπρεπε να ήταν 120 ψαράδες, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνά τα 15 άτομα, σε όλα τα ιβάρια της Λιμνοθάλασσας.

Κάπου εκεί αρχίζει και η διοικητική κάλυψη από τη Περιφέρεια, δια της Εποπτείας Αλιείας στο Μεσολόγγι και του αντίστοιχου τμήματος στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας στη Πάτρα.  
Κανένας έλεγχος, καμιά ποινή, καμιά επίπτωση στους παρανομούντες.


Δεν υπήρξε καν σημάδι ντροπής και μεταμέλειας,  όταν η ίδια η Εποπτεία Αλιείας δημοσίευσε τα μερίσματα του κάθε συνεταιρισμού στα μέλη του.

Παρότι υπήρχε ανομοιογένεια ως προς το ύψος των χρημάτων, από αυτά που λάμβανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού με τα μέλη και παρότι μιλάμε για συνεταιριστική ισόποση μερίδα, η Εποπτεία Αλιείας ανερυθρίαστα, συνέχισε να επιβραβεύει αυτούς τους συνεταιρισμούς και να τους δίνει ευρωπαϊκά προγράμματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι τα προγράμματα καθίστανται εγκεκριμένα, μόνο και εάν είναι μετά από ανάθεση στο μελετητικό γραφείο δημητρίου - αναγνώπουλου, το οποίο και παίρνει τη μερίδα του λέοντος, μέσω υπερτιμολογήσεων ή ανύπαρκτων έργων. 


Αυτά τα 15 άτομα, καθορίζουν στη σημερινή Λιμνοθάλασσα, ποιος και που θα πάει για ψάρεμα, μιας και ουδείς ο οποίος  έχει σώας τας φρένας, δεν θα τα βάλει με το κύκλωμα δημητρίου και το παρακράτος τριανταφύλλου- κουρουμπλή- κατσιφάρα.

Η παράκρουση της ισχύος της απόλυτης εξουσίας του παρακράτους, ανάγκασε το ίδιο το κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο ο οποίος επιβάλει στη τοπική Πολεοδομία την έγκριση και έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της Λιμνοθάλασσας.
Βέβαια όλα αυτά έγιναν, για το καλό των ψαράδων οι οποίοι δεν μπορούσαν δήθεν να συντηρήσουν τις πελάδες τους και για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση του μετώπου της Λιμνοθάλασσας.
Όχι για να εγκριθούν επενδύσεις τυποποίησης και συσκευασίας από τους συνεταιρισμούς εντός των πελάδων, ούτε για να δημιουργηθούν οικοτουριστικά καταλύματα εντός της Λιμνοθάλασσας.


Το γεγονός ότι η οικογένεια δημητρίου  διατηρεί εταιρεία η οποία επέβαλε στους συνεταιρισμούς την υπογραφή  συμφωνιών αποκλειστικής εκμετάλλευσης  του οικοτουρισμού. είναι ακόμη ένα  φαιδρό ψέμα, κάποιων ζηλόφθονων. 

Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε με την ανοικτή στήριξη της υποψηφιότητας καραπάνου, από τον κουρουμπλή και συγκαλυμμένα από τη τριανταφύλλου του Σύριζα, μιας και ο νέος νόμος που προώθησε το παρακράτος στη βουλή, δίνει το δικαίωμα στο δήμαρχο Μεσολογγίου να διορίζει συνεταιρισμούς αποτελούμενα  
από άτομα της αρεσκείας του.

Γιατί όμως όλα αυτά;
Μήπως για να τρώνε τα προγράμματα οι άνω κύριοι ως μελετητές; 


Όχι βέβαια, ο στρατηγικός στόχος είναι να προκαλέσουν την εξαφάνιση του επαγγέλματος του ψαρά και να περάσουν τη Λιμνοθάλασσα στην ιδιοκτησία τους, ως άμεσα συνδεδεμένη με την εταιρία τους και έχουσα, ως μόνη, έννομο συμφέρον.


Είναι η πρώτη φορά, όπου ο νόμος που ψηφίστηκε από κυβέρνηση και αυτό έγινε επί Σύριζα, να δίνεται το δικαίωμα στον ιδιώτη να αγοράσει και να πουλά τη δημόσια πλουτοπαραγωγική πηγή της περιοχής μας, που είναι η Λιμνοθάλασσα.

Σύμμαχο σε αυτή το έγκλημα, το παρακράτος έβαλε ως μοχλό πίεσης ακόμη και τη ΛΑΕ, η οποία εκπροσωπούνταν από τον κούστα ο οποίος ήταν σύμβουλος στη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.


Το τελευταίο άρθρο του κυρίου αυτού είναι ενδεικτικό του πανικού που αισθάνεται όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλη η παρακρατική συμμορία, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές και τις αλλαγές που ενδεχομένως να υπήρχαν.


Πιέζει ο άδολος αριστερός τον τότε Περιφερειάρχη κατσιφάρα, να κάνει άμεσα τις αναθέσεις σε συνεταιρισμούς, ώστε να καλυφθούν τα ιβάρια από δήθεν θέσεις εργασίας και να γίνει σωστά η εκμετάλλευση της παραγωγής. ΕΔΩ


Δεν αναφέρει όμως πουθενά στο άρθρο του ότι, οι αναθέσεις δεν έγιναν παρότι προκηρύχθηκε και έγινε δημοπρασία, διότι  μετά από καταγγελία, αποδείχθηκε ότι στη δημοπρασία αυτή παρουσιάστηκαν μόνο οι ίδιοι συνεταιρισμοί που κατέχουν σήμερα τα ιβάρια, (παρανομία ολκής, το απαγορεύει η ίδια η νομοθεσία). 

Όποιος προσπάθησε να δηλώσει παρών και δεν ανήκε στο κύκλωμα δημητρίου, η Εποπτεία Αλιείας Μεσολογγίου τον πέταγε έξω από τη πόρτα, με διάφορα προσκόμματα και δήθεν ελλείψεις στο φάκελλο τους,  (η γνωστή μέθοδος καραπάνου).

Ο κύριος αυτός της ΛΑΕ,δεν έθεσε καν ερώτημα, που θα αφορούσε τη σωστή λειτουργία των συνεταιρισμών, ούτε τον ένοιαξαν βέβαια οι οικοδομικές άδεις εντός της Λιμνοθάλασσας, ούτε η ιδιωτικοποίησή της.

Τι είναι όμως αυτό που συνδέει όλο αυτό το συρφετό των κρατικοδίαιτων λαμογιών;

Μα φυσικά το κοινό συμφέρον και οι οικογενειακοί δεσμοί.

Οι  τριανταφύλλου - δημητρίου και κούστας είναι κουμπάροι.
 Ο κουρουμπλής το μόνο δεσμό που έχει είναι αυτός με τη ροή του χρήματος, όπως βέβαια και ο καραπάνος.

Οι υπάλληλοι των τμημάτων αλιείας, ποτέ δεν θα έλεγαν όχι, για ένα μισθό ακόμη και βέβαια το παρακράτος, τουλάχιστον μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι ξέρει να επιβραβεύει τους δικούς του ανθρώπους .

Οι δε αλιείς των επί τιμής δημητρίου, είναι το τελευταίο γρανάζι, αλλά και το ποιο σημαντικό στο στήσιμο αυτής της τραγωδίας. 


Τώρα όμως μετά τις εκλογές και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατατρομαγμένοι βλέπουν το τσουνάμι να έρχεται κατά πάνω τους και όχι άδικα.


Μάταια προσπαθούσε ο δημητρίου, σε κοινή συνάντηση όλων των συνεταίρων στο λιμάνι, να τους πείσει ότι, ο μηχανισμός που έχει στήσει σε Περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση , θα τους προστατεύσει και θα τους αναβαθμίσει.

Το τέλος είναι εδώ και θα είναι συντριπτικό για το παρακράτος και τους υπηρέτες του.

Η δικαιοσύνη θα αποτελειώσει τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχει με τον δημητρίου, ο οποίος διώκεται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.


 Το ίδιο ισχύει και με τους υπαλλήλους της Εποπτείας Αλιείας όπου τα νέα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα ξεριζώσουν ακόμη και από τη μνήμη του νερού, τον Αρμαγεδδώνα του παρακράτους.

ΥΓ. Ο δημητρίου είναι ταυτόχρονα και έμμισθος τεχνικός σύμβουλος των συνεταιρισμών, παρότι αυτό απαγορεύεται από το νόμο που είναι σαφής για κάθε δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος λέει ότι, μπορεί να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα μετά την αποχώρησή του από το δημόσιο, αλλά όχι στο τομέα που κατείχε ως δημόσιος υπάλληλος.

Παράλληλα ως ανταμοιβή το επίσημο κράτος του Σύριζα, διόρισε τον δημητρίου σε επιτροπές του Υπουργείου Γεωργίας για την αλιεία, παρότι, όπως δηλώνει και ο ίδιος εκπροσωπεί το μελετητικό γραφείο αναγνώπουλου, το οποίο ασχολείται  αποκλειστικά με θέματα και προγράμματα αλιείας.

Εάν όλα αυτά δεν είναι η απογείωση της διαπλοκής και της ανάδειξης του παρακράτους ως κράτος, τότε τι είναι; 
Η ΓΕΚΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια: