Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Πόσα πλήρωνε η ανύπαρκτη μαρίνα του Μεσολογγίου τον καραπάνο και τους φίλους του;







Το μεροκάματο πήγε να εξασφαλίσει ο πρώην δήμαρχος καραπάνος και βρήκε την πτωχευμένη μαρίνα του λιμανιού της ιερής πόλης να καταθέσει τον ιδρώτα του και το ευφυές κουτοπόνηρο μυαλό του στην κομπίνα και την αρπαχτή.

Δεν του έφταναν τα ποσοστά που έπαιρνε από όποιον επαγγελματία είχε δοσοληψία με τον δήμο Μεσολογγίου, εκμεταλλεύονταν ακόμη και τις ανύπαρκτες δημοτικές επιχειρήσεις όπως η μαρίνα, η οποία δεν λάμβανε ούτε ευρώ τσακιστό από δραστηριότητες, αλλά χρηματοδοτούσε ή μάλλον χαρτζιλίκωνε τον καραπάνο ως πρόεδρο του ΔΣ με 1000 € μηνιαίως.

Η απόφαση αυτή δηλαδή του χαρτζιλικώματος δεν ήταν βέβαια τυχαία.

Ψήφισε με πλέρια δημοκρατία ο ίδιος για τον εαυτό του, να πληρώνεται με το άνω ποσό, ώστε να μην μας πει και κάποιος ότι εδώ έχουμε παρανομία.

Στις περιπτώσεις αυτές βέβαια ισχύει το όπου υπάρχει πτώμα, εκεί θα δεις και τα κοράκια.

Έτσι λοιπόν για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του ΔΣ της μαρίνας ΑΕ, ο καραπάνος διόρισε ως μέλος του,  τον δήθεν επενδυτή της μαρίνας από τας αλλοδαπάς χώρας, ο οποίος υποτίθεται ότι ήρθε στο Μεσολόγγι για να τοποθετήσει τα χρήματά του, ώστε να υλοποιήσει το επιχειρηματικό του πλάνο, όπου θα έφερνε πλούτο και ανάπτυξη στον ίδιο αλλά και στην πόλη του Μεσολογγίου.

Η ιστορία όμως απέδειξε ότι τα μόνα χρήματα που είχε, ήταν για το εισιτήριο επιστροφής στη χώρα του, όταν θα τον έπαιρναν χαμπάρι οι ιεροπολίτες .

Τον πήρε χαμπάρι όμως ο πρώτος δημότης της ιεράς πόλης, ο καραπάνος και του 'ξηγήθηκε στα ίσα.

Μεγάλε, του λέει, θέλεις να  πληρώνεσαι από τα χρήματα που δεν επένδυσες;

Ο μεγαλοεπενδυτής συμφώνησε αμέσως με την προϋπόθεση ότι στο ΔΣ της μαρίνας, θα μπει επί πληρωμής και ο νομικός του σύμβουλος.

Έτσι,  όλοι μαζί μοιράζονταν τα ιμάτια της μαρίνας του Μεσολογγίου χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

1000 ευρώ το μήνα ο καραπάνος και άλλα τόσα ο επενδυτής χωρίς χρήματα και άλλα τόσα ο νομικός του σύμβουλος, ευτυχώς δηλαδή που ο επενδυτής δεν απέτησε να μπει στο ΔΣ και η καμαριέρα του ή κάποιος στενός του συγγενής.
Μάλλον φοβήθηκε την πρώτη φορά Αριστερά.
 Που να ήξερε ο δύσμοιρος ότι η τριανταφύλλου του Σύριζα με τον κουρουμπλή, θα έκαναν τα πάντα ώστε να συνεχίσει την κρουαζιέρα του στο εξωτικό Μεσολόγγι, μαζί με τον καραπάνο ο οποίος τράβαγε κουπί απέναντι στους καταγγέλοντες, της τότε αντιπολίτευσης.

Δεν ξέρουμε εάν στεναχωρήσαμε τον μεγαλοεπενδυτή  Mennen , αλλά πως γίνεται με 60.000 ευρώ να θες να υλοποιήσεις επένδυση των 8.000.000 ευρώ ; Και μάλιστα να πληρώνεσαι και για την απατεωνιά σου με 1.000 ευρώ το μήνα, από το ταμείο που δεν έχει τίποτα ως περιεχόμενο... ζερό όπως το φώναζε ο καραπάνος ;

Από που βγαίναν τα χρήματα για να τα ενθυλακώνει ο καραπάνος με την παρέα του στη μαρίνα;
Μα φυσικά και από το δημοτικό ταμείο ή ως δάνειο.

Γι' αυτό και ο καραπάνος στη συνέντευξή του, χτυπιόταν και γκάριζε μεγαλοφώνως: Ξέρετε τι σημαίνει να έχει καθυστέρηση η μαρίνα, προσοχή μη σας ζητήσει το λόγο ο μέτοχος.

Εάν αυτό δεν λέγετε απάτη, τι είναι;

Αυτά είναι τα χρήματα που άφησε ως πλεόνασμα ο καραπάνος στο δήμο Μεσολογγίου, μόνο που δεν ήταν στο ταμείο του δήμου ή στης μαρίνας, αλλά στη τσέπη του.


Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν βλέπουμε τίποτα παράξενο στην ιστορία, το παράξενο ίσως το δουν όλοι αυτοί που περίμεναν τη ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά και αργότερα, ποιος ξέρει; Ίσως με Αμπού Ντάμπι ή Νέα Υόρκη.


Υ.Γ 
Ελπίζουμε να μην πιστέψατε, ότι μόνο αυτές είναι οι απατεωνιές του καραπάνου στο Λιμενικό Ταμείο.
Ακολουθούν και άλλες πιο τραγανές και δύσπεπτες. 




Ο ΚΟΥΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: